reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Byłam dziś na USG, wszystko jest w porządku, lekarka powiedziała że nie wie skąd plamienie ale ze tak się zdarza i żeby się nie martwić. Gdyby się jeszcze kiedyś pojawiło to mam przyjechać na badanie.

Jakiegoś pecha mam dzisiaj, bo wyszłam z pracy z narzeczonym żeby jechać do tego szpitala i zepsul nam się samochód po drodze, na szczęście zdążyliśmy na USG ale mieliśmy później wrócić do pracy i nie daliśmy rady wiec mam przedłużony weekend. Teraz poszliśmy na zakupy, była ładna pogoda a jak wracalismy to zaczął padać deszcz ze śniegiem [emoji53]

Jeśli chodzi o mdłości to mi dokuczają zazwyczaj popołudniu i wieczorem, wczoraj to myślałam że będę musiała przenieść łóżko do toalety [emoji43]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nic

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Natala może być tak ze zaraz zaczniesz mieć i zatęsknisz jeszcze za dobrym samopoczuciem:) ufaj swojemu organizmowi, odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze!

Ja już przestałam czytać wszystkie statystki, opcje powodzenia ciąży itepe. Nie wsłuchuję się w każde wzdęcie i staram się myśleć pozytywnie:) trudne to ale stwierdziłam ze inaczej zwariuje czekając na każde usg

ja sie nie moge zmobilizować żeby posprzątać :( w uchu buczy bez przerwy a do tego muli żołądek od rana do nocy :( juz się łapie że zapominam o kropku i myślę tylko o tym uchu i że zaraz puszcze pawia... :/
małż kończy dzisiaj wcześniej prace bo wielki piątek to pójdziemy na zakupy bo sama się boje :/
w ogóle te święta w tym roku mam ochotę przespać a tu wszyscy pytają czy przyjedziemy ech... żeby objechać wszystki musiałabym mieć tydzień a nie dwa dni

a po za tym mam mega focha na moją mamę... powiedziałam jej o ciąży bo ciężko mi było się kryć jak ciągle coś mi było a leków nie mogłam brać i miała nikomu nic nie mówić a wczoraj zadzwoniła do mnie babcia podpytać bo taka chora jestem podobno a leków nie mogę bo w ciąży jestem ech... a jak babcie wie to juz wszyscy wiedzą na 100%
znowu nie było mi dane pochwalić sie w odpowiednim momencie bo wszyscy już wiedzą :(
teraz o wszystkim mama będzie dowiadywać się na końcu...

Natala może być tak ze zaraz zaczniesz mieć i zatęsknisz jeszcze za dobrym samopoczuciem:) ufaj swojemu organizmowi, odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze!

Ja już przestałam czytać wszystkie statystki, opcje powodzenia ciąży itepe. Nie wsłuchuję się w każde wzdęcie i staram się myśleć pozytywnie:) trudne to ale stwierdziłam ze inaczej zwariuje czekając na każde usg
Popieram w 100%

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ! Ja dziś miałam zakupowe przedpołudnie bo w poniedziałek mam chrzciny a nie mogłam zapiąć się w żadną sukienkę [emoji33] Pisałyście raz,że drugą ciążę szybciej widać.. To działa też nawet jeśli pierwszą się wcześnie straciło? Bo mam brzuch jak w 5 miesiącu a zważyłam się u mamy i zleciałam dwa kg...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nic

Właśnie wczoraj o tym myślałam. W porównaniu z pierwszą ciąża to wtedy nie miałam żadnych objawów i gdybym zaglądała na jakieś forum to z pewnością bym się mega zamartwiala. Zylam tylko z wizyty ma wizyte i za duzo nie czytałam - tym bardziej o objawach skoro ich nie było. A uwierz ciąża cudowna i młody zdrów jak ryba. Po prostu czasem niektórzy mają szczęście [emoji4] wiec to wcale nie znaczą ze coś jest nie tak, na Twoim miejscu bym się cieszyła [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wczoraj o tym myślałam. W porównaniu z pierwszą ciąża to wtedy nie miałam żadnych objawów i gdybym zaglądała na jakieś forum to z pewnością bym się mega zamartwiala. Zylam tylko z wizyty ma wizyte i za duzo nie czytałam - tym bardziej o objawach skoro ich nie było. A uwierz ciąża cudowna i młody zdrów jak ryba. Po prostu czasem niektórzy mają szczęście [emoji4] wiec to wcale nie znaczą ze coś jest nie tak, na Twoim miejscu bym się cieszyła [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale nawet piersi mnie nie bolą na początku coś tam A teraz nic a nic no ale może ta ciąża po prostu będzie spokojna

Ja też nie mam żadnych objawów i w 1 nie miałam, no może byłam troche bardziej senna i wkurzona. Teraz troche sutki bola podczas kp, ale nie narzekam. Każda ciąża jest inna i objawów może nie być.
Nie ma co się zadręczać, stresować i doszukiwać nieprawidlowości skoro wyniki badań są ok.

ja sie nie moge zmobilizować żeby posprzątać :( w uchu buczy bez przerwy a do tego muli żołądek od rana do nocy :( juz się łapie że zapominam o kropku i myślę tylko o tym uchu i że zaraz puszcze pawia... :/
małż kończy dzisiaj wcześniej prace bo wielki piątek to pójdziemy na zakupy bo sama się boje :/
w ogóle te święta w tym roku mam ochotę przespać a tu wszyscy pytają czy przyjedziemy ech... żeby objechać wszystki musiałabym mieć tydzień a nie dwa dni

a po za tym mam mega focha na moją mamę... powiedziałam jej o ciąży bo ciężko mi było się kryć jak ciągle coś mi było a leków nie mogłam brać i miała nikomu nic nie mówić a wczoraj zadzwoniła do mnie babcia podpytać bo taka chora jestem podobno a leków nie mogę bo w ciąży jestem ech... a jak babcie wie to juz wszyscy wiedzą na 100%
znowu nie było mi dane pochwalić sie w odpowiednim momencie bo wszyscy już wiedzą :(
teraz o wszystkim mama będzie dowiadywać się na końcu...

To ja bym tego oczywistego focha wykorzystała na pozostanie w domu i spanie [emoji4]

reklama
Dziewczyny do zasiłku chorobowego na l4 i potem macierzyńskiego jest liczona średnia z 12 ostatnich przepracowanych miesiecy. Także zmiana umowy teraz nic nie zmieni, chyba, ze popracuje się kilka mięsiecy na nowej umowie.

Nie do końca, bo z tego co wiem to przy zmianie etatu liczą z nowej podstawy... tak jakbyś zmieniała pracę.

Do góry