karasjowa
Fanka BB :)
Ja polecam krem z lanolina, na pewno pomoże. Niestety pierwsze przystawiania są ciężkie, sutki muszą się przyzwyczaić. Też im rzadziej przystawiasz, tym może dłużej będa się przyzwyczajać- taka zależność może być pomiędzy tym? Ale pamiętaj że to tylko parę dni, i przestanie boleć, nie będziesz czuć żadnego bólu przystawiajac Naprawdę polecam tę kremy lanolinowe, nie wiem jakie mają w Polsce ale tu u siebie używam takiego :Mi pediatra mówiła ze mamy refundowana 5w1 i możemy dopłacić za 6w1, ale różnic się to będzie tylko różnica ukłuć, bo jeśli wybierzemy 5w1 to i tak to dadtkowe szczepienie bedzie tego samego dnia...
Dziewczyny, potrzebuje wsparcia. Mały zaczął lubić pierś. Wczoraj cały czas chciał na niej wisieć. Odrzucał butelke cieszyłam się, ale z drugiej strony przeraziło mnie to...to ze teraz będzie totalnie ode mnie zależny. A brodawki mam strasznie podrażnione, popłakałam się z bólu. ( mimo nie mam ran)
Na piersi chce jeść co godzinę, wiem ze to standard, ale jak podam mu przez butelke to ma dłużej się najada. I przez ten ból zachęcaliśmy go do butelki...je ja przez noc, w dzień znowu pierś daje.
Ale czuje się jak najwyrodniejsza matka. Tak ciężko przejść z kpi na kp, mojemu małemu udaje się przestawić , a ja sama go blokuje (
(sprawdź może Amazon albo allegro, może ktoś ma na sprzedaż?)