Płomyk*
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No od 14 mnie brały skurcze, ale w domu były znosne, chodziłam sobie bez problemu, nie wydawały się mocne czy coś, pojechalismy na izbę przyjęć a w drodze kompletnie ustaly na zero.... 2 godziny posiedzialam w domu, zrobiły się nieznośne i wtedy pojechałam 2 raz. Źle było dopiero jak kazali mi leżeć, póki mogłam się ruszać było o niebo lepiej.Gratulacje a zanim wstawiłaś się na porodówkę z tymi 7cm długo męczyłaś się w domu?
Ja uzywalam Kit&Kin, Naty i Pampers Pure. Zdecydowanie te pierwsze byly najfajniejsze. Niestety cenowo mega drogie, w przeliczeniu na zlotowki niecale 20 zl za 20 szt. Na szczescie mlody juz dorasta do wielo
Możesz normalnie brać rutinoscorbin.@majacyr podpowiedź mi czy mogę teraz przy karmieniu brać rutinoskorbin i w jakich dawkach. Czuję że zbiera mi się na katar a nie mogę sobie pozwolić póki brzuch się nie zagoi jak należy.
Zawsze się ratowałam rutinoskorbinem i jakoś się nie rozkrecalo
do wielo tzn?
wlasbie pisalyscie o szyciu psioszki to powiem ze ja byłam cięta i szyta przy dwóch porodach i po każdy szyciu od razu siadałm na pupie i nie używałam żadnych kolek.. uważałam rzecz jasna ale nie czułam bólu jedynie spuchniecie w tym rejonie .. i lekki dyskomfort hmm
a z dnia na dzień do tygodnia to już nic nie odczuwałam siedząc hmm także współczuję kochane które musicie się jeszcze z tym bólem psioszki tak długo męczyć po :/
widzę że uskuteczniacie sposoby na wywołanie porodu
Ja nie miałam zbytnio wyjścia, ale nie widzę żeby coś mi to zaszkodziło. A musiałam bo nie dałam rady siadać a na siedząco dawano mi małą z inkubatorka także musiałam jakoś siadać choć bolało...Mi fizjoterapeutka mówiła żeby nie siadać tak na poduszce po porodzie, bo to zle działa na mięśnie dna miednicy, które i tak po porodzie masz osłabione.
Espumisan dopiero po 1msc malucha.
Na poczatku to bezpiecznie probiotyki albo jakieś ziołowe,
Nasza mała ma obecnie jakieś 3700g i w pon 2tyg i poszła nam mała paczka pampersow z promki z rossmana i dzisiaj skończyliśmy duża paczkę pampersow rozmiar 1 (88 sztuk)