reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jak Ci się sprawdziły te chusteczki water wipes? Bo ja mam 4 paczki kupione. Coś z nimi nie tak?
Ogólnie bez zarzutu, ale według mnie pupcia fajniejsza jak się normalnie woda i gazikiem podmuje, może to kwestia materiału. No i mój kawaler ma bardzo delikatna pupcie, ma dwa tygodnie i już drugie odparzenie[emoji17] starszy syn miał dwa odparzenia przez cały okres pieluszkowania....

A macie coś sprawdzonego na odparzenia?

reklama
Hej Dziewczyny
Jestem wykończona wczoraj na świat przyszedł Krystianek 3780 waga 54 cm. [emoji2956][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173]
8 godzin rodzilam i jestem posszywana. Powiedzcie mi jak wy sobie radzilyscie z rana w kroczu nie mogę chodzić a jeszcze krew się ze mnie leje [emoji30][emoji30]
Gratulacje kochana.

Ja używam, jest spoko tylko są bardzo zimne, nie wiem czy wszystkie tak mają... Przed użyciem ogrzewam w dloniach:)
Właśnie u nas był ten sam problem, w domu leżały przy grzejniku i były w miarę[emoji6] myślę że szybciej się wychładzaja bo są porządnie tą woda nasączone, inne chusteczki w porównaniu do tych są mało wilgotne [emoji6]

No właśnie o to mi chodzi... Dokładnie o to.
Ja też większość rzeczy jem ale smazonego unikam, cytrusy mam od zawsze wyeliminowane bo ja mam zaraz wysypke. Ale np zjadlabym z ogromną przyjemnością sliwke i jakoś się boję... Winogron jem, banany, jabłka, gruszki ale śliwek się boję.. Pije tylko wodę i kawę inke a tak mi się chce zwykłej kawy zresztą mam bardzo słabe ciśnienie i generalnie chyba nawet powinnam... Bije się często z myślami dlatego pytam jak to u Was w praktyce.
W czemu kawy nie wolno? Ja pije codziennie no i w sumie tez jem wszystko co leci, nie zauważyłam jakiś zależności czy boli u małych.

Ja używam, jest spoko tylko są bardzo zimne, nie wiem czy wszystkie tak mają... Przed użyciem ogrzewam w dloniach:)

Tez ich używamy, sprawdzają się dobrze, pupa ładna. Jedynie raz się zaczerwieniła ale to chyba przez pieluszki bo miałam paczkę pieluch 1 z Tesco i chciałam zużyć, po jednym dniu wróciłam do pampers i pupa ładna.
Co do tego ze te chusteczki są zimne to się zgodzę. Wydają się dużo chłodniejsze niż inne i tez je ogrzewam w dłoniach. Te na początku po otwarciu opakowania są ok a pod koniec to aż wodę można z nich wyciskać [emoji3]

Ogólnie bez zarzutu, ale według mnie pupcia fajniejsza jak się normalnie woda i gazikiem podmuje, może to kwestia materiału. No i mój kawaler ma bardzo delikatna pupcie, ma dwa tygodnie i już drugie odparzenie[emoji17] starszy syn miał dwa odparzenia przez cały okres pieluszkowania....

A macie coś sprawdzonego na odparzenia?

U nas jak pupa się lekko zaczerwieniła to posmarowałam linomagiem zielonym i zeszło. Bepanthen tez jest dobry a jak już jest mocniejsze odparzenie to możesz spróbować posmarować sudocremem.

U nas jak pupa się lekko zaczerwieniła to posmarowałam linomagiem zielonym i zeszło. Bepanthen tez jest dobry a jak już jest mocniejsze odparzenie to możesz spróbować posmarować sudocremem.
Linomag u nas nie dał rady, bo już niestety pupcia się odparzyła[emoji37] używam Alantanu i jest w miarę... Kurcze tak się pilnowałam że zmiana pieluszki, a tu mnie chusteczki zaskoczyły [emoji18]

@Dzidzi bobo Gratuluję Synka[emoji847] i bardzo dobrze że z Ciebie leci, bo ze mnie po porodzie dużo nie leciało i dwa tygodnie po miałam lyzeczkowanie.

Po zabiegu ok, ale wczoraj Pani pediatra stwierdziła obniżone napięcie miesniowe[emoji17] jak dla niej za słabo zaciska piastki i jak wzięła go za rączki to nie pociągnął główki, tak to inne odruchy w porzadku[emoji17] i tym sposobem czekamy na konsultacje z neurologoem na poniedziałek.... Mam nadzieję że będzie ok, porównywac Leosia do Wojtka, to jest dużo bardziej aktywnym noworodkiem [emoji4]

I pytanie do mam farmaceutek, co sądzicie o maści tranowej na odparzenia? Nosz kuźwa zmieniłam chusteczki na jakieś z rossmanna i znowu na dupci piekło. Jeszcze jak na złość każdy kosmetyczny zakup analizuje z srokao i już drugi raz się przejechałam... [emoji2959]

Jeżeli chodzi o dietę przy kp to nie mam, tym bardziej po diecie w ciąży rzuciłam się na jedzenie jak Reksio na szynke[emoji4] oczywiście mamy moje oddech wstrzymuja jak wszystko wsuwam żeby Małemy kolek nie miał[emoji6]
Ja uważam że wszystkie chusteczki są do d.... Jeden dzień użyłam i mial odparzenie brzydkie. A tak to zawsze płatki bawełniane kindi i ciepła woda i było pięknie. Odparzenie wyleczyłam w półtora dnia tormentalum na zmianę z bepanten

reklama
ogarnęłam oknaood wewnatrz z pomocą synka ! się pochwale jak i wszystkie szuflady na dole. Zrobiła czystkę! mały ładnie spał w wózku i właśnie się ocknal wiec jedziemy na miasto jak i zjeść coś też bo nic nie gotowaliśmy dziś

Te moje chusteczki wodne chyba felerne są bo suchsze niz z tego co piszecie haha
używałam na wyjściu i w końcu zmoczylam pod kranem :-D
@Góraleczka89 właśnie ja na codzien i tak wolę używać gazików i ciepłej wody! zaznacze heh.dla mnie jest to wlasnie delikatniejsze a w domu nie mam z tym problemu .
a jak mały potrafi mi się skitral po pachy to go pod kran biorę:p

Do góry