reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie jestem sama? A co Tobie się dzieje?

I też z żyły z główki na kapankę? Nie poprosili, żebyś wyszła?

Nie wiem jakie wyniki ma, bo ona sama dzisiaj rano nic nie wiedziała. Leży po cc w innym szpitalu niż dziecko. Pisała, że próbowała wyciskać siarę, ale nie leciało. Ale będzie walczyć:)
Bo siara może od razu nie lecieć .
Ja przez kilka minut jedna i druga pierś wyciakałam co 3 godziny i po 2 dniach siara się pojawiła

Sent from my LG-M250 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Leżałam ba sali z dziewczyną, która przyszła na zaplanowana cesarke, zrobili jej usg przed i okazało się, że dziecko obróciło się i urodziła naturalnie, także wszystko może się stać :)

Ja się wcale nie pogniewam jak mi moje dzieciątko zrobi taką niespodziankę [emoji6] Do 17.12 jest jeszcze trochę czasu. Może będzie jak mamusia, która lubi dużo rzeczy robić na ostatnią chwilę [emoji6]

Dziewczyny mam problem. Co robicie na obolałe brodawki? Mój Mały zaczął się wiercić i szarpać brodawki przy karmieniu w skutek czego strasznie mnie bolą [emoji17] już nie wiem co robić, zastanawiam się nawet nad skończeniem z kp, bo męczę się okropnie [emoji17] łapie dokładnie całą brodawkę i prawie cała otoczkę. Ale jak np.w trakcie karmienia zbiera mu się na pierdzioszki zaczyna się wyginać i szarpać pierś. Dziś np. puścił i nagle zaczął znowu ssać tak ze mocno mnie dziąsłami złapał za samą brodawkę myślałam ze umrę z bólu [emoji17]

Dziewczyny mam problem. Co robicie na obolałe brodawki? Mój Mały zaczął się wiercić i szarpać brodawki przy karmieniu w skutek czego strasznie mnie bolą [emoji17] już nie wiem co robić, zastanawiam się nawet nad skończeniem z kp, bo męczę się okropnie [emoji17] łapie dokładnie całą brodawkę i prawie cała otoczkę. Ale jak np.w trakcie karmienia zbiera mu się na pierdzioszki zaczyna się wyginać i szarpać pierś. Dziś np. puścił i nagle zaczął znowu ssać tak ze mocno mnie dziąsłami złapał za samą brodawkę myślałam ze umrę z bólu [emoji17]
Ja codziennie smaruje maltanem codziennie po kąpieli. Moja też jak ma nerwy to szarpie,odgina całe ciało do tyłu i ciągnie. Ale nic takiego mi się nie dzieje.
Ja się zastanawiam za to ile może boleć spojenie lonowe, tzn. Normalnie to go nie czuje, ale jak się przebieram i staje na jednej nodze to czuje taki lekki ból. W niedzielę będzie 5 tygodni po porodzie i myślę o tym by po 6 tygodniach po wizycie u ginekologa zacząć współżycie. I tak się obawiam tego spojenia. Podczas pierwszego porodu mnie bolało i w czasie drugiej ciąży, podczas drugiego porodu nie, ale po porodzie w szpitalu za szybko weszłam na łóżko i zabolało, to chodziłam obolala cały dzień potem.

Kurcze ale skąd to się wzięło... :( cieszę się że psychicznie lepiej. Szkoda że ten piękny czas macie tak zaklocny... :( dużo zdrówka!
2 laryngologów nie wie skąd. Boję się, że to od ciąży, bo chciałabym mieć drugie dziecko, a tak to nie wiem czy coś mi się nie stanie.

Bo siara może od razu nie lecieć .
Ja przez kilka minut jedna i druga pierś wyciakałam co 3 godziny i po 2 dniach siara się pojawiła

Sent from my LG-M250 using Forum BabyBoom mobile app
A teraz masz dużo mleka, czyli nic straconego :) nie wiedziałam, że tak może być, bo ja miałam to szczęście mieć od razu.

Mnie też bolą ostatnio. Przypuszczam, że po tym jak musiałam dawać butelkę Esterka mi teraz źle łapie. Do butli nie trzeba tak szeroko otwierać buzi. Pilnuję jej teraz bardziej. Kupiłam muszle laktacyjne. Mam od wczoraj i przynajmniej brodawki nie ocierają mi się o wkładki laktacyjne. przy okazji zbierają mleko, które samo wycieka. Smaruję lanoliną Lansinoh.

Muszle laktacyjne mi też bardzo pomogły. Teraz jeszcze mnie boli pierwszy chwyt, ale sutki już mogę powiedzieć że są ok.

Wstałam dziś z bólem głowy. Zjadłam śniadanie i wzięłam paracetamol. Oby przeszło. Tomuś spał dziś dobrze. Od 21 do 2 i do 6:15
O 2 kupa cycek jeden drugi i spanko.
Za to starszy syn przeżywał Mikołaja i nie mógł spać. Przychodził do nas w nocy 3 razy. [emoji16]

Smarowanie bepanthenem lub maltanem(obu nie trzeba zmywać przed podaniem piersi) karmienie przez nakładki silikonowe

Tyna ja miałam nagłą cesarkę i mimo szczerych chęci nie miałam siary od razu.
Na początku Stosowałam herbatkę laktacyjną 2 razy dziennie potem jeszcze fe mal tiker.
A teraz mam wystarczającą ilość mleka.
Jeszcze zamrażam.
Po cc troszkę trudniej ale nie jest to niemożliwe

Hej:) mam głupie pytanie, ale nie wiem...
Na szczepienie zarejestrować małą jak ma skończony 5 tydzień i idzie 6 czy jak ma skończony 6? Bo jeszcze tydzień wcześniej muszę zamówić szczepionkę, a ona akurat w niedziele kończy tygodnie.
Jeszcze jedno mnie zastanawia, zawsze nad ranem zaczyna się wiercić, trochę stęka, śpi przy tym, ale nie płacze. Co to może być? Gazy ją męczą czy co? Jak położę ją u siebie na piersiach to się uspokaja.

reklama
Do góry