Tak, wg najnowszych norm cukrzyca w ciąży jest od 93.Marta ale to lekarz tak Ci powiedział, że to już cukrzyca? A u mnie wyszło 104.. Tylko jeszcze od czasu wynikow na wizycie nie byłam
reklama
D
Deleted member 180437
Gość
Ojoj... No to mam problemTak, wg najnowszych norm cukrzyca w ciąży jest od 93.
natala95
Fanka BB :)
Super brzusio [emoji7] który tydzieńMoj brzuchol rano i moj brzuchol wieczorem [emoji85] masakra [emoji23][emoji23]
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Ojoj... No to mam problem
Poczytaj w necie o diecie cukrzycowej i zacznij się stosować, a na wizycie lekarz pokieruje dalej
MangoWawa
Dziewczyny poczekajcie do 2 badania 'krzywej cukrzycowej' i rozmowy z lekarzem z diagnozowaniem cukrzycy. Wartość glukozy na czczo zależy też od tego co i o której się jadło wieczorem i poprzedniego dnia. Jeżeli, rzeczywiście hormony powodują cukrzycę ciążową, to badanie to potwierdzi, dostaniecie wytyczne i dietę, glukometr i będzie ok.
dieta cukrzycowa jest zdrowa więc można ją zacząć wprowadzać, a najlepiej jeżeli się ma możliwość pożyczyć glukometr i mierzyć do wizyty poziom cukru. Na czczo powinien być do 90, godzinę po posiłku 120.
dieta cukrzycowa jest zdrowa więc można ją zacząć wprowadzać, a najlepiej jeżeli się ma możliwość pożyczyć glukometr i mierzyć do wizyty poziom cukru. Na czczo powinien być do 90, godzinę po posiłku 120.
urs
Ja w koncu dostalam wyniki dzisiejszej bety - pieknie rosnie:
dwa dni temu 617,1
dzis 1553,0
Oficjalnie w zwiazku z tym obiecuje nie swirowac. Jak sie okazuje w moim wypadku ustanie objawow nic jednak nie znaczylo. Na razie ciesze sie ze jest dobrze i juz nie bede wiecej chodzic upuszczac krwi - postanowilam cwiczyc cierpliwosc, wszystkiego teraz sie dowiem na wizycie 12-ego Medytacja, ruch i male przyjemnosci to moj plan ma najblizsze dni!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dwa dni temu 617,1
dzis 1553,0
Oficjalnie w zwiazku z tym obiecuje nie swirowac. Jak sie okazuje w moim wypadku ustanie objawow nic jednak nie znaczylo. Na razie ciesze sie ze jest dobrze i juz nie bede wiecej chodzic upuszczac krwi - postanowilam cwiczyc cierpliwosc, wszystkiego teraz sie dowiem na wizycie 12-ego Medytacja, ruch i male przyjemnosci to moj plan ma najblizsze dni!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Igorowelove
Moderatorka
9+3Super brzusio [emoji7] który tydzień
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Ten brzuch to wzdecia, ktore pojawiaja sie juz po sniadaniu, by wieczorem osiagnac apogeum [emoji85] no ale nawet po sniadaniu brzuch juz odstaje, wiec pewnie jak wyskocze z kurtki zimowej w wiosenna to na ulicy i w ogole w calym miescie wszyscy beda wiedziec [emoji85] chyba czas poinformowac znajomych i rodzine zeby potem nikt sie nie obrazil, ze nic nie wie
Igorowelove
Moderatorka
Urs, ladnie beta urosla! Tez wizytuje 12.04
Dziewczyny poczekajcie do 2 badania 'krzywej cukrzycowej' i rozmowy z lekarzem z diagnozowaniem cukrzycy. Wartość glukozy na czczo zależy też od tego co i o której się jadło wieczorem i poprzedniego dnia. Jeżeli, rzeczywiście hormony powodują cukrzycę ciążową, to badanie to potwierdzi, dostaniecie wytyczne i dietę, glukometr i będzie ok.
Masz racje, nie ma co się nakręcać ja miałam badanie na czczo robione. Dzień wcześniej lekka zdrowa dieta. Moja lekarka dzisiaj powiedziała, żebym poszła do poradni cukrzycowej dla kobiet w ciąży, żeby mnie zdiagnozowali, a dieta jak najbardziej wskazana bo ja i tak mam dużo za dużo kg podchodzę do tego spokojnie
reklama
piorunem
No i po wizycie Maluch 1,1 cm, serduszko bije, z usg wyszło 7 tyg. 1 dzień. Na tą chwilę wszystko w porządku
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p