reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
FBB8893C-DAD0-41ED-A55A-C4CFF73EE357.jpeg
AAE48819-AD00-4BCA-8A17-F9ABAC758361.jpeg
8987BFAE-5C39-4EC5-BC39-C4BE4A7BA961.jpeg
Haha raczej nie mógł odmówić już[emoji23][emoji23][emoji23]storpedowałaś go[emoji85][emoji23][emoji57][emoji23]

Widzisz jakie masz cenne porady [emoji5] na wagę złota, a raczej ślubu [emoji106][emoji16] ale tez uważam, że powinna doradzać jednak osoba w podobnym wieku i z której opinia sie liczymy [emoji57] choć szczerze jak mi sie spodobała suknia ślubna to choćbym usłyszała, że jest najgorsza i tak pewnie bym kupiła, bom uparta jestem i byłabym przekonana, że świetnie wyglądam i tak [emoji23][emoji86][emoji85][emoji23]
Ciekawa jestem jaką wybrała suknię twoja szwagierka? W stylu rybka czy księżniczka? Prosta czy efektowna? A ta do komunii to jaka była? Jak te szaty? [emoji33][emoji848]

Chyba w donoszonej wszystko już można. Olej z wiesiołka to chyba powoduje skurcze? Pamietam, że jak sie starałam to nie mogłam go brać po owulacji, bo wywoływał jakieś skurcze macicy? O liściach z malin chyba podobne teorie chodzą...

Mojej szwagierce właśnie ta „komunijna” się nie podobała jako jedynej ;p była taka bardzo grzeczna, muślinowa - wydawała się taka gruba jak te alby... tylko górę miała inną ;p
Jeszcze na 100% decyzji nie ma - a sukienka, która nam się spodobała na zdjęciach ;) znalazłam w internecie ;)

Załączniki

• 8987BFAE-5C39-4EC5-BC39-C4BE4A7BA961.jpeg
    8987BFAE-5C39-4EC5-BC39-C4BE4A7BA961.jpeg
    84,4 KB · Wyświetleń: 379
  • AAE48819-AD00-4BCA-8A17-F9ABAC758361.jpeg
    AAE48819-AD00-4BCA-8A17-F9ABAC758361.jpeg
    56,7 KB · Wyświetleń: 386
  • FBB8893C-DAD0-41ED-A55A-C4CFF73EE357.jpeg
    FBB8893C-DAD0-41ED-A55A-C4CFF73EE357.jpeg
    103,4 KB · Wyświetleń: 379
293F6415-864A-4ACD-8065-B731E13CB7BA.jpeg
D8D0A7C9-51A4-4F7C-8916-F30F7D539750.jpeg
01D1BD98-99F2-4693-B5CA-CFD518A0FC81.jpeg
Znalazłam te zdjęcia i pokazuje mojemu Mężowi - a on - o bardzo podobna do twojej... te chłopy to chyba ślepe są ;p nawet materiał zupełnie inny... jedyne podobieństwo to chyba krój w A...
Wg mojego Męża taka sama/podobna suknia ;p

Załączniki

• 01D1BD98-99F2-4693-B5CA-CFD518A0FC81.jpeg
    01D1BD98-99F2-4693-B5CA-CFD518A0FC81.jpeg
    56,2 KB · Wyświetleń: 431
  • D8D0A7C9-51A4-4F7C-8916-F30F7D539750.jpeg
    D8D0A7C9-51A4-4F7C-8916-F30F7D539750.jpeg
    46 KB · Wyświetleń: 422
  • 293F6415-864A-4ACD-8065-B731E13CB7BA.jpeg
    293F6415-864A-4ACD-8065-B731E13CB7BA.jpeg
    105,4 KB · Wyświetleń: 430
Kochane, co jest dobrze pić, jeść, robić (prócz próbować odciągać co 3 godzinki) żeby mleczko było? [emoji17]

Przede wszystkim trzeba byc spokojnym, nie dac sie zwariowac i nie analizowac za duzo. Patrzyc na dzidzie, kangurowac i jesc normalnie. Do picia apteczne herbarki. Maja pisala o czyms na L... ale nie pamietam. Zapytaj moze u siebie poloznych, czy moga Ci cos polecic. Ale pamietaj, podatawa to spokoj, stres zabiera wszystko.

Ja właśnie zaczynam od poniedziałku herbatke ż liści malin będę piła chociaż przy poprzednich ciazach niestosowalam
Ja ćwiczę na piłce rozciąganam sobie mięśnie podskakuje i nogi sobie rozciągam ile się da
A wiem że olej rycynowy też pomaga ale nie po 40 tygodniu tylko ten smak masakrycznie niedobry i ananasy też
Olej rycynowy działa na zaparcia i może być też niebezpieczny, z nim bym uważała.
Haha raczej nie mógł odmówić już[emoji23][emoji23][emoji23]storpedowałaś go[emoji85][emoji23][emoji57][emoji23]

Widzisz jakie masz cenne porady [emoji5] na wagę złota, a raczej ślubu [emoji106][emoji16] ale tez uważam, że powinna doradzać jednak osoba w podobnym wieku i z której opinia sie liczymy [emoji57] choć szczerze jak mi sie spodobała suknia ślubna to choćbym usłyszała, że jest najgorsza i tak pewnie bym kupiła, bom uparta jestem i byłabym przekonana, że świetnie wyglądam i tak [emoji23][emoji86][emoji85][emoji23]
Ciekawa jestem jaką wybrała suknię twoja szwagierka? W stylu rybka czy księżniczka? Prosta czy efektowna? A ta do komunii to jaka była? Jak te szaty? [emoji33][emoji848]

Chyba w donoszonej wszystko już można. Olej z wiesiołka to chyba powoduje skurcze? Pamietam, że jak sie starałam to nie mogłam go brać po owulacji, bo wywoływał jakieś skurcze macicy? O liściach z malin chyba podobne teorie chodzą...
Niby czytałam, że skurczy ani jedno ani drugie nie powoduje, tylko przygotowuje nas do łatwiejszego porodu. We wcześniejszych ciążach nic nie stosowałam. Teraz myślę, ale pewnie na myśleniu się skończy. W bezpiecznym terminie zacznę więcej spacerować i jak będzie możliwość to seksik dla rozluźnienia [emoji6] nie chcę być w zerowej kondycji podczas porodu, a ostatnio mało się ruszałam ze względu na szyjkę.

Zobacz załącznik 907256 Zobacz załącznik 907255 Zobacz załącznik 907254

Mojej szwagierce właśnie ta „komunijna” się nie podobała jako jedynej ;p była taka bardzo grzeczna, muślinowa - wydawała się taka gruba jak te alby... tylko górę miała inną ;p
Jeszcze na 100% decyzji nie ma - a sukienka, która nam się spodobała na zdjęciach ;) znalazłam w internecie ;)

Wow! [emoji33][emoji7] ta jest piękna! Też mi sie podoba [emoji173]️

Zazdroszcze wam tego seksu... U mnie trzeba próbować innych metod na przyśpieszenie porodu. Ja za tydzień zaczne pić mikstury i nie wiem chyba biegać bo przy mojej aktywności obecnej już nic wiecej noe zdzialam zostaje maraton lub peleton rowerem a najlepiej triatlon:))))

Spokojnie, chyba aktywne kobiety i tak rodzą szybciej [emoji5][emoji106] wiec nie będziesz musiała wywoływać [emoji23] ja mam zaplanowane mycie okien - ale wszystkie naraz, triche ich mam w domu, a jeszcze wieszanie firanek [emoji33][emoji85] a jak się nie uda to przynajmniej będę mieć okna na glanc [emoji23][emoji23][emoji23]

Zobacz załącznik 907264 Zobacz załącznik 907263 Zobacz załącznik 907262 Znalazłam te zdjęcia i pokazuje mojemu Mężowi - a on - o bardzo podobna do twojej... te chłopy to chyba ślepe są ;p nawet materiał zupełnie inny... jedyne podobieństwo to chyba krój w A...
Wg mojego Męża taka sama/podobna suknia ;p

Ale to jakas inna suknia? [emoji848]
Mój maz jak widzi np.aktorke w długich, rudych włosach to mówi - O, Donna?
(To taka aktorka co grała w serialu Różowe lata 70-te i tam właśnie miała długie, rude włosy).
To nic, że ta aktorka ma zupełnie inną twarz, nos, figurę!, przecież ma włosy jak Donna[emoji23][emoji23]
Także cóż... mężczyźni nie zawracają sobie uwagi szczegółami jak my w ciuchach czy urodzie kobiet [emoji23] chyba ze mowa o piersiach albo innych częściach ciała [emoji23][emoji85]

Ojej, niecałą dobę mnie tu nie było i tak ciężko nadrobić i kolejne mamy rozpakowane!
@Ewela2805 @Katarynka82 gratulacje!! <3

Ja tu dzisiaj nieobecna, bo cudowny dzień miałam. A propo teściowych to rano o 10 przyjechali do nas teściowie w odwiedziny, a my akurat wtedy wyjechalismy na naszą sesję ciązową. Jak wrócilismy do domu po 3h to uwaga... całe mieszkanie posprzątane, łazienka błyszczy, kuchnia błyszczy, okna wymyte i obiad zrobiony! Potem jeszcze teściu pomógł mężowi złozyc starą ławę, złożyć nową i powynosić rzeczy do piwnicy, a później miałam wychodne i pojechalismy do kawiarni na kawę i ciastko :) Jeszcze tak pięknie świeciło słonce, a dzisiejszy dzien byl pierwszym od 2 miesiecy kiedy wyszlam z domu w inne miejsce niż do lekarza :D
Także ja teściów mam najcudowniejszych pod słoncem ;) Chociaz moze tez duzo robi, że mieszkają ponad 300km od nas i widzimy się średnio raz na miesiąc/dwa miesiące. Chociaż od kiedy jestem w ciazy to czesciej przyjezdzaja, zeby wlasnie coś pomóc ;)

Ciąża donoszona 37+0
emoji5.png
mój pierworodny jest z 37+1 i w książeczce swojej ma, ze donoszony,a nie wcześniak
emoji106.png

Ciebie nie ma na zamkniętym? Ale piszesz już z nami jakiś czas?

Dziewczyny, które z was - udzielających sie nie ma dostępu? Szara? Mayfly? Mogłam cos przegapić... jak już z nami piszecie jakiś czas to zapytam sie dziewczyn na prywatnym i was adminka dołoży... tym bardziej, że fotki dzieciaczków i brzuszki to już raczej tylko tam wstawiamy...

Mnie nie ma też na zamkniętym :( Byłoby super jakbyscie mnie dodały, bo jak będę mięc zdjecia z sesji ciążowej to pewnie chiałabym się z wami podzielić, ale nie na publicznym :) I jestem ciekawa waszych dzieciaczków, bo chyba tam dodajecie fotki :)

Ładnie nas nabrała, bo już się na tą cesarkę nastawiałam, ale dobrze że będzie sn, może dam radę, no cóż muszę
emoji6.png
U mnie tydzień temu na wizycie mała leżała jeszcze pupą do dołu, więc wczoraj już była dla niej ostatnia szansa. Pierwsze co to się lekarz pytał czy już mi dawał skierowanie na cc czy jeszcze nie i mówi, że jeszcze sobie sprawdzimy na usg a tam taka niespodzianka. Dwa razy przykładał głowice bo sam też byl zaskoczony
emoji16.png
Pupcia cały czas też była nisko ułożona i "zaklinowana" więc nie liczylismy juz na obrocik. Dzieciaczek z nas żartował i w końcu się obrócił
emoji16.png
Gratulacje dla dzielnej mamy i Majteczki. Teraz sobie odpocznijcie i nabierzcie sił
emoji8.png
Może moja też zrobi niespodziankę jeszcze, chociaż ja jestem tydzień wyzej od Ciebie i malutka wazy juz prawie 3kg :( I nisko pupą i mniejsza ilosc wód płodowych :(

Dzieki kochana za tego posta. Dodalas mi cien nadziei, ze i moja gwiazda sie przekreci. Na razie posladkiem w dol z wyprostowanymi nozkami i nawet nie chce sie pokazac. Wtulila sie w lozysko i pokazala tylko kawalek ucha,hehehe
Tak bardzo nie chcialabym miec cc.
Acha.. gratuluje swiezo upieczonym mamusia, mam nadzieje,ze z wami i waszymi maluszkami wszystko jest jak najbardziej ok. Do listopada jeszcze daleko a tu prosze... komus tak bardzo spieszylo sie na ten swiat,hehehe
Pozdrawiam;););)
Też najbardziej na świecie nie chciałam mieć cesarki... Całą ciąże nie wyobrazalam sobie innego rozwiazania niz sn... No ale niestety, malutka ulozona posladkowo i nie dają jej szans juz na obrót. Więc próbuje teraz zmienic nastawienie i szukać też pozytywnych aspektów cesarki. Mówie sobie, ze najwazniejsze jest zdrowie dziecka, a to jaką drogą przyjdzie na świat to już drugorzędna sprawa :)

Z seksem czekasz do bezpiecznego terminu?
Bo ja się właśnie zastanawiałam czy jak donoszę do 37tc to czy lekarz da mi zielone światło na czułości z mężem.. Nie wiem jak to jest ze skracającą się szyjką, któraś może ma doświadczenie z takim przypadkiem?

Mi pojutrze ściagają pessar i też jestem ciekawa czy dostanę zielone światło na czułosci z męzem :D Bardzo bym chciala, bo to juz 2 miesiace absytynencji :O Ale chyba jak będzie rozwarcie to nie zawsze pozwalają, bo chyba większe ryzyko infekcji.. A jeszcze mi częściowo miesiąc temu czop odchodził, wiec nie wiem czy nie bedziemy musieli poczekac z czułosciami do końca połogu :(

reklama
Do góry