reklama
Dzisiaj jej 6 dzień. Położna będzie u nas w poniedziałek. Nic mi nie mówiła ze mogę ją gdzieś zważyć.Bo to właśnie nie tyle waga co długość dziecka ma znaczenie co do rozmiaru ubranek
mój syn miał 60cm i w tę 56 nie wchodził ..waga 4050
teraz syn 3380 54cm a na poczatku wszedł w ciuszki na 2.5kg dziecko hehe tyle że tam na metce była podana waga dziecka a nie na jaką długość to jest także oo
także bardziej długość dziecka a nie jego waga ma znaczenie
Ile mala ma dni? kiedy położna będzie ważyć znów?
dała ci info gdzie są spotkania gdzie można dziecko zważyc? np. co pn?
w nocy mała.na piersi ci wisiala to jadła czy spala.przy piersi?
a jak zabierasz.to chce ssać znów i jak dajesz to ssie jakis czas?
co ile je?
ja na początku skupialabym się na sprawdzaniu wagi małej zanim wprowadzilabym takie karmienie butla i tylko ściąganie laktatorem
kupka i siusia prawidłowo
sama.napisalas że pokarm masz
pozatym im czesciej je i wolno to też nie będzie spijać wszystkiego z piersi bo je na raty hmm
W nocy wisi na piersi i zasypia po 10min jak zacznie ssać. Jak próbuje wyciągnąć to się budzi. W dzień jest ok. Budzi się co 3 godz albo sama ja budzę tylko ze je bardzo długo. Nocą praktycznie ciągle chce cyca, wiec nawet ciężko mi zapisać o jakich porach je. Teraz np karmiłam o 20.20, 21.45 i teraz o 23 juz przy cycu.
Mirakulum
Fanka BB :)
to jak tylko przysypia to bym wyjmowała piers...chociażby po to by znów zasysałaDzisiaj jej 6 dzień. Położna będzie u nas w poniedziałek. Nic mi nie mówiła ze mogę ją gdzieś zważyć.
W nocy wisi na piersi i zasypia po 10min jak zacznie ssać. Jak próbuje wyciągnąć to się budzi. W dzień jest ok. Budzi się co 3 godz albo sama ja budzę tylko ze je bardzo długo. Nocą praktycznie ciągle chce cyca, wiec nawet ciężko mi zapisać o jakich porach je. Teraz np karmiłam o 20.20, 21.45 i teraz o 23 juz przy cycu.
a jak budzi się po 3h to zaczyna ssać łapczywie ? dłużej wtedy ssie nie zasypiając?
a położna kiedy teraz będzie. za 2,3 dni?żeby chociażby znów ja zwazyc
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.to jak tylko przysypia to bym wyjmowała piers...chociażby po to by znów zasysała
a jak budzi się po 3h to za syna ssać łapczywie ? dłużej wtedy ssie nie zasypiając?
Po 3 godzinach zaczyna ssać łapczywie i może przez 5min tak ssie a później zasypia .
Mirakulum
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.
Po 3 godzinach zaczyna ssać łapczywie i może przez 5min tak ssie a później zasypia .
niezły śpioszek ci się trafił ..
ale to jak w dzień byś jej pierś wyjmowała jak zasnie tzn że już by spala i nie domagała się piersi?
tylko w nocy to wyjmowanie piersi ja wybudza?
aż mam ochotę zObaczyć jak to karmienie wygląda hmm
i mi położna dała listę na której byly info gdzie spotkanie co do ważenia chociażby jest w moim mieście ..i u mnie co pn. jest w bibliotece prZez 2h.
zapytaj polozna
Szara20
Eh dziewczyny... u mnie znowu nieprzespana noc. Powtórka z rozrywki sprzed 2tygodni... Poprzytylalismy się z mężem i teraz znowu okropny bol podbrzusza... I znowu nie powiedziałabym ze to skurcze, bo boli cały czas, a raczej właśnie tylko czasami są momenty ze puszcza i jest tak ze zdołam przysnąć na chwile... Średnio co 15min latam siusiu i już wariuje.
Boli cholernie, spać się chce, a wiem ze znowu to nie są skurcze porodowe ani nic co by miało wskazywać rychły porod :/
Boli cholernie, spać się chce, a wiem ze znowu to nie są skurcze porodowe ani nic co by miało wskazywać rychły porod :/
majacyr
Jak był w szpitalu to wiedziałam, bo co dzień go ważyli, ale różnie przybierał jednego dnia 30g a innego 60g.A z tą odrzywką to ile twój mały np. przybiera dziennie czy tam ile przybrał na parę dni?
To zależało od tego, czy Panie przypilnowały, żeby całą porcję zjadł i 8 razy na dobę.
Teraz 6ego ma przyjść położna z wagą to się dowiem ile waży i ile u nas przybrał 8 dni będąc w domu.
Przy wypisie ze szpitala ważył 2270g
MangoWawa
Tylko ze gdybym tak za każdym razem wyjmowala pierś to ona praktycznie wcale by nie jadła bo ciągle śpi. A ja ją próbuje laskotac żeby obudzić.
Czy położna pokazywała Ci sposób na pobudzanie ssania, 'dziubaniem' pod brodą.
Jeżeli bardzo się denerwujesz czy je wystarczającą ilość, możesz kupić lub pożyczyć wagę i co kilka dni sprawdzać czy przybiera.
Ale jeżeli robi dużo siusiu i często zmieniasz pieluchy to ja bym się nie martwiła. Niektóre dzieci szybko się najadają ( np mojej siostry młodsza córka, ssała tylko po 5 min, najadała się i odpowiednio przybierał na wadzę)
majacyr
Hej dziewczyny, jak minęła nocka?
Jakieś akcje dziś się szykują?
Mój Mati dziś się głodny obudził o 5:30 i choć nie zdążyłam odciągnąć pełnej porcji na szybko mu dostrzyknęłam.
Próbowałam mu dać pierś aby się uspokoił, ale był za bardzo głodny.
Zastanawiam się czy mu nie zwiększyć porcji mleka z 50 na 60ml?
W mijającym tygodniu kilka razy mu dodawałam te 10ml.
Fakt że przez to żelazo, które dostaje 2x dziennie nie zjada całej porcji tylko 43 czy 45ml, a potem szybciej jest głodny.
Chciałabym aby całkiem zaakceptował pierś i na tyle efektywnie z niej jadł, żebyśmy nie musieli z butli dodawać.
Mężowi pasuje jak jest i nie wspiera mej chęci karmienia piersią.
Jakieś akcje dziś się szykują?
Mój Mati dziś się głodny obudził o 5:30 i choć nie zdążyłam odciągnąć pełnej porcji na szybko mu dostrzyknęłam.
Próbowałam mu dać pierś aby się uspokoił, ale był za bardzo głodny.
Zastanawiam się czy mu nie zwiększyć porcji mleka z 50 na 60ml?
W mijającym tygodniu kilka razy mu dodawałam te 10ml.
Fakt że przez to żelazo, które dostaje 2x dziennie nie zjada całej porcji tylko 43 czy 45ml, a potem szybciej jest głodny.
Chciałabym aby całkiem zaakceptował pierś i na tyle efektywnie z niej jadł, żebyśmy nie musieli z butli dodawać.
Mężowi pasuje jak jest i nie wspiera mej chęci karmienia piersią.
reklama
Zaneta I
Hej ja jutro sie wybieram do szpitala i mam juz watpliowsci ze moze lepiej czekac az sam sie porod zacznie.. Bo co ja mam im powiedziec ze mam skierowanie i chcialabym wiedziec kiedy moga mi zrobic cesarke ciekawe czy mnie nie odprawia do domu