reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja już w szpitalu, mała dzisiaj zjadła 35ml z butelki raz [emoji120] Już się rozpakowałam i czekam na następne budzenie o 23ej, będę odsysala mleko 5 minut przed budzeniem małej, żeby nie było jej ciężko ciągnąć cycka, mam nadzieję że to pomoże i szybko z tąd wyjdziemy....
20181024_202659.jpg
20181024_202704.jpg
20181024_202716.jpg

Załączniki

• 20181024_202659.jpg
    20181024_202659.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 422
  • 20181024_202704.jpg
    20181024_202704.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 423
  • 20181024_202716.jpg
    20181024_202716.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 410
reklama
Ja już w szpitalu, mała dzisiaj zjadła 35ml z butelki raz [emoji120] Już się rozpakowałam i czekam na następne budzenie o 23ej, będę odsysala mleko 5 minut przed budzeniem małej, żeby nie było jej ciężko ciągnąć cycka, mam nadzieję że to pomoże i szybko z tąd wyjdziemy....Zobacz załącznik 910480Zobacz załącznik 910481Zobacz załącznik 910482

Super wynik, przytulnie tam u Was, ale mam nadzieje, ze szybko wyjdziecie do domu!!!
Mi doradcą laktacyjny doradzał odwrotną kolejność, najpierw dziecko ssie, potem laktator.

Super wynik, przytulnie tam u Was, ale mam nadzieje, ze szybko wyjdziecie do domu!!!
Mi doradcą laktacyjny doradzał odwrotną kolejność, najpierw dziecko ssie, potem laktator.
Niby to lepiej tylko że mała szybko się męczy przy ssaniu, i delikatnie ciągnie, i ciąga cycka i ciąga a zanim mleko się rozkręci to 5 minut mija, po następnych 5 minutach (jak już się rozkreciło) wypiła ostatnio 15ml aż, i później już się zmęczyła.. Więc chce żeby mleko już "wylatywało" jak jej dam cycka, żeby się nie męczyła..

Niby to lepiej tylko że mała szybko się męczy przy ssaniu, i delikatnie ciągnie, i ciąga cycka i ciąga a zanim mleko się rozkręci to 5 minut mija, po następnych 5 minutach (jak już się rozkreciło) wypiła ostatnio 15ml aż, i później już się zmęczyła.. Więc chce żeby mleko już "wylatywało" jak jej dam cycka, żeby się nie męczyła..

Na początku jest szybszy wypływ, bo mleko jest do picia. I w trakcie ssania staje się coraz tłustrze do jedzenia, to w skrócie - Hafija o tym pisze, kiedyś mówiono o mleku 1 i 2 fazy.
Potem osiągniesz to bardziej treściwe i z butelki łatwiej jej wypić to którym się najada i nabiera masy. Aaa i nocne mleko jest lepsze do zwiększania masy malucha.

Przyznaje, ze mój bobas całkowicie mnie pochłonął. :) jesteśmy w domku tydzień, ja mam wrażenie ze to juz miesiąc. Muszę przyznac, ze póki co sielanka trwa [emoji7]
@Dita_333 a jak Twój ssak [emoji4] cierpliwość pomoże Ci ustabilizować laktacje, początki są trudne, jak ze wszystkim. A nawet jeśli nue dasz rady i przejdziesz na mieszane karmienie bądź tylko mm, to cóż w tym strasznego. Ważne aby dziecko było najedzone. [emoji16]
@springflower a Wy jak z karmieniem, kp czy mm? Polubiłam się troszkę[emoji16]

Ani to, ani to ;) KPI czyli moje mleko z butelki póki co. Próbuje się skontaktować z certyfikowana doradca laktacyjna ale na razie bez skutku.
Najważniejsze jednak, ze mam pokarm a mały świetnie przybiera:)

@Ewela jestem pod wrażeniem tej sali, jak przytulnie. U nas była inna bajka.. ale i tak najważniejsze ze z dzidzią.
Szkoda ze Was tak trzymają :/ mnie tez bolało serce jak Jaś był głodny, a oni czekali s karmieniem do określonej pory...

reklama
Przyznaje, ze mój bobas całkowicie mnie pochłonął. :) jesteśmy w domku tydzień, ja mam wrażenie ze to juz miesiąc. Muszę przyznac, ze póki co sielanka trwa [emoji7]

Ani to, ani to ;) KPI czyli moje mleko z butelki póki co. Próbuje się skontaktować z certyfikowana doradca laktacyjna ale na razie bez skutku.
Najważniejsze jednak, ze mam pokarm a mały świetnie przybiera:)

@Ewela jestem pod wrażeniem tej sali, jak przytulnie. U nas była inna bajka.. ale i tak najważniejsze ze z dzidzią.
Szkoda ze Was tak trzymają :/ mnie tez bolało serce jak Jaś był głodny, a oni czekali s karmieniem do określonej pory...
Ja już oznajmiłam pielęgniarkę że ma mi tu w nocy nie przychodzić, będę tyle trzymała małą przy piersi ile trzeba i zmieniała pampersy co 3 godziny żeby ją budzić a nie dziecko śpi to przez sondę i niech leży w pampersa brudnym. Tak samo dziś zaszlam nagle te łóżeczko ocieplajace włączone. A było 2 dni wyłączone, nagle zauważyły że dziecku zimno. Jutro tak dam im popalić do pediatry że mnie tutaj zapamiętają.

Do góry