reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja mam podobnie jak Góraleczka. Cos tam zaczynam odczuwać. Wczoraj nawet sporo tego było, od kręgosłupa jakby takie cmienie. Ale ja nawet nie wiem jak wyglądają skurcze bo w pierwszej ciąży do nich nie dopuścili. Mały od dwóch dni jakby bardziej leniwy, przeciąga się ale jakoś inaczej. I też jutro wizyta i ktg więc nie mogę się doczekac. Jak by nie było to najpóźniej 9.11 się z Małym zobaczymy :)

A teraz właśnie zjadłam śniadanko, rano w drodze z przedszkola zajechala do labu na pobranie krwi, odebrałam wynik gbs (dodatni niestety) i zbieram się do pracy bo moja pracownica dziś ma coś do załatwienia więc muszę tam na kilka godzin pojechać.

Dobrego dnia i szybkich dzisiejszych porodów :)
Ja właśnie bolesne skurcze to pamiętam z porodówki. Nawet przy przyjęciu jak leżałam pod ktg to się dziwiłam dziewczyną które rodziły o co tyle krzyku, a po dwóch godzinach już się darłam z nimi[emoji849]

A w ogóle będzie mieć dziewczyny lewatywe przed porodem?

reklama
Dziewczyny ja już tule swoją Malwinke poród ekspresowy

Jak wiecie miałam nieregularne skurcze po parę sekund o 21 poszłam spać godzinę później obudziłam się całą we krwi poszłam do toalety jak chlusnelo krwią odrazu na szpital skurcze były ale nieregularne o 1 rano przebili mi pęcherz plodowy a o 1.28 mała była ż nami

Malwina Stefania ur. 30.10.2018
3375 48 cm
Gratuluje!!! Kolejna mamusia rozpakowana:-D
Pozdrawiam i zdrowka zycze;)

Ja tez mam przeboje po mleku ale nie lubię wiec nie mam z tym problemu:) w wieku roku odmówiłam mleka i tak już zostało.
jak mialas roczek?
moze nie tyle co picie samego mleka ale np, lubie nalesniki.... nie na wodzie a na mleku ... czy rozpuszczalna z mlekiem czy kakao...i musialam uwazac na ilosc i sotsowac zamienniki np. ...a teraz o tym az tak nie mysle i oby tak zostalo !

Ja właśnie bolesne skurcze to pamiętam z porodówki. Nawet przy przyjęciu jak leżałam pod ktg to się dziwiłam dziewczyną które rodziły o co tyle krzyku, a po dwóch godzinach już się darłam z nimi[emoji849]

A w ogóle będzie mieć dziewczyny lewatywe przed porodem?
Z jednej strony chciałabym to przeżyć... Może nic przyjemnego ale uczucie po musi być piękne. No i obecnosc męża... Niestety i wtedy i teraz cc ze wskazań i jak tylko rozpoczelo się rozwarcie to brali mnie na stół.

A probowałaś len, ja jem codziennie z jogurtem naturalnym. Miewam zgagę ale dużo mniejszą.
Można też wziąć łyżeczkę lnu połknąć popijając wodą.
Co dziennie na sniadanie do platkow daje lyzeczke lnu, niestety na zgage to juz tylko mi pomoze chyba porod,heheh. Zrana poszlam kupic sobie suszone sliwki. Zjadlam 4, popilam cieplym mlekiem i juz dwa razy odwiedzilam toalete.
Nie myslalam, ze koncowka ciazy bedzie tak uciazliwa. Siodme poty wyciskam nawet przy zakladaniu butow,hehehe Zazdroszcze tym, ktore sie juz rozpakowaly:-D:-D:-D
Pozdrawiam

Z jednej strony chciałabym to przeżyć... Może nic przyjemnego ale uczucie po musi być piękne. No i obecnosc męża... Niestety i wtedy i teraz cc ze wskazań i jak tylko rozpoczelo się rozwarcie to brali mnie na stół.
Mojego też nie będzie ze mną, bo to nie na jego nerwy. Mówię nawet przed samym finałem wyjdziesz i poczekasz przed, ale ni koniec.
Poród sn do przyjemności się może nie zalicza ale zawsze miło się wspomina[emoji4] za to przy CC nie jest przyjemnie już po, i dochodzi się do siebie dłużej... A czy poród sn czy cc jest wyjątkowym przeżyciem jak już się bobasa zobaczy[emoji6]

@Weronikakrz gratulacje. Jak ja bym chciała tak szybko urodzić jak ty czy @FiLi88...

@LassHa i @Koziunia powodzenia:)

Mnie dopadł dzisiaj straszny ból głowy, więc leżę i zdycham...

Która dziewczyna umówione cc miała na 12.11? Jestem ciekawa jak szpitale, bo wczoraj oglądałam jakiś wywiad z politykami i się madrowal jeden z partii rządzącej, że wszystko wiadomo i instytucje są poinformowane, a podobno nie jest pewne czy prezydent to podpisze... I to podpisanie to w ogóle chyba dopiero w przyszłym tygodniu ma być... :|

No więc u mnie się cud nie wydarzył [emoji14] Doktorek powiedział, że jak pięknie 3 tyg temu się zapowiadało na poród, tak teraz wygląda to marnie [emoji23] szyjka ze stali, nie ruszyła przez 3 tyg nic. Mam skierowanie na 6.11. jutro podejdę na ktg, a w piątek mam pojechać do szpitala na ktg, bo u nas znów remont. Na cuda już nie liczę, teraz tylko aby nie urodzić 8 listopada [emoji23]

reklama
@Weronikakrz gratulacje. Jak ja bym chciała tak szybko urodzić jak ty czy @FiLi88...

@LassHa i @Koziunia powodzenia:)

Mnie dopadł dzisiaj straszny ból głowy, więc leżę i zdycham...

Która dziewczyna umówione cc miała na 12.11? Jestem ciekawa jak szpitale, bo wczoraj oglądałam jakiś wywiad z politykami i się madrowal jeden z partii rządzącej, że wszystko wiadomo i instytucje są poinformowane, a podobno nie jest pewne czy prezydent to podpisze... I to podpisanie to w ogóle chyba dopiero w przyszłym tygodniu ma być... :|

Ja mam na 12.11 cc, pytałam wczoraj w szpitalu i na tą chwilę pracują normalnie. Prezydent nie podpisał i nie ma decyzji w sprawie świątecznego dnia.
Jakby się coś zmieniło będą do mnie dzwonić.
Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Mąż i moja mamą mają urlop od 12 i ja już wszystko zaplanowałam :)

Do góry