reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A i ogólnie mam koleżanki do was pytanie ile razy w ciąży robi się badania z krwi i moczu?
Badanie ogólne moczu robiłam za każdym razem jak szłam na wizytę czyli średnio co miesiąc a pod koniec co 3 tyg. A krew wydaje mi się ze 4 razy - na poczatku, po 3, 6 mcu i chwile przed porodem. Tak przynajmniej było 2 lata temu u mnie. Do lekarza chodziłam prywatnie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Racja. Podobno nie patrzy się na wartość tylko na przyrost, jeszcze jak owu było później to tym bardziej.
Ale ja sobie to wolałam darować, jestem straszna panikara i wystarczyło mi ciemnienie krechy. Nawet w sobotę robiłam jeszcze kolejny test, tak na pamiątkę i krecha była ciemniejsza niż kontrolna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez robilam jedna bete bo musialam wmiare wczesnie potwierdzuc/wykluczyc a pozniej dwa razy test zeby sprawdzic czy ciemnieje... Mi to wystarczylo i na pamiatke mam ladny tescik ;)

Teraz mialam jeszcze zrobic bo mnie gin prosila i dala skierowanie ale nie dotarlam bo leżę w szpitalu na laryngologi

Ja z badań na razie morfologię i mocz, i glukoza jeszcze. Z tego co pamiętam to, co wizytę będą jakieś badania i kłucia, także Milena szykuj rękę :rolleyes:

Swoją drogą ja to się szykowałam psychicznie na przenoszenie ciąży, bo moje dwie siostry przenosiły - jedna osiem dni, druga chyba dziesięć... I wszyscy mi dawali ( wg OM 6.08 miałam) tak 14sierpnia nawet, że urodzę :dry:Dlatego byłam mega zdziwiona jak trzy tygodnie przed terminem, a prawie m-c przed ich przewidywaniami zaczęłam rodzić :o:-D Myślałam, że to bóle przepowiadające i nie chciałam do szpitala jechać, bo nie miałam ochoty jak siostry na patologii ciąży leżeć :laugh2::D

Bo ja mam zamiar dalej chodzić prywatnie do sprawdzonego lekarza a z racji że prywatnie to nie dostaje skierowania na badania typowego na NFZ więc za badania muszę wyłożyć ze swojej kieszeni i to 400zł aż mnie przeraziło bo liczyłam na około 200zł przynajmniej według różnych cenników na internecie bo to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych badaniach i cenach:-( :(

Bo ja mam zamiar dalej chodzić prywatnie do sprawdzonego lekarza a z racji że prywatnie to nie dostaje skierowania na badania typowego na NFZ więc za badania muszę wyłożyć ze swojej kieszeni i to 400zł aż mnie przeraziło bo liczyłam na około 200zł przynajmniej według różnych cenników na internecie bo to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych badaniach i cenach:-( :(

Ja tez całą poprzednia ciążę prywatnie do lekarza i prywatnie badania. Ale te koszta u mnie się rozkładały. Co wizytę miałam różne badania, nie, że za 1.razem większość.. Tak mi się wydaje, z tego co pamiętam...
Teraz nie wiem czy nie będę korzystała z badań prywatnie, ale z medicoveru, bo mam w pracy pakiet. Zobaczę. Przy lekarzu zostanę, ale badania może uda mi się tam zrobić.

Właśnie dzisiaj o tym myślałam. U mnie ten pierwszy pakiet badań kosztuje ok 300 zł i chciałam iść normalnie żeby zrobić na NFZ ale właśnie nie wiedziałam czy w ogóle można. Musze popytać bo jak mam teraz iść jeszcze raz po skierowanie nie prywatnie (a nie wiadomo jak z terminami)to już chyba ten 1 raz będę musiała zapłacić.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja osobiście co do lekarzy prywatnych nie jestem przekonana w pierwszej ciąży chodziłam przez pierwsze 4 miesiące i podziekowalam kasa szła a nawet głupiego zdj z usg nie dostalam ... A nfz osobiście miałam pelna dokumentacjie i wgl ale wiadomo jak kto woli

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Ja osobiście co do lekarzy prywatnych nie jestem przekonana w pierwszej ciąży chodziłam przez pierwsze 4 miesiące i podziekowalam kasa szła a nawet głupiego zdj z usg nie dostalam ... A nfz osobiście miałam pelna dokumentacjie i wgl ale wiadomo jak kto woli

Szczęśliwa Mama [emoji176][emoji176]od 5 lat [emoji173][emoji173][emoji173]

Wszystko zależy od lekarza, przychodni itp. Ja teraz pojde do całkiem nowego lekarza i nowej przychodni, bo nigdzie nie było wolnych terminów. Pełne obłożenie i nie przyjmują nowych pacjentek. Do mojego starego gina jakoś straciłam serce, poza tym słyszałam negatywne opinie dot. prowadzenia ciazy... i się wystraszyłam. A na NFZ mamy jednego, okropnego i wole to sobie darować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry