reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Koka27 przynajmniej jest konkretny plan i wiesz, że nie będziesz tam siedzieć nie wiadomo ile. Jak z córką? Masz dla niej opiekę?

Jeśli chodzi o sweter to ja kupiłam męska bluzę, basic z h&m, w rozmiarze mojego męża. Teraz ja w niej chodzę, a później on będzie i w ten sposób bluza nie będzie leżeć odłogiem. Rękawy ma za długie, ale przynajmniej mogę ją zapiąć ;) może nie wygląda seksownie, ale pierdzielę to. Byle mi ciepło było ;)
Szwagierka ma przyjechac jutro wieczorem, ale na jutro jakos sie wykombinuje cos.

Dziewczyny, czy lekarz sprawdzając szyjkę może coś poruszyć ? Po wizycie ból w krzyżu się nasilił i zaczęło boleć podbrzusze. Ale to chyba nie skurcze bo ból jest nie przerwany.. Jestem jeszcze w drodze do domu bo lekarza chodze 100km od domu i nie wiem czy nie zawracać [emoji848]

Dziewczyny, czy lekarz sprawdzając szyjkę może coś poruszyć ? Po wizycie ból w krzyżu się nasilił i zaczęło boleć podbrzusze. Ale to chyba nie skurcze bo ból jest nie przerwany.. Jestem jeszcze w drodze do domu bo lekarza chodze 100km od domu i nie wiem czy nie zawracać [emoji848]
Ciężko stwierdzić z całą pewnością, ale myślę, że może być pewien dyskomfort po badaniu jak sprawdzał szyjke np. Ja nigdy nic nie odczuwam, ale po pobraniu gbs mówił, że może pojawić się jakieś małe plamienie (nie bylo). A możesz do niego zadzwonić i dopytać?

@Koka27 no to w piątek ujrzysz swoje Maleństwo
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png

Ja od rana jechałam na ostatnie badania krwi
emoji85.png
4 probówki, Pani się tak wbija ze później nie mogłam krwi zatamować
emoji23.png

Ostatnie noce miałam ciężkie a dzisiejsza super! Tylko raz na siku wstałam
emoji16.png
więc w końcu się wyspałam
Sasanka daj znać jak po ktg
U nas pogoda dzisiaj słoneczna, już nie wieje i nie pada, ale jest zimno
emoji4.png

@Igorwelove czekam na info z porodówki
emoji16.png
.
Ja dziś też byłam na pobraniu krwi a u mnie żyły słabe ,więc jak zwykle pani narzekała. Ledwo co probówki napełniła

Słabo się dziś czuję, chyba ta pogoda na mnie tak działa.
Jeszcze obiad muszę ukręcić, ale w ogóle nie chce mi się stać przy kuchence.
Dziś podobno w aptece Gemini dzień darmowej dostawy, może któraś będzie zamawiała.
O dzięki że o aptece napisałaś w końcu sie zmotywowalam i zrobiła zamówienie. A obiad zrób coś na szybko i po sprawie w taka pogode to tylko łóżko i leżeć się chce

Naan34 Mam tak samo jak Ty. Mnie tez to wszystko psychicznie przeraza. Moze nie sam porod ale to, ze za kilka tyg bede mama. Troche to smieszne, ale boje sie wlasnej reakcji jak pierwszy raz zobacze wlasne dziecko..... ten czas tak szybko leci, tez nawet nie zrobilam sobie jakis fajnych zdjec by miec pamiatke. Teraz mam tak wielki brzuch, pewnie nie zmiescilabym sie w kadr,heheheh
A remontem to wspolczuje, ja na szczescie juz skonczylam
Zawsze trochę raźniej jak się się, że nie tylko samemu ma się takie myśli. Damy radę.

@LassHa może być, że po jego szperaniu czujesz lekki dyskomfort. A rodzić też masz zamiar tak daleko od domu?
@Weronikakrz współczuję Tobie tych ekscesów ze skurczami. To jest okropne.
My wczoraj z mężusiem poprzytulaliśmy się :) było miodzio. Mam nadzieję, że po połogu też tam u mnie na dole będzie wszystko ok seks będzie równie wspaniały.
Ktoś pisał, że po odstawieniu luteiny czuje się nie specjalnie (przepraszam, ale zapomniałam, która z Was) Ja w niedzielę wieczorem ostatnią wzięłam i czuję się w sumie tak samo jak gdy brałam, żadnej różnicy. Tylko upławy mi się troszkę zwiększyły na takie lekko żółte brązowe-sama nie wiem, ale nie śmierdzą hehehe

Pełnia jest dzisiaj od godziny 18.47, więc czekam która z Nas potwierdzi regułę o porodzie w pełnię :D

Jeśli chodzi o ubrania to chodzę w spodniach dresowych i w leginsach na zmianę. Mam ciążowe 3 pary dżinsów, ale mam wrażenie, że uciskam w nich Maleństwo tak czy siak, więc nie noszę. Przydadzą się na później.

@LassHa mi po poniedziałkowym badaniu szyjki wyleciał czop, bo gin tak daleko tam gmerał, żeby rozwarcie sprawdzić. Także możliwe, że coś tam Tobie też poruszył :/

A o tym wolnym 12. mówiły mi Mama i Babcia, ale nadal nie czaję dlaczego jest wolne. I czy to tylko jednorazowe czy tak już będzie co roku?

reklama
Do góry