Szara20
Fanka BB :)
Mi w szpitalu powiedzieli żeby dziecko kąpać co drugi dzień i używać jak najmniej kosmetyków. Mały lubi się kąpać, ale jak tylko wyciągam go z wanienki do wycierania to wtedy włącza się syrena i płacze.
Jestem bardzo zadowolona z mojego brzdąca, odpukać narazie jakby dziecka nie było. Zje szybciutko i śpi. Dziś w nocy już pięknie bo budzil się równo co 3godziny 10min.
Każde karmienie na forum spędzam żeby być na bierząco
W czwartek przychodzi położna, a mam mase pytań do niej, także chyba musze pozapisywać żeby nie zapomnieć.
Zastanawiam się kiedy wyjść na pierwszy spacer. Chciałabym w samo południe żeby było jak najcieplej, ale sama nie dam rady z wózkiem po schodach, a mąż dopiero wieczorem jest w domu. Chyba dopiero w sobote pójdziemy.
Mały na wypisie ma wpisaną grupe krwi 0RhD-, może któraś z Was wie co znaczy to D?
0RhD- oznacza to samo samo co 0Rh-.
D to jest antygen który występuje na erytrocytach (czerwonych krwinkach) i ogólnie oznacza się go jako czynnik Rh. (Należą tez tam antygeny np C ale to już wyższy poziom magii xd).
Ogólnie po prostu syn ma potocznie ujemna grupę krwi. Wszystko jest w porządku i nie masz się czym przejmować