reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@anet88 coś czuje że i u mnie takie akcje będą . Oj po roku mieszkania z moją pod jednym dachem wiem jak to wku.. Wpieprza się we wszystko jak by swojego życia nie miała . O dzieciach też najlepiej wszystko wie chociaż sama rodziła ponad 20 lat temu . Tak naprawde ***** wie i taka jest prawda
Współczuję, moja chociaż nie mieszka z nami. Musisz być dzielna. A właśnie cześć rad sprzed 20 lat można między bajki wlozyc:)

reklama
NIE kochana. są tutaj spioszki czy body gdzie na końcu rękawa jest naszyty dodatkowy materiał który się wywija:) .. nie każde moje body to mają ale nawet jak mają to już przestałam małemu w dzień chować dłonie bo jest już wiekszy . wiem bobasy poznają świat dłońmi ale nie oszukujemy się .. ciężko tak małemu brzdącu obciąć tak paznokcie by ich nie było :huh: także ja wolałam się nie martwić a młody pozna ten świat teraz kiedy częściej nie śpi jak spi:-D

ja ci powiem że odciągałam i wiele porcji zamrozilam ale są gorzkie! wrr i młody się krzywi . wiec zdecydowałam odciągać przed wyjściem z domu na 2/3h odciągami ok 60ml i wieczorem że 60ml ..więcej nie chcę bo mi cycki odpadną hehe także tyle młodemu zostawiam jak mnie 3h nie ma a jak 2 to mniej odciagam ... może u ciebie też się to sprawdzi:yes:

i trzeba schłodzić porcje przed połączeniem:)

Ja jak wszystkie ciuszki prasowalam odkrylam w bodziakach ze maja wywijany material na raczki - a na poczatku zastanawialam sie do czego to jest

Ech, teściowe to ciężki temat... Ja już się boję...

@Dzidzi bobo To jeżeli dzisiaj będzie TEN dzień to trzymam kciuki :)

A u mnie nadal cisza... Wczoraj psychicznie ok, a dzisiaj znowu jestem podłamana i boję się, że bez wywoływania się nie obejdzie. Pospacerowałabym, ale trochę zimno jak na kurtkę, która się nie zapina, to chociaż mieszkanie trochę posprzątam.

To sie da odpoczac miedzy skurczami?
Ja to czarno widze-martwie sie tylko czy wystarczy mi sil na final...
Ja odpoczęłam po tym jak dostałam znieczulenie. Nawet trochę przysnęłam na porodówce :)
A tak co do trądziku, to tym dzieciom coś dolega od niego, czy po prostu chcecie go tak usilnie usunąć ze względow estetycznych?
U mojego synka wygląda to coraz gorzej, a czytałam, że jak się bardzo zaogni to mogą zostać blizny. Położna mówi, że to potówki, a pediatra - że trądzik.

@Dzidzi bobo - powodzenia! :)
@ONAONAONA uwielbiam Twoje posty! Jesteś taka pozytywna :) od razu człowiekowi lepiej :)

My byliśmy dzisiaj na profilaktyce RSV. Koszt jednej dawki prawie 5000 zł prywatnie. Kwalifikują się na to wcześniaki urodzone przed 33 tc i niedawno nam się udało :) powiem Wam ze to tylko przez przypadek bo mój mały urodził się 33i1 czyli w 34 tc, tylko w jego dokumentach w szpitalu się pomylili :D
Prostowałam to, ale mówili ze to bez znaczenia, wiec teraz się tylko cieszę :)

Co do kąpieli to nie chciałam kapać go codziennie, ale teraz stwierdziliśmy ze to cześć rytuału... a chcielibyśmy zapewnić mu taka wieczorna rutynę...czasem prześpi porę kąpieli wiec i tak codziennie go nie kapiemy. On póki co s ogóle tego nie lubi, płacze.
A Wy macie już jakaś rutynę wieczorna?

NIE kochana. są tutaj spioszki czy body gdzie na końcu rękawa jest naszyty dodatkowy materiał który się wywija:) .. nie każde moje body to mają ale nawet jak mają to już przestałam małemu w dzień chować dłonie bo jest już wiekszy . wiem bobasy poznają świat dłońmi ale nie oszukujemy się .. ciężko tak małemu brzdącu obciąć tak paznokcie by ich nie było :huh: także ja wolałam się nie martwić a młody pozna ten świat teraz kiedy częściej nie śpi jak spi:-D

ja ci powiem że odciągałam i wiele porcji zamrozilam ale są gorzkie! wrr i młody się krzywi . wiec zdecydowałam odciągać przed wyjściem z domu na 2/3h odciągami ok 60ml i wieczorem że 60ml ..więcej nie chcę bo mi cycki odpadną hehe także tyle młodemu zostawiam jak mnie 3h nie ma a jak 2 to mniej odciagam ... może u ciebie też się to sprawdzi:yes:

i trzeba schłodzić porcje przed połączeniem:)

AAA I jeszcze coś ..czasem mi jest trudno odciągnąć 30ml!! ..no nie idzie i już!! ciepło nawet nie pomaga to zostawiam ... młodego do tej piersi dostawiam jak Chce jeść i wcina ... czuję jak mleko zaczyna napływać także ooooo ... muszę być dobrze skupiona i przygotowana by to odciąganie mi szlo

wstałam o 10!!hehe i właśnie była HV .maly waży 5640 także zwolnil troszkę z przybieraniem i w 2tyg przybrał 690g

w ogóle wodzi wzrokiem..słucha jak się do niego mówi i czasem już uda mu się zagaworzyc lekko .. ja pikole ale ten czas leci
A to muszę posprawdzać czy moje bodziaki albo śpioszki coś takiego mają, bo na razie nie odkryłam tego :D
A paznokcie obcinałam przez sen i czuje znacząca różnice kiedy jeździ mi rączkami po piersiach, wiec chyba w miarę mi się udało. Nawet sądziłam ze będzie trudniej. Ale mała spała jak zabita przytulona do piersi, mąż mi świecił latarka a ja dobre 20min te paznokcie obcinałam [emoji23]

@Dzidzi bobo - powodzenia! :)
@ONAONAONA uwielbiam Twoje posty! Jesteś taka pozytywna :) od razu człowiekowi lepiej :)

My byliśmy dzisiaj na profilaktyce RSV. Koszt jednej dawki prawie 5000 zł prywatnie. Kwalifikują się na to wcześniaki urodzone przed 33 tc i niedawno nam się udało :) powiem Wam ze to tylko przez przypadek bo mój mały urodził się 33i1 czyli w 34 tc, tylko w jego dokumentach w szpitalu się pomylili :D
Prostowałam to, ale mówili ze to bez znaczenia, wiec teraz się tylko cieszę :)

Co do kąpieli to nie chciałam kapać go codziennie, ale teraz stwierdziliśmy ze to cześć rytuału... a chcielibyśmy zapewnić mu taka wieczorna rutynę...czasem prześpi porę kąpieli wiec i tak codziennie go nie kapiemy. On póki co s ogóle tego nie lubi, płacze.
A Wy macie już jakaś rutynę wieczorna?
Czytałam ze taką rutynę to na pewno warto wprowadzać od 7go miesiąca (tzn były badania przeprowadzane na dzieciach 7-36msc gdzie ta rutyna miała znaczenie), wiec pewnie można i wcześniej, ale moja ma 3tyg i raczej przy tak nieregularnych porach jedzenia i spania wprowadzanie jakiś rytuałów jest bez sensu. Poza tym jeszcze nie chce kapać codziennie, kapiemy co 3 dzień. Może od 3go miesiąca zaczniemy jakieś rytuały konkretne :) zobaczymy jak się mała będzie rozwijać

Dziękuję dziewczyny.
Dziś mąż kupi mm żeby było w domu w razie W.
To też jest super pomysł, u mnie na psychikę działa, bo stoi kartonik z mlekiem nie otworzony a ja mam spokój a głowę :D chociaż kilka razy miałam chęć w nocy wstać i mu zrobić butelkę, jednak lenistwo wygrało [emoji23]

reklama
Mi w szpitalu powiedzieli żeby dziecko kąpać co drugi dzień i używać jak najmniej kosmetyków. Mały lubi się kąpać, ale jak tylko wyciągam go z wanienki do wycierania to wtedy włącza się syrena i płacze.
Jestem bardzo zadowolona z mojego brzdąca, odpukać narazie jakby dziecka nie było. Zje szybciutko i śpi. Dziś w nocy już pięknie bo budzil się równo co 3godziny 10min.
Każde karmienie na forum spędzam żeby być na bierząco :)
W czwartek przychodzi położna, a mam mase pytań do niej, także chyba musze pozapisywać żeby nie zapomnieć.
Zastanawiam się kiedy wyjść na pierwszy spacer. Chciałabym w samo południe żeby było jak najcieplej, ale sama nie dam rady z wózkiem po schodach, a mąż dopiero wieczorem jest w domu. Chyba dopiero w sobote pójdziemy.
Mały na wypisie ma wpisaną grupe krwi 0RhD-, może któraś z Was wie co znaczy to D?

Do góry