reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Właśnie dziewczyny, mam do was 2 pytania jak sobie radzicie w takich sytuacjach.
1. Jestescie na spacerze. W parku. Do domu jakieś 15min spacerem. Jest zima, 0 stopni, dziecko jak i wy opatulone. W pobliżu żadnego centrum handlowego, żadnej kawiarni. Dziecko zaczyna płakać i chce cyca. Co robicie? :D Bo ja tak się zapuszczam coraz dalej na te nasze spacerki i tak myśle, ze byłaby katastrofa jakby nagle Mała chciała jeść.

2. Jak chodzicie na zakupy do jakiś marketów to gdzie wkładacie te zakupy na sklepie? Bo logiczne ze mając duży wózek (gondole) to nie będzie się brało jeszcze dodatkowego wózka albo koszyka. Wkładacie do jakiejś torby albo do kosza od wózka i potem wyciągacie przy kasie? Bo tak się wydaje najlogiczniej, ale ja jestem jakiś dzikus i bałabym się ze zaraz mnie posadzą, ze kradnę [emoji23]

Co do zakupow to ja zazwyczaj mam swoja torbe i od razu w nia laduje. Nie biore koszyka bo nie lubie byc dodatkowo obciazona, a jak jestem przy kasie to wszystko wysypuje z torby ;)
Ani Razu nie zdarzylo mi sie aby ktos mnie sprawdzal ;)

reklama
Ile czasu Wasze dzieci korzystały z pieluch 1? Mój książe ma 3 tygodnie i jeszcze są ok, mam prawie 3 paczki w zapasie i zastanawiam się czy poprosić męża by jutro dokupił. Nie mamy Rossmanna pod nosem, trzeba specjalnie jechać, a jutro akurat mąż będzie w mieście. Używamy pieluch baby dream
My dwojki zaczelismy teraz, jak mlody ma miesiąc. Spokojnie moglby smigac jeszcze chwilke w 1 ale juz nie za dlugo.

Ile czasu Wasze dzieci korzystały z pieluch 1? Mój książe ma 3 tygodnie i jeszcze są ok, mam prawie 3 paczki w zapasie i zastanawiam się czy poprosić męża by jutro dokupił. Nie mamy Rossmanna pod nosem, trzeba specjalnie jechać, a jutro akurat mąż będzie w mieście. Używamy pieluch baby dream

moj szybko przeszedł na 2 .. a teraz kończymy 3 druga paczkę 56szt chyba .ale mówię ..ja lubię jak młody ma wiecej luzu w pampku i on sięga wyżej

dziś mi się pierwszy raz skitral po pachy ..kup jest dużo mniej ale są mega konkretne oO

Wróciłam od lekarza. 3 cm rozwarcia żadnych skurczy. Zrobił mi masaż szyjki i jestem ciekawa czy którąś z Was po tym ruszyło? Teraz zaczynają boleć mnie plecy ale to chyba nie ma związku z tym masażem.
Po ty masażu cały dzień bolało mnie, ale nie pomogło bo już od niego tydzień minął, ale pewnie u jednej to działa, u drugiej nie.

Mojemu kupiłam 1 ale jeszcze dużo za duże.
On przybiera na wadze i pyzek się robi ale dupka nadal malutka.
Zerówki w szerokość ok ale zaczyna je przesikiwac.
Nie prędko na 2 przejdziemy.

moj szybko przeszedł na 2 .. a teraz kończymy 3 druga paczkę 56szt chyba .ale mówię ..ja lubię jak młody ma wiecej luzu w pampku i on sięga wyżej

dziś mi się pierwszy raz skitral po pachy ..kup jest dużo mniej ale są mega konkretne oO

Ha!! Mój wczoraj też pierwszy raz zrobił kupę co wylazła mu z pampersa i na plecach ja miał - po pachy[emoji5][emoji85] oczywiście nie tylko był świeżo przebrany w nowy pampers...ale ciuszki tez miał na sobie jakieś 10minut, bo wcześniej je przebrałam jak je posikal przy zmianie pieluchy i była fontanna [emoji28][emoji23]o tak, kupek jest mniej ale są groźniejsze Haha [emoji16][emoji90]

Kochane czekające na poród - doczekacie się i wy!![emoji106]nie ma możliwości żeby dzieci zostały u was w brzuszkach, niedługo już wyleza [emoji5] moze dziś, a moze na Andrzeja??[emoji8]

Mama Zuzi i Antosia
Super, że jest poprawa i Tomaszek ładnie i spokojnie zjadł [emoji16][emoji5]

Koka
Jak zdrówko?

Majacyr
Wiec życzę żeby te wodniaki same zeszły i zebys sie nie musiała nimi przejmować. A jak ty sie czujesz?

Ewela2805
Jak Majeczka po nocce? Pospala coś? Widać już różnice po nowym mleczku?

Springflower
Hmm..mój dużo czasu jest aktywny. Wiadomo - i rozmawiam z nim, bo to lubi i też próbuje wydawać dźwięki i mi sie przygląda, j uśmiechamy się do siebie - choć pewnie tylko ćwiczy mimikę, i chodzę z nim i pokazuje mu różne rzeczy i opowiadam wszystko, kładę w gondoli i zapuszczam wibracje plus też czasami tę karuzele u góry, bo lubi tą muzyczkę i ostatnio ładnie patrzy na te zwierzątka przypięte i czasami jakieś dźwięki do nich wydaje [emoji23] ale ogólnie to staram się cos porobić tez w domu.. czy z nim na rękach [emoji28]czy go kładę w pokoju, w którym jestem np.skladam ubranie [emoji5] albo zostawiam w tej kołysce samego.. zawsze krzyczy jak mu sie znudzi i chce na ręce do mami[emoji16]czas bardzo szybko leci.. rzeczywiście moze wyciągnę już powoli matę[emoji33][emoji5]

Aha, używam dwójek pampersow już sporo czasu, jedynki bardzo krótko,podobnie jak Karolina wolę jak są wyżej - i żeby nie przeciekały górą czy kupa nie wyłaziła za czesto [emoji16]

reklama
Daje raz dziennie, więc mam nadzieję że przytyje do wtorku troszkę [emoji120]

A u Ciebie jak z mleczkiem, stabilizuje się powoli ?
Już jest znacznie lepiej, mały tylko na piersi. mm czeka w szafce na gorsze czasy [emoji4]
U nas nocka w miarę, jedna dłuższa przerwa od 2:30 do 4. Jakoś daliśmy radę [emoji4]

Ktoś dziś urodził?

Do góry