reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Byłam na becie u swojego gin wynik poznam dopiero po świętach ta niepewność mnie Wykończy [emoji22][emoji22][emoji22]

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Dziewczyny, jaki jod suplementujecie? Od razu zaznaczam, ze nie chodzi mi o jakas paczke suplementow, bo chce lykac osobno kwas foliowy i wit. D. Moze ktoras z was moze cos poradzic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też łykam wszystko osobno a jod polecił mi endokrynolog, niestety nie jest tani bo buteleczka kosztuje 40 zł i starcza na ponad miesiąc ale jest w formie płynnej i nie ma żadnych dodatków i jest przeznaczony również dla ciężarnych nazywa się Jodadrop. Jest też jodavit i ma dokładnie to samo ale jest znacznie droższy. Pozdrawiam:)

Czym sie martwisz???? Bedzie dobrze!!!

Ja to rozumiem, tez sie tak martwie. To chyba niestety jest kwestia charakteru.

Ja dzis poszlam tez na bete, zeby miec spokoj w swieta i obiecalam sobie, ze jak wszystko bedzie ok to rzucam badania az do USG, poszukam jakis cwiczen na pozytywne myslenie i zajme sie praca ;)

Ja to rozumiem, tez sie tak martwie. To chyba niestety jest kwestia charakteru.

Ja dzis poszlam tez na bete, zeby miec spokoj w swieta i obiecalam sobie, ze jak wszystko bedzie ok to rzucam badania az do USG, poszukam jakis cwiczen na pozytywne myslenie i zajme sie praca ;)

To na taka sile charakteru tym bardziej trzeba zajsc glowe czyms innym! He;)

Ja też nie potrafię wyłaczyć martwienia się. Sprawdzam jak głupia majtki, czy aby napewno nie plamię, powtarzam sobie, że młoda jestem,w miarę zdrowa... Ale i tak się martwię. Niech minie pierwszy trymestr to może jakoś lżej będzie :p

Mam to samo. Myślałam że w pierwszej ciąży miałam mdłości ale teraz to dopiero mam. I więcej wymiotuje a o tym że w środku dnia zasypiam na krześle to już nie wspomnę...

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha ja też mam wrażenie ze dopiero teraz jestem na serio w ciąży! Z synkiem dosłownie kilka razy mdłości i po krzyku a cała ciąża i poród tak cudowny ze od razy mówiłam ze chce jeszcze - nie pytajcie jak położna na mnie patrzyła [emoji23] a teraz? Brzuch juz widać mdłości non stop śpię wszędzie ach a to dopiero początek [emoji6]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

.
@Balonsbalons, macierzynski jest w zaleznosci od tego co wybierzesz, albo 100% przez pierwszych dwadziesciakilka tygodni i potem 60% przez reszte czasu od kwoty,ktora zarabiasz, albo przez cale 52 tygodnie 80% od kwoty, ktora zarabiasz. Pracujac na caly etat wychodzi wiecej niz 1000 zl, dodatkowo jak wywalczysz caly etat i pojdziesz na l4 to tez wiecej chorobowego dostaniesz.

4c3tskjoa7ptmvui.png
nie polecam kombinować bo teraz bardzo sprawdzają jak ktoś tak pkombinuje i moze wysoką karę zapłacić.
ja tez tak pracuje 1/2 etatu minimalna krajowa a reszta pod stołem ale teraz weszło nowe prawo że jak macierzynskiego wychodzi mniej niz 1000 to wyrównają więc dostanie tyle na pewno.
ja mam o tyle dobrze że mój mąż utrzymuje nas ze swojej wypłaty a ja swoją odkładałam na wkład własny a teraz z mojej będziemy spłacać hipoteke ale rate mamy niższą niż ten 1000 a jeszcze dojdzie 500+ to jakoś przeżyjemy ;)

reklama
.

nie polecam kombinować bo teraz bardzo sprawdzają jak ktoś tak pkombinuje i moze wysoką karę zapłacić.
ja tez tak pracuje 1/2 etatu minimalna krajowa a reszta pod stołem ale teraz weszło nowe prawo że jak macierzynskiego wychodzi mniej niz 1000 to wyrównają więc dostanie tyle na pewno.
ja mam o tyle dobrze że mój mąż utrzymuje nas ze swojej wypłaty a ja swoją odkładałam na wkład własny a teraz z mojej będziemy spłacać hipoteke ale rate mamy niższą niż ten 1000 a jeszcze dojdzie 500+ to jakoś przeżyjemy ;)
No ja tez nie polecam kombinowac, aczkolwiek ja podpisalam umowe o prace bedac juz w ciazy (pierwszej) nie wiedzac o tym i nikt mnie nie sprawdzal ;)

Wlasnie wylalam wode z wiadra, a to znaczy ze posprzatalam caly dom! Myslalam ze to niemozliwe, a jednak :D [emoji123]
Zaraz poloze mlodego na drzemke, zrobie sobie kawe i zasiade przed jakims serialem ;) obiad wyjelam z zamrazalki :D perfekcyjna pani domu, Malgosia Rozenek moze brac ze mnie przyklad hahah
Jeszcze pranie sie robi [emoji14]

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry