reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

No ja w czwartek [emoji106] musimy dac rade

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Też wtedy mam wizytę. Staram sie nie denerwować. Jednak na 6 tc poprzednia ciąża się zatrzymała. Wiec następna wizyta będzie kluczowa dla nas.
Teraz staram się poczekać z info odnośnie ciąży. Musiałam po poronieniu poinformować dzieci. Powiedziałam dziewczynkom, że siostrzyczki poszly do nieba. Jedna na to: Dlaczego? Nie zdążyłam odpowiedzieć, gdy druga odpowiedziała: Bo były ładne... :D:D
Ta pierwsza: A zrobisz jeszcze? ;)

reklama
Ja tez w czwartek przyszly! Damy rade [emoji1320][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez w czwartek przyszly :D sporo nas ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png

Ja w przyszły poniedziałek u nas 15 stopni słonko aż się chcę żyć gdyby tylko Nie te mdłości a córka dziś w domu siedzi bo coś po tych świętach biegunka i brzuch ja bolał

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

A u nas szaro buro i ponuro rano słonko teraz deszcz

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Ja l4 nie planowałam tak szybko. Test zrobiłam 8 marca w dniu Kiedy miałam dostać @. Wyszły 2 grube krechy. Od razu pobiegłem po 2 inne testy do apteki i też wyszły 2 grube krechy. Za 2 dni mialam już wizytę u ginekologa. Lekarka przepisał mi duphaston i luteine żeby nie ryzykować. W środę dostałem takich ciemno brązowych upławów. Mam abonament w medicoverze więc od razu umówiłam się na wizytę i napisałam o poradę do położnej. Ona mnie uspokoił że to normalne. W między czasie odwołali mi wizytę. Beta ładnie rosla A ja chodziłam do pracy. 19 marca lekarka zrobiła mi usg i powiedziała że ciazy tu nie ma. Powiedziała że jest źle. Że to ciąża pozamacicznej. Bardzo mnie nastraszyla mówiąc że w każdej chwili mogę dostać krwotoku i stracić przytomność. Powiedziała że widzi w macicy dodatkowo torbiel endometrialną. Kazała zrobić 2 razy pod rząd beta. Na moje pytanie czy wzrost bety będzie świadczył że jest ok i że pechezyk płodów może się jeszcze pojawić powiedziała że nie ma na to szans. Poszłam do pracy. Byłam załamana. W między czasie zapisałem się na 21 marca do prywatnej kliniki. Tam zrobili mi usg. Okazało się że jest zarodek. Zobaczyłam bijące serce. Lekarz powiedział że mam do pracy nie wracać bo to nie bezpieczne.

Biedna jesteś, takie przejścia miałaś... ludzie, co to za lekarze przyjmują? Masakra jakaś!
Dobrze, że już widziałaś serduszko i się uspokoiłaś...ale co przeżyłaś to twoje :sorry:
Idź na L4 i nie zastanawiaj się nawet.

Też wtedy mam wizytę. Staram sie nie denerwować. Jednak na 6 tc poprzednia ciąża się zatrzymała. Wiec następna wizyta będzie kluczowa dla nas.
Teraz staram się poczekać z info odnośnie ciąży. Musiałam po poronieniu poinformować dzieci. Powiedziałam dziewczynkom, że siostrzyczki poszły do nieba. Jedna na to: Dlaczego? Nie zdążyłam odpowiedzieć, gdy druga odpowiedziała: Bo były ładne... :D:D
Ta pierwsza: A zrobisz jeszcze? ;)

Tekst twojej córki po prostu mnie rozbroił :rolleyes2: Dziecięca logika...
Ale ważne, że dobrze to przyjęły i czekają na rodzeństwo grzecznie :)
Teraz będzie dobrze, mówię ci to:)

A co fb to rzeczywiście hocki klocki. Jedna moja znajoma wstawiła fotkę z usg, i to nie z II trymestru tylko tę pierwszą fotkę, z kropką... Aż mnie otrzepało jak to zobaczyłam :( Widziałam też fotkę z kąpieli takiego rocznika na golasa, calutkiego z przyrodzeniem, że tak powiem - razem w wannie z tatusiem. No jakaś masakra... Brak słów :(

reklama
Biedna jesteś, takie przejścia miałaś... ludzie, co to za lekarze przyjmują? Masakra jakaś!
Dobrze, że już widziałaś serduszko i się uspokoiłaś...ale co przeżyłaś to twoje :sorry:
Idź na L4 i nie zastanawiaj się nawet.

Tekst twojej córki po prostu mnie rozbroił :rolleyes2: Dziecięca logika...
Ale ważne, że dobrze to przyjęły i czekają na rodzeństwo grzecznie :)
Teraz będzie dobrze, mówię ci to:)

A co fb to rzeczywiście hocki klocki. Jedna moja znajoma wstawiła fotkę z usg, i to nie z II trymestru tylko tę pierwszą fotkę, z kropką... Aż mnie otrzepało jak to zobaczyłam :( Widziałam też fotkę z kąpieli takiego rocznika na golasa, calutkiego z przyrodzeniem, że tak powiem - razem w wannie z tatusiem. No jakaś masakra... Brak słów :(
Sama zawsze w taki sposób reaguje jak widzę takie rzeczy na fb. Więc jak się zorientowałam to mało zawału nie dostałam... Nie miałam zamiary ogłaszac tego w 6 tc :( tym bardziej że moja kuzynka w styczniu pochowala rocznego synka, po ciężkiej chorobie i nie mam pojęcia jak jej to powiedzieć. Ale na pewno nie w ten sposób. Na szczęście- nie czytała.

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry