reklama
Ewelina140690
Fanka BB :)
Melduję dwupak ostatnia metoda, która testowalam ... Olejek rycynowy też na mnie nie działa, nawet mnie nie przeczyscilo porządnie
Wczoraj położna na szkole rodzenia powiedziała, że jest dużo domowych sposobów na wywołanie, ale jak dziecko nie jest gotowe wyjść to nic nie pomoże.
Ewelina140690
Dziewczyny, jakich pampersów używacie/będziecie używać? Ja na start kupiłam 2x26szt. Dada fioletowe i się zastanawiam czy zdają egzamin.
Ja też właśnie kupiłam te , narazje jedną paczkę 26 właśnie . W moim otoczeniu znam wiele Mam które używają i są zadowolone . No ale wiadomo , każdy dzidziuś inny więc zobaczymyDziewczyny, jakich pampersów używacie/będziecie używać? Ja na start kupiłam 2x26szt. Dada fioletowe i się zastanawiam czy zdają egzamin.
My na poczatku jedziemy na pampers premium ale potem tez bede chciala przejsc na dady fioletowe. Teraz bede zamawiac jeszcze z Pampersa, bo z kuponem na allegro wyjda po chyba 40 gr sztuka, wiec oplaca się.Dziewczyny, jakich pampersów używacie/będziecie używać? Ja na start kupiłam 2x26szt. Dada fioletowe i się zastanawiam czy zdają egzamin.
Sasanka14
Z tymi probiotykami itd ja polecam ostrożnie. Moja sis od urodzenia dawała coś dzieciom profilaktycznie, cała trójka miała kolki a w późniejszym okresie problemy z kupka... Nie wspominając już o trudnościach z odstawieniem tych kropli bo wtedy to już była masakra.Nam polozna doradziła od razu po wyjściu do domu dawac. Moje dostają dicoflor w kropellach
Teraz gdy ja biorę cały czas antybiotyki pytałam i neonatolog w szpitalu i położnych tam i mojej położnej i wszyscy zgodnie stwierdzili że dopóki sam sobie z tym radzi i ja biorę osłonę to nie dawać. A miałam naprawdę silne leki. Kupiłam ten dicoflor i leży w szufladzie ale czekam. Podobno w momencie kiedy się tego naduzywa jelita się rozleniwiaja i same swojej flory nie budują. Pewnie co położna czy lekarz to teoria ale myślę że coś w tym może być.
urs
Melduję dwupak [emoji4] ostatnia metoda, która testowalam ... Olejek rycynowy też na mnie nie działa, nawet mnie nie przeczyscilo porządnie
U mnie to samo [emoji85] 2,5 h spaceru, skakanie na pilce, herbatki, ostre, seks - nic. Po seksie nawet brzuch mnie ani razu nie rozbolal, siedzi Franek pancernie w srodku, takze nastawiam sie na szpital we wtorek - nie ma innego wyjscia [emoji5]
Igorowelove
Moderatorka
Możesz sobie robić okłady z rivanolu. Buteleczke stawiasz do kubka z ciepłą wodą, potem na wacik ten duży dziecięcy i do rany Mi tak położna zaleciła A Twoja była już? Oglądała ranę? Może coś się z nią dzieje tak jak u mnie?Dziewczyny, ratujcie.
1) Mały nie chce spać, bo ma problemy z brzuszkiem. Napina się, budzi po 10 minutach. Noce to chodzenie z nim na rękach i uspokajanie z płaczu. Zaczęłam pić koper włoski. Czy mogę zrobić coś więcej żeby mu pomóc?
2) Po szyciu, dosyć sporym, ogromnie boli mnie krocze w miejscu szwu. Urodziłam 4 dni temu. Nie mogę przekręcić się z boku na bok, siedzieć i długo chodzić. Lekarz przy wypisie się dziwił, bo wszystko goi się ładnie. Myję się codziennie szarym mydłem i podmywam zaparzoną szałwią (jak poleciła położna), wycieram do sucha ręcznikami higienicznymi, wietrzę w miarę możliwości i biorę paracetamol. Co dalej?
FiLi88
Dziewczyny, jakich pampersów używacie/będziecie używać? Ja na start kupiłam 2x26szt. Dada fioletowe i się zastanawiam czy zdają egzamin.
Ja uzywalam Kit&Kin, Naty i Pampers Pure. Zdecydowanie te pierwsze byly najfajniejsze. Niestety cenowo mega drogie, w przeliczeniu na zlotowki niecale 20 zl za 20 szt. Na szczescie mlody juz dorasta do wielo
reklama
Sasanka14
My używamy pampersy zielone i białe choć dla mnie fajniejsze są zielone bo są cieńsze. Z córką używałam jeszcze happy i daddy czasami ale jak dla mnie były za grube i sztywne. Najlepiej nam pasowały pomarańczowe pampersy ale one chyba są od rozmiaru 3.Dziewczyny, jakich pampersów używacie/będziecie używać? Ja na start kupiłam 2x26szt. Dada fioletowe i się zastanawiam czy zdają egzamin.