reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Byłam dziś na USG, wszystko jest w porządku, lekarka powiedziała że nie wie skąd plamienie ale ze tak się zdarza i żeby się nie martwić. Gdyby się jeszcze kiedyś pojawiło to mam przyjechać na badanie.

Jakiegoś pecha mam dzisiaj, bo wyszłam z pracy z narzeczonym żeby jechać do tego szpitala i zepsul nam się samochód po drodze, na szczęście zdążyliśmy na USG ale mieliśmy później wrócić do pracy i nie daliśmy rady wiec mam przedłużony weekend. Teraz poszliśmy na zakupy, była ładna pogoda a jak wracalismy to zaczął padać deszcz ze śniegiem [emoji53]

Jeśli chodzi o mdłości to mi dokuczają zazwyczaj popołudniu i wieczorem, wczoraj to myślałam że będę musiała przenieść łóżko do toalety [emoji43]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nic

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Natala może być tak ze zaraz zaczniesz mieć i zatęsknisz jeszcze za dobrym samopoczuciem:) ufaj swojemu organizmowi, odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze!

Ja już przestałam czytać wszystkie statystki, opcje powodzenia ciąży itepe. Nie wsłuchuję się w każde wzdęcie i staram się myśleć pozytywnie:) trudne to ale stwierdziłam ze inaczej zwariuje czekając na każde usg

ja sie nie moge zmobilizować żeby posprzątać :( w uchu buczy bez przerwy a do tego muli żołądek od rana do nocy :( juz się łapie że zapominam o kropku i myślę tylko o tym uchu i że zaraz puszcze pawia... :/
małż kończy dzisiaj wcześniej prace bo wielki piątek to pójdziemy na zakupy bo sama się boje :/
w ogóle te święta w tym roku mam ochotę przespać a tu wszyscy pytają czy przyjedziemy ech... żeby objechać wszystki musiałabym mieć tydzień a nie dwa dni

a po za tym mam mega focha na moją mamę... powiedziałam jej o ciąży bo ciężko mi było się kryć jak ciągle coś mi było a leków nie mogłam brać i miała nikomu nic nie mówić a wczoraj zadzwoniła do mnie babcia podpytać bo taka chora jestem podobno a leków nie mogę bo w ciąży jestem ech... a jak babcie wie to juz wszyscy wiedzą na 100%
znowu nie było mi dane pochwalić sie w odpowiednim momencie bo wszyscy już wiedzą :(
teraz o wszystkim mama będzie dowiadywać się na końcu...

Natala może być tak ze zaraz zaczniesz mieć i zatęsknisz jeszcze za dobrym samopoczuciem:) ufaj swojemu organizmowi, odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze!

Ja już przestałam czytać wszystkie statystki, opcje powodzenia ciąży itepe. Nie wsłuchuję się w każde wzdęcie i staram się myśleć pozytywnie:) trudne to ale stwierdziłam ze inaczej zwariuje czekając na każde usg
Popieram w 100%

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ! Ja dziś miałam zakupowe przedpołudnie bo w poniedziałek mam chrzciny a nie mogłam zapiąć się w żadną sukienkę [emoji33] Pisałyście raz,że drugą ciążę szybciej widać.. To działa też nawet jeśli pierwszą się wcześnie straciło? Bo mam brzuch jak w 5 miesiącu a zważyłam się u mamy i zleciałam dwa kg...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nic

Właśnie wczoraj o tym myślałam. W porównaniu z pierwszą ciąża to wtedy nie miałam żadnych objawów i gdybym zaglądała na jakieś forum to z pewnością bym się mega zamartwiala. Zylam tylko z wizyty ma wizyte i za duzo nie czytałam - tym bardziej o objawach skoro ich nie było. A uwierz ciąża cudowna i młody zdrów jak ryba. Po prostu czasem niektórzy mają szczęście [emoji4] wiec to wcale nie znaczą ze coś jest nie tak, na Twoim miejscu bym się cieszyła [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wczoraj o tym myślałam. W porównaniu z pierwszą ciąża to wtedy nie miałam żadnych objawów i gdybym zaglądała na jakieś forum to z pewnością bym się mega zamartwiala. Zylam tylko z wizyty ma wizyte i za duzo nie czytałam - tym bardziej o objawach skoro ich nie było. A uwierz ciąża cudowna i młody zdrów jak ryba. Po prostu czasem niektórzy mają szczęście [emoji4] wiec to wcale nie znaczą ze coś jest nie tak, na Twoim miejscu bym się cieszyła [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale nawet piersi mnie nie bolą na początku coś tam A teraz nic a nic no ale może ta ciąża po prostu będzie spokojna

Ja też nie mam żadnych objawów i w 1 nie miałam, no może byłam troche bardziej senna i wkurzona. Teraz troche sutki bola podczas kp, ale nie narzekam. Każda ciąża jest inna i objawów może nie być.
Nie ma co się zadręczać, stresować i doszukiwać nieprawidlowości skoro wyniki badań są ok.

ja sie nie moge zmobilizować żeby posprzątać :( w uchu buczy bez przerwy a do tego muli żołądek od rana do nocy :( juz się łapie że zapominam o kropku i myślę tylko o tym uchu i że zaraz puszcze pawia... :/
małż kończy dzisiaj wcześniej prace bo wielki piątek to pójdziemy na zakupy bo sama się boje :/
w ogóle te święta w tym roku mam ochotę przespać a tu wszyscy pytają czy przyjedziemy ech... żeby objechać wszystki musiałabym mieć tydzień a nie dwa dni

a po za tym mam mega focha na moją mamę... powiedziałam jej o ciąży bo ciężko mi było się kryć jak ciągle coś mi było a leków nie mogłam brać i miała nikomu nic nie mówić a wczoraj zadzwoniła do mnie babcia podpytać bo taka chora jestem podobno a leków nie mogę bo w ciąży jestem ech... a jak babcie wie to juz wszyscy wiedzą na 100%
znowu nie było mi dane pochwalić sie w odpowiednim momencie bo wszyscy już wiedzą :(
teraz o wszystkim mama będzie dowiadywać się na końcu...

To ja bym tego oczywistego focha wykorzystała na pozostanie w domu i spanie [emoji4]

reklama
Dziewczyny do zasiłku chorobowego na l4 i potem macierzyńskiego jest liczona średnia z 12 ostatnich przepracowanych miesiecy. Także zmiana umowy teraz nic nie zmieni, chyba, ze popracuje się kilka mięsiecy na nowej umowie.

Nie do końca, bo z tego co wiem to przy zmianie etatu liczą z nowej podstawy... tak jakbyś zmieniała pracę.

Do góry