reklama
springflower
Fanka BB :)
Pierwsza reakcja była średnia, pies zaczął skakać, chciał ukraść Jasiowi skarpetę. Potem odszczekał kołyskę...ale po 2 dniach jest już bardzo dobrze. Obserwuje, wacha, próbuje polizać. Trochę się dziwi czy to człowiek, zwierze czy zabawka dbamy żeby nie czuł się zazdrosny i zaniedbany- przeczuwam wybuch miłości nie od pierwszego wejrzeniaCieszę się, że jesteście już oboje w domu Jak Wasz pies zareagował na nowego członka rodziny?
@ONAONAONA, wow jesteś kozak! Ja przy pobudkach co 2,5 h jestem mega niewyspana może to wymaga wprawy w macierzyństwie
Korkowa
Witam wieczorkiem
Cieszę się że już druga mama @springflower z maluszkiem w domku Dziewczyny które mają bobasków Wy to już zaniedługo wózek i spacery a my z brzuszkami nadal chodzimy Piszecie o rozstępach u mnie na szczęście nic nie wyskoczyło,smaruje ciało jak zwykle tylko balsamem którego używam od zawsze.Moja mama po 3 dzieci też zero to tak jak piszecie geny... Dziewczyny dziś mąż wyszedł z propozycją imienia Kuba muszę się przespać kilka nocy i zobaczymy.
@Dita_333 tak jak dziewczyny piszą odezwij się i mamy nadzieję że jesteście już w domku
Miłej nocki dla wszystkich
Cieszę się że już druga mama @springflower z maluszkiem w domku Dziewczyny które mają bobasków Wy to już zaniedługo wózek i spacery a my z brzuszkami nadal chodzimy Piszecie o rozstępach u mnie na szczęście nic nie wyskoczyło,smaruje ciało jak zwykle tylko balsamem którego używam od zawsze.Moja mama po 3 dzieci też zero to tak jak piszecie geny... Dziewczyny dziś mąż wyszedł z propozycją imienia Kuba muszę się przespać kilka nocy i zobaczymy.
@Dita_333 tak jak dziewczyny piszą odezwij się i mamy nadzieję że jesteście już w domku
Miłej nocki dla wszystkich
Tyna_88
Dziękuję Wam za podpowiedzi co do tego planu porodu Weszłam też na ten blog hafija i poczytałam. Zaznaczę tam wszystko. Mam nadzieję, że w ogóle ktoś to przeczyta.
@Płomyk* ja w tym planie porodu też właśnie poprosiłam o to, żeby mi pomogli jak najszybciej przystawić dziecko, bo na leżąco nie będę wiedziała jak to zrobić. Mam nadzieję, że pomogą tak jak Tobie
@Płomyk* ja w tym planie porodu też właśnie poprosiłam o to, żeby mi pomogli jak najszybciej przystawić dziecko, bo na leżąco nie będę wiedziała jak to zrobić. Mam nadzieję, że pomogą tak jak Tobie
A wydawać by się mogło, że to taka rasa co kocha dzieci od pierwszego wejrzenia ale jak się oswoi to pewnie przyjdzie ta miłość, nawet wielka miłość trochę się boję reakcji naszej, bo ona chyba nie kuma, że będzie ktoś nowy. Ostatnio tylko codziennie wkłada mi głowę między nogi, a ja ją wtedy pytam czy rodzęPierwsza reakcja była średnia, pies zaczął skakać, chciał ukraść Jasiowi skarpetę. Potem odszczekał kołyskę...ale po 2 dniach jest już bardzo dobrze. Obserwuje, wacha, próbuje polizać. Trochę się dziwi czy to człowiek, zwierze czy zabawka dbamy żeby nie czuł się zazdrosny i zaniedbany- przeczuwam wybuch miłości nie od pierwszego wejrzenia
@ONAONAONA, wow jesteś kozak! Ja przy pobudkach co 2,5 h jestem mega niewyspana może to wymaga wprawy w macierzyństwie
Sasanka14
A dziękuję, wszystko dobrze wyprawka gotowa, czekam jeszcze tylko aż dojedzie komplet do kosza. Dziś popralam rożki i otulacz do fotelika które dotarły wczoraj. Kończę prasowanie. Torby spakowane coraz mniej pracuje, staram się max trzy godzinki dziennie być w pracy. Ogólnie coraz bliżej do mety, jak nic@Ewela2805 dzielna z Ciebie babka [emoji16] Walcz o karmienie piersią to ważne i dla Ciebie i córeczki
@Naan34 widzę mamy podobne odczucia [emoji4] jak zobaczymy nasze kruszynki od razu załączy się instynkt i będziemy wiedziały co robić. Ja bym chciała urodzić po 10.11, termin mam na 17.11 bo inaczej będę w szpitalu na patologii ciąży z cukrzycą leżała,a im krócej w szpitalu tym lepiej. W moim szpitalu tak robią że z cukrzycą kładą do szpitala tydzień przed termien.
@Sasanka14 a co u Ciebie? Wyprawka gotowa???
@majacyr będzie dobrze, jeszcze troszkę i będziecie razem w domku [emoji4]
Też mamy problem z imieniem, niby już wybrane ale mi się nie podoba już jak na początku [emoji16] muszę mojego zmobilizować żeby zacząć szukać czegoś nowego.
Nie wiem czy pisać ten plan porodu... jak już to tylko najważniejsze rzeczy. Żeby podać znieczulenie itp.
Staram się czytac na bieżąco ale ciągle brak czasu napisać
Ostatnia edycja:
MMMagdalena
Zaangażowana w BB
Haha 1,5 godziny mam dla siebie.
Zaraz jak skończę odciągać będę robiła kotlety mielone na obiad.
Czekam na kasę jakąś bo w tym mcu nawet wypłaty nie dostanę i kupię jakiś lepszy laktator, bo ten za długo odciąga.
A elektryczny powinien być szybszy niż ręczny, a nie że i tak 40 minut ściągam a potem muszę ręczny dorzucić bo jeszcze zostaje w piersiach 30-40ml.
A aby pobudzić laktację muszę jak najwięcej odciągać
Elektryczny powinien zdecydowanie zmniejszyć czas ściągania.
1,5h dla siebie (tzn na przygotowanie obiadu nie brzmi dobrze ;/).
Mąż powinien docenić i kupić dobry laktator za takie poświęcenie a najlepiej podwójny laktator elektryczny Swing maxi, abyś mogła faktycznie mieć trochę czasu dla siebie
Link do: Medela Swing Maxi - Ceny i opinie - Ceneo.pl
majacyr
@springflower to super, że jesteście już w domu.
A powiedz mi jak kwestia karmienia u Was wygląda?
A ja się muszę wyżalić.
Mąż był dziś dla mnie opryskliwy, nie chciał mnie do samego szpitala podwieźć tylko żebym zasuwała kilometr.
W końcu mnie podwiózł,ale wypominał, że na bramce przy wjeździe 2zł zapłacił.
Olaboga.
Potem jak od młodego wrócił stwierdził, że zabraknie pokarmu dla małego a w ogóle to mi zaraz się skończy mleko.
A w ogóle to ***** nie laktator kupiłam.
Ja mówię, że mi i tak wypominał, że drogo to za 114zł to co on by chciał za takie pieniądze?
No i mu zapowiedziałam, że muszę o lepszej mocy kupić, bo tu po 40minutach elektrycznym jeszcze ręcznym 20-30ml wyciągnę.
O wszystko miał pretensje.
Na fb napisałam, że poszukuję torby z wkładem chłodzącym to mi jedna napisała czy nie lepiej by było jakbym w szpitalu świeże sciągała.
Nosz kur..a za jednym zamachem siądę i odciągnę 300-400ml?
Poza tym kto daje ludziom prawo do oceny mnie?
Ja nie pytam, co dla Matiego najlepsze, bo to wiem. Tylko zapytałam o torbę termo.
Te które urodziły a ściągają mleko z jakich laktatów korzystacie? Ile Wam zajmuje odciąganie?
@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
On to mi wypomina ten co kupiłam, że za drogi.
W ogóle to mi trochę przykro bo nie podziękował mi za poświęcenie dla Matiego.
Ani kwiatów ani pocałuj mnie w d...e
Ech...
A ja się muszę wyżalić.
Mąż był dziś dla mnie opryskliwy, nie chciał mnie do samego szpitala podwieźć tylko żebym zasuwała kilometr.
Olaboga.
Potem jak od młodego wrócił stwierdził, że zabraknie pokarmu dla małego a w ogóle to mi zaraz się skończy mleko.
Ja mówię, że mi i tak wypominał, że drogo to za 114zł to co on by chciał za takie pieniądze?
No i mu zapowiedziałam, że muszę o lepszej mocy kupić, bo tu po 40minutach elektrycznym jeszcze ręcznym 20-30ml wyciągnę.
Na fb napisałam, że poszukuję torby z wkładem chłodzącym to mi jedna napisała czy nie lepiej by było jakbym w szpitalu świeże sciągała.
Ja nie pytam, co dla Matiego najlepsze, bo to wiem. Tylko zapytałam o torbę termo.
Te które urodziły a ściągają mleko z jakich laktatów korzystacie? Ile Wam zajmuje odciąganie?
@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
Ech...
Ostatnia edycja:
Kredka_na_baterie
Przykro mi. A coś nieprzyjemnego go tego dnia spotkało, że był taki niemiły? Ja ogólnie miałam ten komfort, że w zeszłym miesiącu jeszcze sporo zarobiłam, więc zainwestowałam w laktator informując tylko mojego męża co kupuje i za ile. Ustaliliśmy wczesniej, że za jakiś czas wrócę do pracy dodatkowej, więc będę potrzebowała dobrego laktatora, żeby szybko i komfortowo ściągnąć pokarm. Jeśli zwróciłby mi uwagę o cenę, to by było słabo.@springflower to super, że jesteście już w domu.
A ja się muszę wyżalić.
Olaboga.
@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
Ech...
Wcześniej usnęłam na piętrze na łóżku między popranymi ciuszkami, a mój mąż zakładał oświetlenie w pokoiku i kładł wykladzinę. Już coraz lepiej to wygląda.
Teraz męczy mnie gigantyczna zgaga i nie mogę zasnąć...
azamamew
Maju a tak zapytam, jak było przy poprzednich dzieciach z nim? No bo przyznam, że mi się trafił egzemplarz wychowany wśród kobiet no i nasze tematy nie są mu obce, a na przykład moja mama jak chciała się mojemu tacie wyzalic o moim porodzie, który trwał ponad 20h to absolutnie nie będzie tego słuchał. Zresztą kiedyś mój mąż opowiadał, że jak pomagał u mojego brata w domu, pracował z moim tatą, tesciem brata to twierdzili, że poród babska rzecz i nigdy by nie chcieli być a mój mąż stwierdził, że on był szczęśliwy, że był przy tym, teraz tez bardzo chce być. Przepraszam jeśli uraze kogoś, ale twój mąż wygląda (z twoich opowiadań )jakby albo myślał, że będzie wszystko jak przy poprzednich dzieciach, a tu seksu nie było, ty musiałaś leżeć, teraz tez ty musisz włożyć dużo energii w dziecko. Może przy poprzednich nie było tyle problemów. Może to jest ten typ co mój tata, typowo męski, dla którego okres, poród, dziecko to typowo babskie sprawy i jak zaczynają ich dotyczyć to mają z tym problem.@springflower to super, że jesteście już w domu.
A ja się muszę wyżalić.
Olaboga.
@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
Ech...
A ja znów nie śpię przez chrapanie męża. Obudziłam się o 4, była cisza juz chciałam iść do niego spać, poszłam do toalety i się napić i on już chrapie, no to wróciłam do sypialni. Przykro mi, że śpimy osobno, ale póki on czegoś z tym nie zrobi to lipa. Kiedyś było więcej nocy, kiedy mniej chrapal, albo powiedziałam obroc się na bok i była cisza. Teraz mam lżejszy sen, on chrapie więcej w każdej pozycji i nie da się.
Ostatnia edycja:
reklama
Anka_x
Jesteśmy na takim etapie, że po prostu trzeba zdobyć się na śmiałość i podejść do początku kolejki głośno mówiąc o ustapieniu miejsca. W połowie ciaży miałam opory, ale teraz jest już tak ciężko, że dla dobra swojego i dziecka nie warto udawać, że tej ciąży nie ma. Staram się tak robić w dłuższych kolejkach, bez względu na to czy stoi obok mnie mąż, czy nie. A już w szczególności w przychodni, bo stać w otoczeniu przeziębionych ludzi nie jest dobrze.Niestety nic nowego. My tez oststnio pojechalismy w tyg do biedry, jal na srodek tyg to wyjatkowo duzo lidzi bylo, my zakupow niewiele, a jakis facet z koszykiem wypchanym po brzegi jak tylko zobaczyl ze ide w strone kasy to dostal takiego speeda w tylko byle by tylko byc przede mna :/ coz zrobic, zostawilam swojego z tymi zakupami a sama poszlam do auta, bo w zawijanej kolejce nie usmiechalo mi sie stac. A i Panie kasjerki udawaly, ze mnie nie widzą choc jedna cetralnie kolo mnie przechodzila.
Ostatnio miałam tylko przykrą sytuację, stałam na przystanku tramwajowym razem z grupą ludzi, przyjechał tramwaj i wszyscy rzucili się do wejścia ignorując mnie. Bo kto pierwszy ten lepszy. Weszłam na końcu i niestety musiałam wysiąść z pojazdu, bo drzwi się nie domykały. Zmieścili się wszyscy oprócz kobiety w ciąży... Aż mi się chciało płakać na przystanku, taka znieczulica.