reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny
Widze ze mnie duzo ominelo [emoji4]
Ja zaczelam 34tc dokladnie mam 33i1 [emoji16] jak narazie nie zapowiada sie nic a nic na wczesny porod skurczy nawet tych braxtona nie mam za to maly wierci sie i czuje go dosc bolesnie bo juz ma malo miejsca. Ja sie czuje ostanio kiepsko szybko sie mecze i nie mam sily na nic. Na dalszy spacer to ja sie juz nie nadaje zaraz boli mnie w krzyzu i brak mi sil [emoji21] Ale sa i dni w ktorych jeszcze mam palera [emoji38] co prawda jest ich bardzo malo. Chce chodzic bo chce miec lepszy porod szybszy i mniej bolesny ale chyba jednak bedzie lepiej jak bede odpoczywac [emoji3][emoji3] skoro jestem taka slaba...

@@mazy moj starszy syn ma na imie Mateusz niezly ubaw mielismy z tego imienia jak byl maly... Mati Matus Mateuszek Teo mlodsze kuzynki mowily na niego Ati Matusiek.... nasz drugi syn bedzie mial na imie Krystianek [emoji7][emoji7][emoji7]
Kochana to chyba dobrze, że się na poród jeszcze nie zapowiada, bo masz czas:)
Co do Mateusza... Mój brat ma tak na imię i babcia zawsze do niego Matuś mówiła. I tak już zostało. Chłopak ma teraz 20 lat, pracuje, studiuje, ale wszyscy z rodziny (dla beki) na niego Matuś wołają

reklama
Witam się i ja :)
Byłam dziś z dziećmi u okulisty. Antoś wszystko gitara, Zuzi niestety się odrobinę pogarsza wzrok.
Ja też kładę się spać ze spuchniętym stopami i dłońmi. Rano jak wstaje są również spuchnięte. W nocy jak się budziłam to aż palce u rąk mnie bolały, głównie mały i serdeczny u obu rąk. No takich historii w poprzednich ciążach nie miałam.
Oczywiście oczy mi się zamykają, taka jestem śpiąca. Ale spać nie pójdę heheheh
Dziś jeszcze wieczorem dzieci na basen zawiozę a jutro śpię do południa hehehehe

@Dita_333 wyszliście z Jasiem do domu? Mam nadzieję, że tak-bo w domu najlepiej.

Szara czeka mnie 3 cc i tez sie wacham czy nie spróbować sn...

majacyr moze problem jest u malucha jak u mojego Kacprysia, podniebienie nie bylo jeszcze na tyle wysoko ze on nie dawal rady, doświadczona położna laktacyjna powinna wiedzieć o co chodzi.

Paulaaa ja biorę doustna dla swojego dziecka, ta w zastrzyku jest wycofana z innych krajow. Nie posiada nawet ulotki w pl języku. Jeszcze dwa lata temu każdy maluch miał doustna przez 30 dni jesli byl na cycu, więc dla mnie to nie potrzebna kombinacja skoro wtedy też było dobrze. Ale to moje zdanie kazda musi sama zdecydować.

Mój syn chce chyba mi poród przyspieszyć poprzez sprzatanie [emoji23]
P.s ja pół godziny byłam w innym pokoju [emoji849]
IMG_20181019_140329.jpg

Załączniki

• IMG_20181019_140329.jpg
    IMG_20181019_140329.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 502
Ja mam hemoglobinę 12,5 więc luzik.
Mały ważył przy cc 1740g. Potem spadł na 1650, kolejnego dnia na 1630g.
A wczoraj ważył 1850g.
Dziś podobno też przybrał na samym moim mleku, ale nie wiem ile.
U nas prosili, aby przynieść swoje ciuchy i wczoraj był w tym body z domu.

Dzisiaj chcieli go wyjąć z inkubatora, ale jest takie przepełnienie, że nie ma wolnych łóżeczek.

Niestety mnie wypisują do domu.
Już mu zostawiłam 100ml mleka w pojemnikach. Zaniosłam 170ml w woreczku z nocy to zamroziły.
Teraz jeszcze ściągnę i o 13ej ściągnę i zostawię i do domu idę.
Ciężko mi go zostawiać

Fajnie, że wszystko przy swoim dzieciaczku robisz.
Ja dopiero od 3 dni karmię mojego butelką.
2 razy było podejście do cyca, ale nic z tego nie wyszło.
On ma za małą buzię w stosunku do mego cycka.
Ale nadzieję daje mamaginekolog bo jej Gilbert co rusz chce pierś.

Moja blizna też masakra od wczoraj w środku jakby nitki? Strupy.
Szwy mi zdjęli na 6 dobę, a siniaki na pół brzucha.
Ty też masz siniaki?

Trzymam kciuki za Wasze kp, czy położna laktacyjną widziała jak on je z piersi, może coś podpowie.
Ja miałam ściągane 9dni po cc i nie kojarzę dużych siniaków, tylko na poczatku takie zgrubienie dookoła blizny. Czasami w środku podczas ruchu czułam takie ciepło, ale pytałam położną i nie kazała się tym przejmować.

Szara czeka mnie 3 cc i tez sie wacham czy nie spróbować sn...

majacyr moze problem jest u malucha jak u mojego Kacprysia, podniebienie nie bylo jeszcze na tyle wysoko ze on nie dawal rady, doświadczona położna laktacyjna powinna wiedzieć o co chodzi.

Paulaaa ja biorę doustna dla swojego dziecka, ta w zastrzyku jest wycofana z innych krajow. Nie posiada nawet ulotki w pl języku. Jeszcze dwa lata temu każdy maluch miał doustna przez 30 dni jesli byl na cycu, więc dla mnie to nie potrzebna kombinacja skoro wtedy też było dobrze. Ale to moje zdanie kazda musi sama zdecydować.

A rozmawialas z jakims lekarzem czy po dwóch cc mozesz probowac sn? Z tego co mi wiadomo to jak sie miało 2cc to juz nastepne porody to niestety konieczne jest cc :(
Z jakiego powodu mialas poprzednie? (jesli mozna wiedziec)

@MangoWawa super, że już masz ustalony termi CC. Wiesz już kiedy nastąpi ten wielki dzień, teraz tylko spokojnie czekać...
Kurczę śpię na stojąco, jak ja nie lubię tego stanu. Chyba pogoda się zmienia.

Współczuję, zmienia się, u nas wczoraj 20 , a dziś 12 i tam szaro buro:( Mam nadzieję dotrzymać do tego terminu, bo jak zapytałam co jak wcześniej się zacznie, to kazał przyjeżdżać i będą coś pokombinować, a ja jednak wolę mieć zaplanowane :)

reklama
Współczuję, zmienia się, u nas wczoraj 20 , a dziś 12 i tam szaro buro:( Mam nadzieję dotrzymać do tego terminu, bo jak zapytałam co jak wcześniej się zacznie, to kazał przyjeżdżać i będą coś pokombinować, a ja jednak wolę mieć zaplanowane :)
u nas również wczoraj było ślicznie, a dziś już szaro buro i temperatura dużo niższa.
Małżon o 16 jedzie do pracy, wróci dopiero jutro przed 8. Nie lubię jak go nie ma w nocy (szczególnie teraz) ale cóż zrobić.

Do góry