reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]
Gratuluję, super, że już po.

reklama
Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratulacje mamuśka!

Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratuluję Waszej Trójce, najważniejsze, że wszystkie jesteście zdrowe.

Heh najlepsze jest to ze dzwonek jest jeden na sali i to nie przy moim lozku. Musze wiec budzic sasiadke.

Leos w koncu przyssal się do cyca, porzadnie mu się odbilo, wiec chyba troszkę zjadl ;)
Zaliczylam jakos toalete i wtoczylam się na lozko. Byle do rana.

I jak noc? Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś, niedługo nową zmiana dyżurowa, śniadanie i mąż.

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]

Gratulacje !!!

Ale fajnie, kolejne dzieci się sypia [emoji5][emoji5] Gratulacje dziewczyny!
Ja już dwie godziny nie śpię, podbrzusze mnie pobolewa, jakiegoś ataku paniki dostałam i z nerwów nie mogę zasnąć [emoji848] Zaczęłam sobie przypominać jak to cholera, boli. I trochę się przestraszylam, aż biegunki dostałam z nerwów [emoji1] Boję się do ubikacji wstać bo myślę że mi wody odejdą- choć podejrzewam że jak będą miały odejść, to czy na lezaco czy na stojąco i tak odejdą [emoji1] Podbrzusze pobolewa, lekkie skurcze wokół brzucha, ale nic regularnego a tyle już tych straszakow przeszłam w tym tygodniu że się na nic nie nastawiam bo się tylko rozczaruje [emoji1]
U nas też już torba jeździ autem, fotelik z bazą zamontowany no i mam nadzieję że jak urodze to właśnie parę godzin i do domu nas puszcza... Tak jak z pierwszym mnie już puszczali przed południem, a rodziłam o 4 rano... Jednak najlepiej się kuruj w domku, wśród swoich zarazkow [emoji12][emoji3] No i we własnym wyrku.
Już się nie mogę doczekać, a z drugiej strony strasznie się boję. Panikuje choć już raz to przeszłam, budzę się w nocy i spać nie mogę bo sobie przypomnę że muszę urodzić za jakąś chwilę lub dwie...
Pozdrawiam te dzielnie mamusie co są już porozpakowywane [emoji6]

Gratulacje!!!

reklama
Wlasnie mialam to samo wczesniej pisac apropo pelni ;) hehehe

Pakuj torbe pakuj, nasza od wczoraj juz w autku jezdzi, a dzis malzon przygotowal fotelik zeby tez juz w autku byl, bo u nas po kilku godzinach do domu puszczaja jesli wszystko jest ok.

Udalo Ci sie choc na chwilke przysnac ?? Co prawda pierwsza doba nie jest tak straszna, ponoc w drugiej organizm najbardziej odlatuje, ale sen na pewno by Ci nie zaszkodzil. Jak syneczek z cycusiem ??
Spalam 2 godz. Maly byl na cycu w nocy, ale mimo wszystko plakal i daly mu mm i teraz spi.
Najgorsze jest to, ze zadna mi go nie dostawila tylko musze sama próbować.
Teraz siedze na lozku i nie moge sie zebrac do wc.

Do góry