reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Jod juz wiem ze bede brala na recepte (niestety Kelp dla mnie odpada), wit. D przyjmuje jako vigantoletten, kwas foliowy - folik. To nie sa suplementy, maja status wyrobu medycznego, wiec sa przebadane odpowiednio. Takie mam zboczenie po mamie, ktora jest farmakologiem i przez lata dopuszczala rozne preparaty na rynek, ze suplementow unikam. Nie mowie ze sa zle oczywiscie, ale ja czuje sie bezpieczniej ich nie przyjmujac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ooo widzisz, to jak coś będziesz wiedzieć to koniecznie daj znać ;) Ja od ponad dwóch tygodni go łykam

Wiem ze z jodem trzeba uwazac jesli ma sie niedoczynność ale nie wiem czy dobrze pamietam ??

U mnie badsnia w normie .lykam folik z jod

Tez myślałam wczesniej by kupic kelp ale wole lykac jedna tabletke

A w ciąży nie powinna być dawka 800uq? ja tak biorę : 400uq zwykłego i 400uq metylowanego... :confused:

Ja miałam mdłości, ale chyba teraz mam większe. I ta senność i zmęczenie, masakra. Tez myślę, że wiek :sorry::D

Dita nie wiem, ponoć norma to 400, dla osoby zagrożonych 800. Ale o szczegóły dopytam ginkę.
Ja w pierwszej ciąży brałam zestaw supli, nie brałam witamin osobno, kwas foliowy i jod było w jednym. Wtedy z tego co wiem też brałam 400.

Jod juz wiem ze bede brala na recepte (niestety Kelp dla mnie odpada), wit. D przyjmuje jako vigantoletten, kwas foliowy - folik. To nie sa suplementy, maja status wyrobu medycznego, wiec sa przebadane odpowiednio. Takie mam zboczenie po mamie, ktora jest farmakologiem i przez lata dopuszczala rozne preparaty na rynek, ze suplementow unikam. Nie mowie ze sa zle oczywiscie, ale ja czuje sie bezpieczniej ich nie przyjmujac.

Chetnie dowiem sie jaki jod będziesz stosowac?
Mama farmakolog to napewno wie to czego zwykly smiertelnik nie :)

Dita nie wiem, ponoć norma to 400, dla osoby zagrożonych 800. Ale o szczegóły dopytam ginkę.
Ja w pierwszej ciąży brałam zestaw supli, nie brałam witamin osobno, kwas foliowy i jod było w jednym. Wtedy z tego co wiem też brałam 400.
a mnie zabijcie bo ja to chyba tylko folik i to W kratke jak mi sie przypomnialp

Też się zastanawiam co to będzie.. Jak będę wyglądać w szóstym m-cu na przykład... Czasy ze zgrabnym brzuszkiem ciążowym jak w 1.ciąży chyba minęły :laugh2::rofl2:

W Femibion jest jod, w tej dawce 150coś tam, chyba bezpieczna ta dawka. I wit. D i kwas foliowy. Zamiast trzech tabletek łykam jedną :rofl:
Oj ja też o tym myślę że chyba tym razem nie będzie tak zgrabnie jak w pierwszej ciąży ;) wtedy przytylam 12 kg z czego 2 spadły przez dwa tyg pobytu w szpitalu przed porodem. No i wtedy zaczynałam od 55 kg a teraz od 62 kg [emoji33]

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez czytałam, że to są martwe szczepy :) Ale rzeczywiście, skoro II trymestr będzie jak już jest ciepło, to możesz sobie darować:)
Co do śluzu to wczoraj jakby w ogóle żółtawy miałam... na wkładce widziałam wyraźnie. Ale nawet jakoś się nie zmartwiłam. Pomyślałam, że może to jednodniowe albo coś..może mało wody wczoraj piłam... W każdym razie wieczorem nadrobiłam wodą, a śluz jest biały. Zobaczę jak dzisiaj będzie :rolleyes2:

Tez duzo pije. W srodku jest bialy zbity bardzo..ale to bardzo..az dziwne...a na zewnatrz zolty .. Chyba dzisiaj zapodam znow ten iladian na noc
Lepiej neta tez nie czytac bo tam wychodzi ze to moze grzybica oO tylko bez pieczenia .swedzenia...bolu...oO
Ostatnio ja tylko prysznic..
Nie wyleguje sie a wannie..nie mialam sklonnosci do tego typu infekcji..w ciazy zadnej nie mialam..wiec moze tak ma byc i towina progesteronu

Chetnie dowiem sie jaki jod będziesz stosowac?
Mama farmakolog to napewno wie to czego zwykly smiertelnik nie :)

Dam znac po wizycie u lekarza.

Ale tak zeby dodac smaczku to moja mama mowi, ze kompletnie nic nie brala w ciazy, bo kiedys nie bylo takich wytycznych, a ja zyje i mam sie dobrze [emoji6]

Aaa, i mi Pani doktor kazala brac podwojna dawke foliku, bo mam BMI ponad 30 niestety i podobno u grubaskow takich jak ja trzeba wiecej [emoji4]

Hey ;-) a ja dzisiaj idę na pierwszą wizytę, mam na 17 :-) myślałam, że będę się niecierpliwić, albo coś, a ja odczuwam taki wewnętrzny spokój... I tak na nic nie mam wpływu, więc pozostaje czekać i myśleć pozytywnie :-)

reklama
A w ciąży nie powinna być dawka 800uq? ja tak biorę : 400uq zwykłego i 400uq metylowanego... :confused:

Ja miałam mdłości, ale chyba teraz mam większe. I ta senność i zmęczenie, masakra. Tez myślę, że wiek :sorry::D
Mam to samo. Myślałam że w pierwszej ciąży miałam mdłości ale teraz to dopiero mam. I więcej wymiotuje a o tym że w środku dnia zasypiam na krześle to już nie wspomnę...

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry