reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja się w kwestii karmienia zgadzam z karasjowa. Eliminacja tylko w przypadku alergii.
Ja jem wszystko, zwłaszcza ciągnie mnie do czekolady...której swoją droga nie lubiłam nigdy. Tez macie takie parcie na słodkie?

mialam na początku a teraz w ogóle apetyt mi gdzieś uleciał... po prostu jem co jest LOL
znowu schudłam i już ważę 2 kg Mniej jak przed ciążą ehhhh
także wciskam w siebie od wczoraj więcej ...

wróciłam z pracy i nakarmilam młodego , o dziwo wytrzymał 2,5h bez jedzenia także super haha
biorę się dziś za porządki, pranie zasłon itd a Maz zawiesza już wszystkie światełka i ozdoby świąteczne na tip top

reklama
No właśnie o to mi chodzi... Dokładnie o to.
Ja też większość rzeczy jem ale smazonego unikam, cytrusy mam od zawsze wyeliminowane bo ja mam zaraz wysypke. Ale np zjadlabym z ogromną przyjemnością sliwke i jakoś się boję... Winogron jem, banany, jabłka, gruszki ale śliwek się boję.. Pije tylko wodę i kawę inke a tak mi się chce zwykłej kawy zresztą mam bardzo słabe ciśnienie i generalnie chyba nawet powinnam... Bije się często z myślami dlatego pytam jak to u Was w praktyce.
Jem to na co mam ochotę. Na wypisie ze szpitala mam nawet wpisane co zalecane, a co nie. To co niezalecane to np. Ocet, żywność wysokoprzetworzona, frytki, chipsy. Mało tego niezalecanego jest.

@Dzidzi bobo gratulacje! Z każdym dniem będzie lepiej :) mnie położna zalecila na zmianę octenisept i tantum Rosa. Do smarowania alantan plus maść, podczas mycia szare mydlo. Tylko to dopiero po szpitalu, na poczatek (w szpitalu) woda i wietrzenie :)

Hej mamuśki, miłej soboty Wam życzę [emoji8]
Czy wy już przygotowalyscie domy na święta? U nas jeszcze brak choinki i wogule..
Do tego tak mnie ucho boli od wczoraj ze nic nie pomaga.. Ja to się z nim mam co jakiś czas :( Straszny ból.

Mała już lepiej, choć od biegunki dostała odparzenia i to aż bordowego, wczoraj mylam wodą samą, wietrzylam, sypalam duuuuużo pudru i na to Bepanthen gruba warstwę nie rozsmarowujac tylko tak gdzie rana mocna, i dziś już lekko różowe tylko jest [emoji4]
Moja córka przechodzi dziś samą siebie. Rano się obudziła o 7, do 13 nie spała a od 13 do tej pory śpi i budzi się tylko na jedzenie [emoji3] będzie chyba impreza w nocy [emoji15][emoji85]
Oj kochana nie tylko twoja, moja od 4ej do 9:30 też zadecydowała że spać nie będzie, zauważyłam że lubi jak jest ciemno a "nagle" wstaje słońce i najlepiej stać z nią przy oknie i bujać a ona się patrzy na dwór haha. Tylko weź i stój jak położyłam się o 3ej wczoraj bo ucho bolało, i o 4ej pobudka [emoji28]
U mnie za dwa tygodnie koniec połogu. Też jeszcze plemienia mam. Ja niestety odczuwam karmienie piersią. Skutki bolą jak za długo wisi na piersi. Kak pierwszy raz chwyta brodawki to też czuję ból, ale zmośny.Mój dziś prawie cały dzień spał, był bardzo mało aktywny. Teraz wisi na cycu. Drugiego ciągnie bo w pierwszym chyba już mu się skończyła szama, tak się wiercił, myślałam że mi wyrwie cyca
U mnie w końcu i połóg się skończył i te dziwne krwawienie (chyba okres), od 2 dni mogę współżyć w końcu!
Hejko
Bylam dziś z malym u pediatry
I tak od wyjscia ze szpitala czyli 17 dni mój Kajko przybrał 1000g ;)))
Szok
No ale tak jak przypyszczalam zrobila mu sie przepuklina pępkowa biedny placze bo go boli szuka ukojenia w piersi szarpie mnie wtedy i co chwila chce jesć wieczorem. Jak mu wylazi ta przepuklina przy placzu to mu sie otwiera to co bylo zagojone i krew mu leci:((
A przez to cycanie przehada sie z tad te ulewania i dodatkowy ból brzucha... Błędne koło.
Ah no i jeszcze ta żółtaczka.. Dostalismy skierowanie na badania
Ah na ten brzuszek mamy brac ten delicol przed jazdym karmieniem do tego biogaje i espumisan 3×5kropelek dalam mu espumisan to darl sie godzine. Dalam delicol i cyca i poszedl spac. Ja tez sie klade.
Nadal mi leci z cycków tyle towaru nic dziwnego że maly ma już 4kg;)
Pięknie przybrał [emoji4][emoji4][emoji123]
Hej Dziewczyny
Jestem wykończona wczoraj na świat przyszedł Krystianek 3780 waga 54 cm. [emoji2956][emoji7][emoji7][emoji173][emoji173]
8 godzin rodzilam i jestem posszywana. Powiedzcie mi jak wy sobie radzilyscie z rana w kroczu nie mogę chodzić a jeszcze krew się ze mnie leje [emoji30][emoji30]
Gratulacje !!!

Ból w kroczu przejdzie, daj sobie czasu i dokładnie dbaj o te miejsce. Ja polewalam wodą przy każdym robieniu siku, później obsuszalam (dawalo mi to ulgę), chodziłam normalnie już 4 godziny po porodzie, musiałam.. Choć było ciężko ale da się wytrzymać, to tylko chwilowe jest. No i byłam płynem do higieny intymnej EUCERIN z 5 może 5 razy dziennie :) Zagoilo się moment, nie mogłam siadać i ciągnęło mnie i bolało jakbym zbita w tym miejscu była a na następny dzień jak ręką odjął

Ostatnia edycja:
Ah każdy niech je i robi jak uważa. Ja tam jadlam taka salate z czosnkiem naprawde duzo i nic a nic nie bylo i mleko nie smierdzialo nim. Ja powiem tak 6 lat temu jak rodzilam synka to lezalam cala ciaze w szpitalu. Pod koniec uczestniczylam w takich spotkaniach na neonatologii dla mam wcześniaków i były też zajecia z dietetykami i zgodnie wpajali nam do glowy co mamy jeść łacznie z kapusta cebula itp. Bylam w szoku w tedy bo z kazdej strony slyszalam co innego. Ale zaufalam specjalistom a nie starym zabobonom kiedy nie bylo tej wiedzy medycznej co teraz . i jadlam wszystko. Teraz w pelni swiadoma trzymam sie tego i jestem zadowolona.
Ja po prostu chce w to uwierzyć że mogę wszystko dlatego Was o to pytam. :)

Ja się w kwestii karmienia zgadzam z karasjowa. Eliminacja tylko w przypadku alergii.
Ja jem wszystko, dużo orzechów, cytrusy, pije kawę. Zwłaszcza ciągnie mnie do czekolady...której swoją droga nie lubiłam nigdy. Tez macie takie parcie na słodkie?

@Dzidzi bobo gratulacje!!! :)
Ja bardzo. Nigdy nie przepadalam za słodkim a teraz bym ciągle jadła.

mialam na początku a teraz w ogóle apetyt mi gdzieś uleciał... po prostu jem co jest LOL
znowu schudłam i już ważę 2 kg Mniej jak przed ciążą ehhhh
także wciskam w siebie od wczoraj więcej ...

wróciłam z pracy i nakarmilam młodego , o dziwo wytrzymał 2,5h bez jedzenia także super haha
biorę się dziś za porządki, pranie zasłon itd a Maz zawiesza już wszystkie światełka i ozdoby świąteczne na tip top
Przeoczyłam jakoś, że już pracujesz :) fajnie wiedzieć że nie jestem sama :) no i @Balonsbalons też już pracuje :)

@Dzidzi bobo Gratuluję Synka[emoji847] i bardzo dobrze że z Ciebie leci, bo ze mnie po porodzie dużo nie leciało i dwa tygodnie po miałam lyzeczkowanie.

Po zabiegu ok, ale wczoraj Pani pediatra stwierdziła obniżone napięcie miesniowe[emoji17] jak dla niej za słabo zaciska piastki i jak wzięła go za rączki to nie pociągnął główki, tak to inne odruchy w porzadku[emoji17] i tym sposobem czekamy na konsultacje z neurologoem na poniedziałek.... Mam nadzieję że będzie ok, porównywac Leosia do Wojtka, to jest dużo bardziej aktywnym noworodkiem [emoji4]

I pytanie do mam farmaceutek, co sądzicie o maści tranowej na odparzenia? Nosz kuźwa zmieniłam chusteczki na jakieś z rossmanna i znowu na dupci piekło. Jeszcze jak na złość każdy kosmetyczny zakup analizuje z srokao i już drugi raz się przejechałam... [emoji2959]

Jeżeli chodzi o dietę przy kp to nie mam, tym bardziej po diecie w ciąży rzuciłam się na jedzenie jak Reksio na szynke[emoji4] oczywiście mamy moje oddech wstrzymuja jak wszystko wsuwam żeby Małemy kolek nie miał[emoji6]

reklama
Przeoczyłam jakoś, że już pracujesz :) fajnie wiedzieć że nie jestem sama :) no i @Balonsbalons też już pracuje :)

ciężko mi usiedzieć na dupie hehe
lubię mieć co robić;)

@Ewela2805 tak. dekoracje w połowie już jakiś czas temu wyjęłam a dziś już wszystko wywiesimy

wczoraj zamówiłam Mężowi portfel skórzany zasuwany .wreszcie znalazłam taki jak chciałam .
Stary co mu kupiłam już parę lat ma i potrzeba by go wymienić ..myślę mu coś jeszcze dokupic.oO Przy okazji trafiłam na fajne buty na deszcz za kostkę i spódnice jeansowa haha musialam sobie wziasc..juZ mam wizję do kozakow za kolano hehe

co do dziecie syn dostanie globus . stara grę typu wilk i jajka i coś muszę dokupić jeszcze..lubi rysować więc może coś w ten deseń
a córa pragnęła pamiętnik zamykany na hasło . też tą grę dostanie.. opaskę na oczy do spania .. nowy strój do ćwiczeń bluza spodnie i koszulka i... nie wiem czy coś jeszcze ... moze zestaw pomadek
myślę kupić jakieś gry planszowe jak co roku by grać razem napewno

a Wy już gotowe co do prezentów????

a jeszcze muszę kartki powypisywac!

młody się przyssał i zasypia także chwilowo jestem uziemiona haha

Do góry