reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Gratulacje :) a zanim wstawiłaś się na porodówkę z tymi 7cm długo męczyłaś się w domu?
No od 14 mnie brały skurcze, ale w domu były znosne, chodziłam sobie bez problemu, nie wydawały się mocne czy coś, pojechalismy na izbę przyjęć a w drodze kompletnie ustaly na zero.... 2 godziny posiedzialam w domu, zrobiły się nieznośne i wtedy pojechałam 2 raz. Źle było dopiero jak kazali mi leżeć, póki mogłam się ruszać było o niebo lepiej.

Ja uzywalam Kit&Kin, Naty i Pampers Pure. Zdecydowanie te pierwsze byly najfajniejsze. Niestety cenowo mega drogie, w przeliczeniu na zlotowki niecale 20 zl za 20 szt. Na szczescie mlody juz dorasta do wielo ;)

do wielo tzn?

wlasbie pisalyscie o szyciu psioszki to powiem ze ja byłam cięta i szyta przy dwóch porodach i po każdy szyciu od razu siadałm na pupie i nie używałam żadnych kolek.. uważałam rzecz jasna ale nie czułam bólu jedynie spuchniecie w tym rejonie .. i lekki dyskomfort hmm
a z dnia na dzień do tygodnia to już nic nie odczuwałam siedząc hmm także współczuję kochane które musicie się jeszcze z tym bólem psioszki tak długo męczyć po :/

widzę że uskuteczniacie sposoby na wywołanie porodu:):):):):)

@majacyr podpowiedź mi czy mogę teraz przy karmieniu brać rutinoskorbin i w jakich dawkach. Czuję że zbiera mi się na katar a nie mogę sobie pozwolić póki brzuch się nie zagoi jak należy. :(
Zawsze się ratowałam rutinoskorbinem i jakoś się nie rozkrecalo
Możesz normalnie brać rutinoscorbin.
Nawet i 8 tabletek dziennie.
Tym bardziej, że na Ciebie działa.
Możesz powdychać napar z majeranku, sól morska

do wielo tzn?

wlasbie pisalyscie o szyciu psioszki to powiem ze ja byłam cięta i szyta przy dwóch porodach i po każdy szyciu od razu siadałm na pupie i nie używałam żadnych kolek.. uważałam rzecz jasna ale nie czułam bólu jedynie spuchniecie w tym rejonie .. i lekki dyskomfort hmm
a z dnia na dzień do tygodnia to już nic nie odczuwałam siedząc hmm także współczuję kochane które musicie się jeszcze z tym bólem psioszki tak długo męczyć po :/

widzę że uskuteczniacie sposoby na wywołanie porodu:):):):):)

Karolcia, bo ja z tych dziwakow jestem co uzywac beda pieluszek wielorazowy. Zobacz sobie tots bots i milovia. W te dwie firmy zainwestowalismy tym razem.

@majacyr podziwiam Cię za chęć używania tetry. Karmić piersią też niedługo będziesz.

U nas dziś ciężka noc. Tomuś często się budził. Ja też kiepsko się czułam i dlatego noc źle zniosłam.

@MangoWawa jak u Ciebie z karmieniem dwóch ssaków? Bardzo mnie to ciekawi, jak młodszy reaguje widząc juniora przy cycochu [emoji16][emoji16][emoji16] jak w ogóle się czujesz po cc?

reklama
Mi fizjoterapeutka mówiła żeby nie siadać tak na poduszce po porodzie, bo to zle działa na mięśnie dna miednicy, które i tak po porodzie masz osłabione.

Espumisan dopiero po 1msc malucha.
Na poczatku to bezpiecznie probiotyki albo jakieś ziołowe,

Nasza mała ma obecnie jakieś 3700g i w pon 2tyg i poszła nam mała paczka pampersow z promki z rossmana i dzisiaj skończyliśmy duża paczkę pampersow rozmiar 1 (88 sztuk) :)
Ja nie miałam zbytnio wyjścia, ale nie widzę żeby coś mi to zaszkodziło. A musiałam bo nie dałam rady siadać a na siedząco dawano mi małą z inkubatorka także musiałam jakoś siadać choć bolało...

Do góry