reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Święta, święta i po świętach:)
Jadłam i jadłam, choć w sumie nie jakoś dużo, a raczej częściej, dzięki czemu mdłości były do życia.. Miałam fazę na sałatkę jarzynową...prawie cały czas ją pałaszowałam :laugh2:
powiedzieliśmy rodzicom:) ucieszyli się oczywiście, ale spokojnie, bez jakiś okrzyków i tańca radości hahahah
Jedyne co mnie zirytowało - i muszę się jakoś uzbroić w cierpliwość albo wymyślić sobie jakiś tekst, to fakt, że praktycznie wszyscy życzą nam córeczki i zakładają, że będzie :oo: A męża brat ma córeczkę, która będzie dokładnie rok i m-ca starsza i już szykują nam ciuszki dla dziewczynki :confused2:
Hmmm...Nie wiem czy irytuje to mnie dlatego, ze po pierwsze ja myślę o chłopcu i mam takie przeczucie, a dwa, że czuję jakby ten drugi chłopak miał być nie wiem...gorszy? :sorry:
Mi tam by pasowało, że dwa chłopaki będą, na przyszłość będą mieć wspólne tematy itd. Idealnie mi pasuje. A oni wszyscy dziewczynka i dziewczynka i : jakby to było fajnie...
A może fajnie by był też drugi chłopak?o_O
Przypomina mi się jak gdzieś widziałam taki mem: najpierw cisną cię o pierwsze dziecko, później o parkę, ale koniecznie parkę, i u nas właśnie się chyba zaczęło :rolleyes2:

Sara
Co do brzucha mam podobnie :laugh2: Rano w miarę ok, a wieczorem: witaj brzuszku!:-D

Edytka to tak zawsze:) jakby to bylo oczywiste ze kazdy chce parke ...ale nie ma co sie przehmowac..jak bedzie chlopak to pozniej kazdy sponrzy na to inaczej i napewno gorszy nie bedzie!

i ja sie melduje po swietach...
po ostatniej sytuacji jak sie okazalo ze wie wiecej osób niz planowałam stwierdziłam że nie chce mi sie już kręcić i powiedzieliśmy wszystkim... jakoś mi tak lżej teraz ;) oczywiście najpierw powiedzieliśmy córce żeby sie dowiedziała od nas a nie przez przypadek od kogoś i teraz ciągle gada że będzie miała siostre Kasie haha nie przyjmuje do wiadomości że może być inaczej :p

co do obżarstwa, ja nigdy się w święta nie przejadam bo po prostu nie przepadam.między więkrzymi posiłkami skubałam tylko jakieś warzywka ;)

no i siedze sobie na L4... chyba musze przywyknąć ;)
Ja sie w ogole rzadko przejadam..mam maly zoladeczek..nawet ulubiona potrawe moge w polowie sko czyc jesli czuje ze mam dosc..no ale zbyt czesto cos podjadalam..nie powiem ile pomaranczy zjadłam..zle sie czulam i koncze z tym
Jestem dzis w pracy i juz mi lepiej!

Ja l4 nie planowałam tak szybko. Test zrobiłam 8 marca w dniu Kiedy miałam dostać @. Wyszły 2 grube krechy. Od razu pobiegłem po 2 inne testy do apteki i też wyszły 2 grube krechy. Za 2 dni mialam już wizytę u ginekologa. Lekarka przepisał mi duphaston i luteine żeby nie ryzykować. W środę dostałem takich ciemno brązowych upławów. Mam abonament w medicoverze więc od razu umówiłam się na wizytę i napisałam o poradę do położnej. Ona mnie uspokoił że to normalne. W między czasie odwołali mi wizytę. Beta ładnie rosla A ja chodziłam do pracy. 19 marca lekarka zrobiła mi usg i powiedziała że ciazy tu nie ma. Powiedziała że jest źle. Że to ciąża pozamacicznej. Bardzo mnie nastraszyla mówiąc że w każdej chwili mogę dostać krwotoku i stracić przytomność. Powiedziała że widzi w macicy dodatkowo torbiel endometrialną. Kazała zrobić 2 razy pod rząd beta. Na moje pytanie czy wzrost bety będzie świadczył że jest ok i że pechezyk płodów może się jeszcze pojawić powiedziała że nie ma na to szans. Poszłam do pracy. Byłam załamana. W między czasie zapisałem się na 21 marca do prywatnej kliniki. Tam zrobili mi usg. Okazało się że jest zarodek. Zobaczyłam bijące serce. Lekarz powiedział że mam do pracy nie wracać bo to nie bezpieczne.
Gratulacje kochana ..to wielkie szczecie takze lekarz ma racje. Chuchaj i dmuchaj.. Powiedz najwyzej szefowi w sekrecie a reszcie pozniej ale nawet jesli by sie dowiedzieli to to nic takiego. Naprawde
I jak czytam tak czesto sie zdarza ze kobietkom na usg we wczesnym etapie wciskaja ciaze pozamaciczna lol

reklama
Ja l4 nie planowałam tak szybko. Test zrobiłam 8 marca w dniu Kiedy miałam dostać @. Wyszły 2 grube krechy. Od razu pobiegłem po 2 inne testy do apteki i też wyszły 2 grube krechy. Za 2 dni mialam już wizytę u ginekologa. Lekarka przepisał mi duphaston i luteine żeby nie ryzykować. W środę dostałem takich ciemno brązowych upławów. Mam abonament w medicoverze więc od razu umówiłam się na wizytę i napisałam o poradę do położnej. Ona mnie uspokoił że to normalne. W między czasie odwołali mi wizytę. Beta ładnie rosla A ja chodziłam do pracy. 19 marca lekarka zrobiła mi usg i powiedziała że ciazy tu nie ma. Powiedziała że jest źle. Że to ciąża pozamacicznej. Bardzo mnie nastraszyla mówiąc że w każdej chwili mogę dostać krwotoku i stracić przytomność. Powiedziała że widzi w macicy dodatkowo torbiel endometrialną. Kazała zrobić 2 razy pod rząd beta. Na moje pytanie czy wzrost bety będzie świadczył że jest ok i że pechezyk płodów może się jeszcze pojawić powiedziała że nie ma na to szans. Poszłam do pracy. Byłam załamana. W między czasie zapisałem się na 21 marca do prywatnej kliniki. Tam zrobili mi usg. Okazało się że jest zarodek. Zobaczyłam bijące serce. Lekarz powiedział że mam do pracy nie wracać bo to nie bezpieczne.

O kurcze, ale przeżycia:( dobrze, ze jest maluszek i wszystko już ok!
do kogo w medicoverze chodzisz?
Mój lekarz z medicoveru też mnie wysłał do szpitala, bo stwierdził, ze nie ma pecherzyka w macicy, a beta wysoka i na pewno pozamaciczna. Tam oczywiście znaleźli.

Mam też pytanie czy pracujecie czy jesteście na l4? Mnie lekarzy wysłał od razu na zwolnienie że względu na moją endo. Kolejna wizytę mam 9 kwietnia i pewnie kolejne l4. Martwię się co powiedzieć w pracy. Wypadałoby poinformować szefa żeby szukał zastępstwa. Ale boję się bo to I trymestr. Wspolpracowniką nie chce powiedzieć. Jak typu Was wygląda?

Ja jestem na urlopie wypoczynkowym zaleglym po macierzyńskim, ale planuje l4. Bo w 1 ciazy cukrzyca ciażowa i teraz miałam plamienia.
Ja bym powiedziała chociaż szefowi, w kardach i tak bedą wiedzieć, bo jak masz l4 ciażowe to jest inaczej oznaczone i zaswiadczenie o ciąży też trzeba donieść.

Sasianka fejs mi sie nie podoba tak naprawde..za duzo tam sie laczy wszystko ze wszystkim..kazdy szczegol..dramat..jestem tam dla rodziny..ja mam co moglam pozablokowywane..oznaczeni ..nie nawidze tego hehe szczegolnie jak ktos mnie oznacza i wkleja fotke ze mna bez mojej zgody!! Szefowe tak opierdzielilam ostatnio ze nawet ze znajomych ja wykasowalam ( z reguly nie mam nikogo z pracy na fejsie)

Ostatnio spotkalam znajoma ktorej dawno nie widziałam a ona do mnie..my lecimy tu i tu a wy..latacie gdzies ?? Bo ja nic na fejsie nie widze..zadnych fotek itp. Hahaha smialam sie..
Nie widzisz bo nie paple na lewo i prawo gdzie nas ponosi bo nie musze sie tym chwalic! z reszta ja musze miec wene...wrzuce czasem cos z wypadów ale to musze miec czas a czesto gesto zajeta jestem
Dramat z tymi ludzmi
Pozatym wrzucam tez czesto nie w rzeczywistym czasie hehe
Pozatym niezłe sito zrobilam wsrod znajomych a wiekszosci nie obserwuje bo juz mnie krew zalewa jak widze filmik osoby ok40 ze jest kotkiem i miauczy oO i tak co dzień kims innym jest Oo
A kiedy znajoma dala kupke swojego noworodka to juz mi galy wypadly
Znowoz inna dala fotke synka jak robi kupke na kibleku pierwszy raz ..oczywiscie uxhwycila cala lazienke by wspomniec ze miala remont hihihi
Trace na kilogramach ze śmiechu

Ostatnia edycja:
Sasianka fejs mi sie nie podoba tak naprawde..za duzo tam sie laczy wszystko ze wszystkim..kazdy szczegol..dramat..jestem tam dla rodziny..ja mam co moglam pozablokowywane..oznaczeni ..nie nawidze tego hehe szczegolnie jak ktos mnie oznacza i wkleja fotke ze mna bez mojej zgody!! Szefowe tak opierdzielilam ostatnio ze nawet ze znajomych ja wykasowalam ( z reguly nie mam nikogo z pracy na fejsie)

Ostatnio spotkalam znajoma ktorej dawno nie widziałam a ona do mnie..my lecimy tu i tu a wy..latacie gdzies ?? Bo ja nic na fejsie nie widze..zadnych fotek itp. Hahaha smialam sie..
Nie widzisz bo nie paple na lewo i prawo gdzie nas ponosi bo nie musze sie tym chwalic! z reszta ja musze miec wene...wrzuce czasem cos z wypadów ale to musze miec czas a czesto gesto zajeta jestem
Dramat z tymi ludzmi
Pozatym wrzucam tez czesto nie w rzeczywistym czasie hehe
Ja też nie należę do tych ludzi co każdy szczegół że swojego życia tam opisują. Dlatego taka byłam wściekła po tej sytuacji. Ja z chęcią bym usunęła fb ale mam go powiazanego z firmowym więc nie mogę.

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie należę do tych ludzi co każdy szczegół że swojego życia tam opisują. Dlatego taka byłam wściekła po tej sytuacji. Ja z chęcią bym usunęła fb ale mam go powiazanego z firmowym więc nie mogę.

ja juz raz usunelam ale mnie siostra meczyla i inni z rodziny wrrr
W Ogole mam wspolnie z Mezem po tym jak usunelismy oboje

reklama
Pozatym korzystaj z whatsup milion razy sprawdzam czy aby pisze do ked ej osoby hahahah jakis uraz mam
Już to robię ;) przeniosłam się z wszystkimi znajomymi tam. Mam sporo bliskich mi osób daleko od siebie dlatego taki kontakt jest konieczny.

A wtedy na tym fb... To jakieś zaćmienie było że ja tak to dodałam i się nie skapnęłam. Generalnie różne dziwne rzeczy robię. Śmiejemy się z M że z córka urodziłam pół mózgu a teraz tracę drugie pół ;)

Do góry