reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

I myślisz, ze co? [emoji3] uratuje to cię przed byciem zła teściowa? [emoji23] chyba to od nas zależy tez, a nie tylko od połówek naszych dzieci [emoji106] moja matka ma trzech zięciów... i każdy otrzepuje sie na samą myśl o niej [emoji85][emoji23][emoji85][emoji23]

Haha a nie bylo obrazka w drugą stronę? Jak ci pierwsze dalo popalić, to drugie wynagrodzi spokojem? [emoji23]

Moja siostra ma stopy po ciąży rozmiar większy [emoji86] z 36 teraz nosi 37 [emoji28]

A to od jakiego masz lekarza L4? Mi przedłuża co wizytę mój ginekolog... teraz mam do wtorku i na wizycie przedłuży mi o kolejne 3tygodnie- gdzie będzie do 39+5 i mam nadzieję, że urodzę w tym czasie[emoji23]

Super, że przestawienie pokojow sie w końcu udało [emoji106] a ty nie glodz się tak długo[emoji86] trzeba regularnie jesc [emoji5]

Jak masz donoszoną ciąże i wszystko dobrze to chyba można sie seksić[emoji16] najwyżej urodzisz, ale to już bezpieczny termin..a możesz też szaleć z mężem i dalej chodzić w ciąży, bo dziecko będzie wolalo sobie poczekać [emoji57]

Teściowa z piekła rodem [emoji49]
Olać ciepłym moczem[emoji3] ale skoro taka z niej teściowa, to czy dobra z niej matka? Pytanie refleksyjne...

Wiesz może nie uratuje, ale...Wiem, że to różnie bywa, ale każdy z nas jest w jakiś sposób wychowywany. I ja mogę tak powiedzieć, że dogaduje się ze swoją mamą, bo byłam przez nią wychowywana i jestem "taka sama". Moja teściowa ma ten problem, że jej córka niepełnosprawna, syn no cóż nie jest w ciąży, nie kupuje ubranek dzieciom, nie prowadzi domu i nie zajmuje się tym podobnym babskim sprawami, a ja jestem inna, inaczej wychowana no i niestety prowadzę dom i zajmuje się dzieckiem (potem dziećmi) jak mnie wychowano, mamy inne poglądy inne rzeczy nam się podobają. Więc mam nadzieję (bo pewności nie mam), że kiedy przyjdzie czas dorosłości i wnuków to znajdziemy wspólny język.

reklama
No łatwo nie było, najpierw go bombardowalam urywkami z różnych artykułów o tym że seks nie zaszkodzi dziecku, potem wysyłałam mu gify z kotem że Shreka, te oczy działają cuda [emoji23] potem się obraziłam, a na koniec popłakałam i wykrzyczałam że już mnie nie kocha, jestem gruba i mnie będzie zdradzał [emoji23] i sama nie wiem co podziałało, chyba to ostatnie [emoji23]
Hahaha to faktycznie łatwo nie było i musiałaś się sporo napracować ale grunt że mąż uległ [emoji16] To teraz jak już zobaczył że dziecku nic się nie stało to musicie działać częściej, żeby Leosia wykurzyć z brzucha [emoji16]

@piorunem
A ty gdzie? Nie możecie sie z mężem nacieszyć sobą po rozłące [emoji16]czy co tam się dzieje? Jak się czujesz? Leżysz?

Jestem, jestem - nadrabiam.
Coś tam leżę, trochę łażę i się wkurzam na wszystko ;p
Wczoraj byłam ze szwagierką w salonie sukien ślubnych, bo jak byłam w szpitalu to była w dwóch oglądać z mamą (moją teściową) i koleżanką... i całe szczęście, że tam z nimi wczoraj pojechałam - mierzyła te suknie i jako jedyna od razu potrafiłam jej powiedzieć, które odpadają ;p jedna była z efektem wow ;) i chyba na tą się zdecyduje, bo podobała się nam wszystkim ;)
A na koniec moja teściowa mówi, żeby przymierzyła jeszcze tą suknię (mierzyła ją wcześniej w innym salonie jak mnie nie było, ale ja o tym nie wiedziałam...) i ona ją mierzy, babka odsuwa zasłony - moja teściowa i nasza koleżanka siedzą, a ja niewiele myśląc (zawsze mówię wszystko co myślę ;p) mówię, że ta to odpada - w tym to do komuni można iść, babka z salonu stwierdziła tylko, że nie chciała tego głośno mówić... a moja teściowa w tym momencie - o widzisz wiedziałam, że Julka musi z nami pojechać (od początku miałam jeździć tylko szpital mi to uniemożliwił), bo to był mój numer jeden po ostatnich mierzeniach ;p
Na szczęście moja szwagierka wiedziała od początku, że mama nie jest najlepszym doradcą ;p
^^dobrze, że moja teściowa jest normalna i naprawdę fajna w porównaniu do niektórych, o których tutaj piszecie ;) zresztą my właśnie do siebie dzwonimy itp.
Po mierzeniu pojechałyśmy do teściów i teściowa mówi do teścia - chyba suknia wybrana, jest naprawdę śliczna, a ta co Ci mówiłam to Julia stwierdziła, że nadaje się do komuni i jak tak na nią spojrzałam to chyba rzeczywiście <lol>

No łatwo nie było, najpierw go bombardowalam urywkami z różnych artykułów o tym że seks nie zaszkodzi dziecku, potem wysyłałam mu gify z kotem że Shreka, te oczy działają cuda [emoji23] potem się obraziłam, a na koniec popłakałam i wykrzyczałam że już mnie nie kocha, jestem gruba i mnie będzie zdradzał [emoji23] i sama nie wiem co podziałało, chyba to ostatnie [emoji23]
Hehehe dobre uśmiałam się[emoji16][emoji16][emoji16]
Mój mąż chyba się już nie może doczekać bo odkąd wróciliśmy od lekarza to mnie zaczepia [emoji16][emoji16] hehehe oby było miło hehe
A Ty dalej molestuj męża, niech zmiękcza szyjkę, będzie łatwiej.

Haha, ale metody, aż mnie brzuch rozbolał ze śmiechu :-D

Haha dobra jesteś [emoji3] masz swoje sposoby, ważne, że któryś poskutkował [emoji3]

@ONAONAONA co z Tobą? Przeszły Ci te skurcze?

Zastanawiam się nad spożywaniem wiesiołka, działa podobno na elastyczność pochwy i tych wszystkich mięśni tam nisko [emoji6] a napar z liści malin podobno działa super na mięśnie macicy. Któraś z Was ma zamiar stosować?

Zastanawiam się nad spożywaniem wiesiołka, działa podobno na elastyczność pochwy i tych wszystkich mięśni tam nisko [emoji6] a napar z liści malin podobno działa super na mięśnie macicy. Któraś z Was ma zamiar stosować?
Ja piję herbatki z liści malin, ale na cuda nie liczę [emoji14]

Ja właśnie zaczynam od poniedziałku herbatke ż liści malin będę piła chociaż przy poprzednich ciazach niestosowalam
Ja ćwiczę na piłce rozciąganam sobie mięśnie podskakuje i nogi sobie rozciągam ile się da
A wiem że olej rycynowy też pomaga ale nie po 40 tygodniu tylko ten smak masakrycznie niedobry i ananasy też

reklama

Haha raczej nie mógł odmówić już[emoji23][emoji23][emoji23]storpedowałaś go[emoji85][emoji23][emoji57][emoji23]

Jestem, jestem - nadrabiam.
Coś tam leżę, trochę łażę i się wkurzam na wszystko ;p
Wczoraj byłam ze szwagierką w salonie sukien ślubnych, bo jak byłam w szpitalu to była w dwóch oglądać z mamą (moją teściową) i koleżanką... i całe szczęście, że tam z nimi wczoraj pojechałam - mierzyła te suknie i jako jedyna od razu potrafiłam jej powiedzieć, które odpadają ;p jedna była z efektem wow ;) i chyba na tą się zdecyduje, bo podobała się nam wszystkim ;)
A na koniec moja teściowa mówi, żeby przymierzyła jeszcze tą suknię (mierzyła ją wcześniej w innym salonie jak mnie nie było, ale ja o tym nie wiedziałam...) i ona ją mierzy, babka odsuwa zasłony - moja teściowa i nasza koleżanka siedzą, a ja niewiele myśląc (zawsze mówię wszystko co myślę ;p) mówię, że ta to odpada - w tym to do komuni można iść, babka z salonu stwierdziła tylko, że nie chciała tego głośno mówić... a moja teściowa w tym momencie - o widzisz wiedziałam, że Julka musi z nami pojechać (od początku miałam jeździć tylko szpital mi to uniemożliwił), bo to był mój numer jeden po ostatnich mierzeniach ;p
Na szczęście moja szwagierka wiedziała od początku, że mama nie jest najlepszym doradcą ;p
^^dobrze, że moja teściowa jest normalna i naprawdę fajna w porównaniu do niektórych, o których tutaj piszecie ;) zresztą my właśnie do siebie dzwonimy itp.
Po mierzeniu pojechałyśmy do teściów i teściowa mówi do teścia - chyba suknia wybrana, jest naprawdę śliczna, a ta co Ci mówiłam to Julia stwierdziła, że nadaje się do komuni i jak tak na nią spojrzałam to chyba rzeczywiście <lol>

Widzisz jakie masz cenne porady [emoji5] na wagę złota, a raczej ślubu [emoji106][emoji16] ale tez uważam, że powinna doradzać jednak osoba w podobnym wieku i z której opinia sie liczymy [emoji57] choć szczerze jak mi sie spodobała suknia ślubna to choćbym usłyszała, że jest najgorsza i tak pewnie bym kupiła, bom uparta jestem i byłabym przekonana, że świetnie wyglądam i tak [emoji23][emoji86][emoji85][emoji23]
Ciekawa jestem jaką wybrała suknię twoja szwagierka? W stylu rybka czy księżniczka? Prosta czy efektowna? A ta do komunii to jaka była? Jak te szaty? [emoji33][emoji848]

Chyba w donoszonej wszystko już można. Olej z wiesiołka to chyba powoduje skurcze? Pamietam, że jak sie starałam to nie mogłam go brać po owulacji, bo wywoływał jakieś skurcze macicy? O liściach z malin chyba podobne teorie chodzą...

Do góry