reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]
Gratuluję, super, że już po.

reklama
Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratulacje mamuśka!

Witam :) niestety nie jestem w stanie nadrobic kilkunastu stron ale serdecznie gratuluje swiezo upieczonym mamusiom [emoji5] ja takze dolaczylam do tego zacnego grona [emoji7] dzis rano mialam cc i urodzily sie moje skarby 2 i 3 kg. Usg troche zaklamalo obraz rzeczywistosci bo miala byc mniejsza roznica miedzy nimi a jest kg [emoji15] Ale sa slodziakami i daja rade. Wiecej napisze na priv jak znajde chwilke.
Gratuluję Waszej Trójce, najważniejsze, że wszystkie jesteście zdrowe.

Heh najlepsze jest to ze dzwonek jest jeden na sali i to nie przy moim lozku. Musze wiec budzic sasiadke.

Leos w koncu przyssal się do cyca, porzadnie mu się odbilo, wiec chyba troszkę zjadl ;)
Zaliczylam jakos toalete i wtoczylam się na lozko. Byle do rana.

I jak noc? Mam nadzieję, że trochę odpoczęłaś, niedługo nową zmiana dyżurowa, śniadanie i mąż.

Hej, nie zaglądałam bo byłam zajęta... Porodem[emoji23] przed 13 pojechałam na ktg i wizytę a przed ktg u położnej zaczęły odchodzić mi wody. Koło 16 zaczęły się regularne skurcze ale rozwarcie stało na 3cm chyba do 18. O 21.20 było 8cm, i modliłam się już żeby do północy się wyrobić. 5 minut później wołam położną że mam skurcze parte i o 21.30 mała wyskoczyła[emoji4]
35tygodni+6dni, 2550g, 50cm, 10pkt[emoji6]

Gratulacje !!!

Ale fajnie, kolejne dzieci się sypia [emoji5][emoji5] Gratulacje dziewczyny!
Ja już dwie godziny nie śpię, podbrzusze mnie pobolewa, jakiegoś ataku paniki dostałam i z nerwów nie mogę zasnąć [emoji848] Zaczęłam sobie przypominać jak to cholera, boli. I trochę się przestraszylam, aż biegunki dostałam z nerwów [emoji1] Boję się do ubikacji wstać bo myślę że mi wody odejdą- choć podejrzewam że jak będą miały odejść, to czy na lezaco czy na stojąco i tak odejdą [emoji1] Podbrzusze pobolewa, lekkie skurcze wokół brzucha, ale nic regularnego a tyle już tych straszakow przeszłam w tym tygodniu że się na nic nie nastawiam bo się tylko rozczaruje [emoji1]
U nas też już torba jeździ autem, fotelik z bazą zamontowany no i mam nadzieję że jak urodze to właśnie parę godzin i do domu nas puszcza... Tak jak z pierwszym mnie już puszczali przed południem, a rodziłam o 4 rano... Jednak najlepiej się kuruj w domku, wśród swoich zarazkow [emoji12][emoji3] No i we własnym wyrku.
Już się nie mogę doczekać, a z drugiej strony strasznie się boję. Panikuje choć już raz to przeszłam, budzę się w nocy i spać nie mogę bo sobie przypomnę że muszę urodzić za jakąś chwilę lub dwie...
Pozdrawiam te dzielnie mamusie co są już porozpakowywane [emoji6]

Gratulacje!!!

reklama
Wlasnie mialam to samo wczesniej pisac apropo pelni ;) hehehe

Pakuj torbe pakuj, nasza od wczoraj juz w autku jezdzi, a dzis malzon przygotowal fotelik zeby tez juz w autku byl, bo u nas po kilku godzinach do domu puszczaja jesli wszystko jest ok.

Udalo Ci sie choc na chwilke przysnac ?? Co prawda pierwsza doba nie jest tak straszna, ponoc w drugiej organizm najbardziej odlatuje, ale sen na pewno by Ci nie zaszkodzil. Jak syneczek z cycusiem ??
Spalam 2 godz. Maly byl na cycu w nocy, ale mimo wszystko plakal i daly mu mm i teraz spi.
Najgorsze jest to, ze zadna mi go nie dostawila tylko musze sama próbować.
Teraz siedze na lozku i nie moge sie zebrac do wc.

Do góry