reklama
Też łykam wszystko osobno a jod polecił mi endokrynolog, niestety nie jest tani bo buteleczka kosztuje 40 zł i starcza na ponad miesiąc ale jest w formie płynnej i nie ma żadnych dodatków i jest przeznaczony również dla ciężarnych nazywa się Jodadrop. Jest też jodavit i ma dokładnie to samo ale jest znacznie droższy. PozdrawiamDziewczyny, jaki jod suplementujecie? Od razu zaznaczam, ze nie chodzi mi o jakas paczke suplementow, bo chce lykac osobno kwas foliowy i wit. D. Moze ktoras z was moze cos poradzic?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mirakulum
Fanka BB :)
Byłam na becie u swojego gin wynik poznam dopiero po świętach ta niepewność mnie Wykończy [emoji22][emoji22][emoji22]
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
Czym sie martwisz???? Bedzie dobrze!!!
urs
Czym sie martwisz???? Bedzie dobrze!!!
Ja to rozumiem, tez sie tak martwie. To chyba niestety jest kwestia charakteru.
Ja dzis poszlam tez na bete, zeby miec spokoj w swieta i obiecalam sobie, ze jak wszystko bedzie ok to rzucam badania az do USG, poszukam jakis cwiczen na pozytywne myslenie i zajme sie praca
Mirakulum
Ja to rozumiem, tez sie tak martwie. To chyba niestety jest kwestia charakteru.
Ja dzis poszlam tez na bete, zeby miec spokoj w swieta i obiecalam sobie, ze jak wszystko bedzie ok to rzucam badania az do USG, poszukam jakis cwiczen na pozytywne myslenie i zajme sie praca
To na taka sile charakteru tym bardziej trzeba zajsc glowe czyms innym! He
Haha ja też mam wrażenie ze dopiero teraz jestem na serio w ciąży! Z synkiem dosłownie kilka razy mdłości i po krzyku a cała ciąża i poród tak cudowny ze od razy mówiłam ze chce jeszcze - nie pytajcie jak położna na mnie patrzyła [emoji23] a teraz? Brzuch juz widać mdłości non stop śpię wszędzie ach a to dopiero początek [emoji6]Mam to samo. Myślałam że w pierwszej ciąży miałam mdłości ale teraz to dopiero mam. I więcej wymiotuje a o tym że w środku dnia zasypiam na krześle to już nie wspomnę...
Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Płomyk*
.
ja tez tak pracuje 1/2 etatu minimalna krajowa a reszta pod stołem ale teraz weszło nowe prawo że jak macierzynskiego wychodzi mniej niz 1000 to wyrównają więc dostanie tyle na pewno.
ja mam o tyle dobrze że mój mąż utrzymuje nas ze swojej wypłaty a ja swoją odkładałam na wkład własny a teraz z mojej będziemy spłacać hipoteke ale rate mamy niższą niż ten 1000 a jeszcze dojdzie 500+ to jakoś przeżyjemy
nie polecam kombinować bo teraz bardzo sprawdzają jak ktoś tak pkombinuje i moze wysoką karę zapłacić.@Balonsbalons, macierzynski jest w zaleznosci od tego co wybierzesz, albo 100% przez pierwszych dwadziesciakilka tygodni i potem 60% przez reszte czasu od kwoty,ktora zarabiasz, albo przez cale 52 tygodnie 80% od kwoty, ktora zarabiasz. Pracujac na caly etat wychodzi wiecej niz 1000 zl, dodatkowo jak wywalczysz caly etat i pojdziesz na l4 to tez wiecej chorobowego dostaniesz.
ja tez tak pracuje 1/2 etatu minimalna krajowa a reszta pod stołem ale teraz weszło nowe prawo że jak macierzynskiego wychodzi mniej niz 1000 to wyrównają więc dostanie tyle na pewno.
ja mam o tyle dobrze że mój mąż utrzymuje nas ze swojej wypłaty a ja swoją odkładałam na wkład własny a teraz z mojej będziemy spłacać hipoteke ale rate mamy niższą niż ten 1000 a jeszcze dojdzie 500+ to jakoś przeżyjemy
natala95
Martwi mnie to ze nie mam żadnych objawów ani nicCzym sie martwisz???? Bedzie dobrze!!!
Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]
reklama
Igorowelove
Moderatorka
No ja tez nie polecam kombinowac, aczkolwiek ja podpisalam umowe o prace bedac juz w ciazy (pierwszej) nie wiedzac o tym i nikt mnie nie sprawdzal.
nie polecam kombinować bo teraz bardzo sprawdzają jak ktoś tak pkombinuje i moze wysoką karę zapłacić.
Wlasnie wylalam wode z wiadra, a to znaczy ze posprzatalam caly dom! Myslalam ze to niemozliwe, a jednak [emoji123]
Zaraz poloze mlodego na drzemke, zrobie sobie kawe i zasiade przed jakims serialem obiad wyjelam z zamrazalki perfekcyjna pani domu, Malgosia Rozenek moze brac ze mnie przyklad hahah
Jeszcze pranie sie robi [emoji14]