reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak, miałam dokładnie tak samo[emoji5]
I cieszę sie ze wzięłam L4 w 31?tygodniu? Jakoś tak..a nie jak o mało co nie wzięłam w 35tygodniu, bo ani czasu z dzieckiem bym nie spędziła więcej, ani w domu nie przyszykowała sypialni, ciuszków i nie przeorganizowalabym nic![emoji28][emoji23]
I chciałam żeby ta koncowka jeszcze trwała, w sumie nie doczekałam sie tego okresu, że chciałam żeby sie ciąża skończyła... za szybko urodziłam [emoji85][emoji28]także delektuj sie ciąża jeszcze, spędzaj czas z dzieckiem [emoji8]

Ja miałam szycie i nawet nie wiem kiedy.. w ogole nie bolało, ani w trakcie, ani po, ani podczas ściągania [emoji28] normalnie chodziłam, siadałam i dwojke na toalecie tez bez bólu i wysiłku. Mimo żelaza... moze miałam malutki szew.. jak krzyżyk [emoji85][emoji5]

A kiedy masz plan sie rozpakować? Zrujnowałaś moja opinie wiedźmy [emoji23][emoji85][emoji23]

Jak jechałam ma porodówkę z izby przyjęć to miałam 8 cm rozwarcia, na porodówce już pelne rozwarcie... ale.. ponoć właśnie na zzo już za późno było- choć musiałam jeszcze przeczekać skurcze które wprowadza synka w dol, w kanał.. ale jakoś poszło... wody odeszły i od razu parte. Całe 11minut[emoji23]

Co do porodów.. każda z was da radę. [emoji5] po to są położne, po to sie rodzi w szpitalu, żeby ta opieka i pomoc była[emoji106] a nagroda jest warta tego strachu i bólu [emoji106][emoji5]
Jezu naprawdę nie wiem czemu mnie po porodzie tak bolało [emoji849] Tydzień szczypalo jak siusiu robiłam, dwójkę to dopiero w ósmej dobie po porodzie i to baaaardzo ostrożnie [emoji3][emoji28] Nie że jakiś ból straszny ale strach bardziej przed parciem jakimkolwiek. To zbieganie kości mnie chyba musiało tak bolec, bo bardzo źle wspominam. Tzn źle... Miałam dziecko w domu, cieszyłam się bliskości i karmieniem, odczuwalna jedynie dyskomfort ze względu na ten ból krocza. Do przeżycia :))

reklama
Ukradzione z fejsa [emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 912598

Hehe rewelacja

Wszystkie macie zzo u siebie w szpitalach ? Z tego co wiem to u mnie tylko gaz [emoji848]

U mnie w szpitalu nie ma, też chyba tylko gaz.

Jadę do szpitala, bylam na ktg. Tętno małego niskie, moje ciśnienie wysokie. Boje się ;( trzymajcie kciuki :(

Będzie dobrze, ważne że będziesz pod opieką lekarzy. Daj znać jak będziesz mogła.

Antosia już z nami :) po ciężkich bojach i całym dniu na oksy wkoncu się udało :) nie obyło się bez nacinania bo małej na koniec zaczęło szybko spadać tętno.

Waga: 2510g
Wzrost: 51cm

Wszystkim czekającym życzę żeby poszło sprawniej niz u mnie :) powodzenia dziewczyny i czekam na dobre wieści od Was :)

Antosia już z nami :) po ciężkich bojach i całym dniu na oksy wkoncu się udało :) nie obyło się bez nacinania bo małej na koniec zaczęło szybko spadać tętno.

Wszystkim czekającym życzę żeby poszło sprawniej niz u mnie :) powodzenia dziewczyny i czekam na dobre wieści od Was :)
Gratulacje

reklama

Gratulacje !!! Czekamy na fotki [emoji8]

Do góry