Mojej mamie tez porod poszedł szybko ale ja byłam malutka bo tylko 2500g to moze dlatego a i nie czuła skurczy na początku w ogóle i ledwo zdążyła do szpitala [emoji849] to nie wiem czy chce tak jak ona czy nie [emoji23]Moja mama we wszystkich 3 ciążach miała skróconą szyjke. Porody dzięki temu poszły jej szybko. Ja też mam problem z szyjką od 6 miesiąca ciąży, teraz już jej prawie nie mam, więc mam nadzieje ze tak jak mamie poród pójdzie w miare gładko
reklama
MangoWawa
Fanka BB :)
Dziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?
Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?
Zupełnie inaczej, siostra szybko i bezboleśnie ok tygodnia przed TP. Mama też normalnie, bez większych problemów. U mnie 1 poród wywoływane po terminie, skończył się cc.
Padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiesz ile ostatnio odciągam??? 20 ml [emoji23][emoji85] ktoś mnie szpieguje czy co??
Bardzo fajny artykuł. Podniósł mnie na duchu. I chyba wiem o co chodzi z tym ssaniem na bieżąco.. jak wykręca głowę i już nie chce ssać choć krzyczy ze głodny dalej.. ale dziś rano właśnie sie nie poddałam i przekroczyłam tę barierę, bo zobaczyłam mleko jak ścisnęłam pierś i raz nawet mi wytryslo.. wiec do oporu go przystawialam, aż załapał [emoji5]
Tak, cierpliwości i wiary. Bo ja już wczoraj przekonana byłam po tych 20ml laktatorem, że mam pusto [emoji53] i strach ze głodzę dziecko.. teraz powoli się uspokajam [emoji28] powoli....
Pytanie raczej gdzie siusia [emoji23] dzisiaj dwa razy fontanna szła na mnie [emoji23]
Dzięki za rady [emoji106]
Zupełnie inne. Moje siostry kilkunastogodzinne, bez pełnego rozwarcia zakończone cc, moje sprawne i dość szybkie [emoji848]
Jak dociagasz? Po każdym karmieniu?
Ja odciągałam dla syna na początku, przez pierwsze dni odrobinkę, podobne ilości jak Ty. Po kilku dniach po karmieniu nawet jeszcze po 200ml Polecam metodę odciagania 7-5-3, szybko uczy piersi współpracy z laktatorem, zrobisz takie zapasy, że będziesz musiała kupić nowa zamrażarkę!
Jak siusia, to ma czym z mleka
ok 8 pampersów dziennie powinno być na początku.
Dzidzi bobo
Moze ze dwa pajacyki mam w roz 56A 56 masz? Bo ja to póki co 56 mam i 62 przygotowane. Córcia urodziła się 3220 i 56 cm i na początku nawet te 56 były duże.
Mirakulum
Padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiesz ile ostatnio odciągam??? 20 ml [emoji23][emoji85] ktoś mnie szpieguje czy co??
Bardzo fajny artykuł. Podniósł mnie na duchu. I chyba wiem o co chodzi z tym ssaniem na bieżąco.. jak wykręca głowę i już nie chce ssać choć krzyczy ze głodny dalej.. ale dziś rano właśnie sie nie poddałam i przekroczyłam tę barierę, bo zobaczyłam mleko jak ścisnęłam pierś i raz nawet mi wytryslo.. wiec do oporu go przystawialam, aż załapał [emoji5]
Tak, cierpliwości i wiary. Bo ja już wczoraj przekonana byłam po tych 20ml laktatorem, że mam pusto [emoji53] i strach ze głodzę dziecko.. teraz powoli się uspokajam [emoji28] powoli....
Pytanie raczej gdzie siusia [emoji23] dzisiaj dwa razy fontanna szła na mnie [emoji23]
Dzięki za rady [emoji106]
Zupełnie inne. Moje siostry kilkunastogodzinne, bez pełnego rozwarcia zakończone cc, moje sprawne i dość szybkie [emoji848]
Edytka zapewne strach Cię sparaliżował i mając wyjście z sytuacji na wyciągnięcie ręki łatwo bylo z.niego skorzystac
gratulacje że się przemoglas i raz po raz próbowałaś małego przystawic
porody u mnie każda inne
moja siostra po zabiegach na szyjce przy dwóch porodach musiała mieć masaż ..podobno coś okropnego trauma .nie wiem
Weronika00
Ja niestety nie mam jak porównać porodu z moją mamą, bo ja wychodziłam pierwsza i nie pochyliłam głowy i traciłam tętno i mnie wyjęli CC, a pozostałe 2 porody to już cesarki po cesarkach
U mnie cisza, żadnych skurczy. Pewnie w nocy coś złapie, ale wątpie, żeby to już było TO konkretne
U mnie cisza, żadnych skurczy. Pewnie w nocy coś złapie, ale wątpie, żeby to już było TO konkretne
Kredka_na_baterie
Myślę, że trochę bez sensu porównywać porody do mam. Ostatnio o tym myślałam. Wtedy kobieta leżała na łóżku odłogiem od początku. Teraz stawia się na aktywne porody, co skraca czas...Dziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?
Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?
Hej dziewczyny. Pisze do Was ze szpitala.
Byłam na planowej wizycie w związku z małą ilością wód płodowych. Okazało się, że ilość jest jeszcze mniejsza bo wyszło 4.2 cm. Od 5 cm jest malowodzie. Dodatkowo u dziecka wyszło za wysokie tętno. Waga dziecka 2900. Od razu skierowanie do szpitala.
Na moje pytanie czy brać torbę tylko na pobyt czy do porodu to kazał do porodu. Powiedział że raczej bez dziecka już nie wyjdę, chyba że jakimś cudem wody się podniosą .
Przy przyjęciu zrobili mi usg i wód wyszło 5 cm czyli cały czas małowodzie. Dziecko trochę mniejsze bo 2800. Ktg ok choć piszą się małe skurcze.
Jestem w szoku. 36 +4 tc. Termin na 15 listopada. Nie miałam żadnych dolegliwości.
Byłam na planowej wizycie w związku z małą ilością wód płodowych. Okazało się, że ilość jest jeszcze mniejsza bo wyszło 4.2 cm. Od 5 cm jest malowodzie. Dodatkowo u dziecka wyszło za wysokie tętno. Waga dziecka 2900. Od razu skierowanie do szpitala.
Na moje pytanie czy brać torbę tylko na pobyt czy do porodu to kazał do porodu. Powiedział że raczej bez dziecka już nie wyjdę, chyba że jakimś cudem wody się podniosą .
Przy przyjęciu zrobili mi usg i wód wyszło 5 cm czyli cały czas małowodzie. Dziecko trochę mniejsze bo 2800. Ktg ok choć piszą się małe skurcze.
Jestem w szoku. 36 +4 tc. Termin na 15 listopada. Nie miałam żadnych dolegliwości.
Trzymaj się tam dzielnie![emoji9] jakie dalsze zalecenia? Co planują? Dobrze że miałaś tą kontrolę! Z pewnością wszystko będzie w porządku!Hej dziewczyny. Pisze do Was ze szpitala.
reklama
Kelyana
Trzymaj się ! Najważniejsze ze jesteście pod opieka i już praktycznie donoszona.Hej dziewczyny. Pisze do Was ze szpitala.