reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Melduje sie rozpakowana:-) :) wczoraj przec cc przyszla na swiat Emma. 3150 g I 55 dluga. Na razie dochodze do siebie. Jak tylko bede mogla to dam fotki na priv. Czuje sie obolala, ale mega szczesliwa. :biggrin2::tak: Pozdrawiam was wszystkie :-) :)
A właśnie o Was myślałam bo mówiłaś że cc w pt a jednak wczoraj? Gratulacje i dużo zdrówka Wam. Czekamy na zdjęcia :)

Dołączam się do pytania [emoji4] ja cały czas biorę te witaminy co w ciąży w sumie.
ja biorę prena tal duo, to co w ciąży i takie też mam zalecenie ze szitala- kontynuować przyjmowanie ciążowych witamin
Melduje sie rozpakowana:-) :) wczoraj przec cc przyszla na swiat Emma. 3150 g I 55 dluga. Na razie dochodze do siebie. Jak tylko bede mogla to dam fotki na priv. Czuje sie obolala, ale mega szczesliwa. :biggrin2::tak: Pozdrawiam was wszystkie :-) :)
gratuluję! ;)

@azamamew i @Paulianna89 ja brałam prenatal duo do końca października i teraz od porodu biorę znowu, zamierzam do wiosny. Na mnie bardzo dobrze działały, myślę że nawet dzięki witaminom nie łapały mnie przeziębienia. Teraz mnie w poniedziałek zaczęło rozkładac gardło i katar, ale myślę że przez to laziłam do szpitala na ktg i przchodni po paski a tam tego swiństwa najwięcej [emoji1784]

@folka ja przed porodem miałam 3 ktg i przy pierwszym mnie gin zbadał, szyjka była długa i zamknięta, a tydzień później urodziłam[emoji170]

Gratulacje
Dużo zdrówka dla Was[emoji8]

Ja nie biorę witam,tylko biorę d3, ale może kupię jakieś, zobaczymy.

reklama
Hej . Rano wczoraj wstałam 2razy mnie przeczyscilo +wymioty. Bóle brzucha okresowe. Ćmiło mnie te brzucho. Po 13 wzięłam kąpiel ale brzuch dalej bolał. Zjadłam obiad między czasie wiecznie na kibelek a to siku a to kupę. Czułam takie jakby skurcze po całym brzuchu. U nas ślisko że hej stwierdzikam że pojedziemy sprawdzić. Skurcze się pisały, doktor mnie zbadał rozwarcie delikatne i czop dopiero odchodził. Po 16bylam na oddziale przyjeta. Urodziłam po23. Moja Kamilka 3900. Nie obyło się bez nacięcia i jeszcze pęknięcia. Zszyta jestem i chyba to najgorsze że mnie boli. Poza tym trafiłam na super dyżur normalnie wspierali mnie ,kibicowali. Super ludzie, naprawdę extra . mąz też był pomocny a to wodę , podkład itp wszystko dzielnie znosil. Mała dostała 7pkt bo pępowina ją trochę poddusila i nie płakała za bardzo, miałam zielone wody. Niby zmęczona a cyca ciągała jak trzeba aż położne się dziwiły. Ogólnie jestem szczęśliwa i jakoś strasznie tego porodu nie przeżyłam . Żeby nie to że nie mogę siadać przez te szwy to wogole była by bajka.

Gratulacje dziewczyny!! :))

Do góry