reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

nie

i tak cały dzień jak na fotce .tam jest czas który źle zatrzymałam co do tak długiego skurczu poprosu...brzuch jak skała..młody chyba dziś w ogóle nie spał taki ruchliwy przez to wszystko

już tak bola że twarz wykrzywiam .. siedzę i się kołysze bo to jedyna pozycja gdzie boli znosnie jeśli można w ogóle tak powiedzieć ...i czekam z myślą że MOZE przejdzie? :shocked2: Sama nie wiem!!!!!!
ból promieniuje już na plecy

naszykowalam już co trzeba .. w nocy będę dzwonić do szpitala jakby co bo normalnie nie dowierzam i ciągle myślę że to fałszywy alarm!!!
ale z takim bólem ....

Kochana, jak to trwa caly dzien. To raczej juz nie minie, a jesli zaczelo promieniowac na plecy to juz w krzyzowe przechodzi. Pozycja na pieska i kolysanie lekko pomaga ?? Nie czekaj zbyt dlugo z wyjazdem do szpitala, no chyba ze faktcznie czas sie zacznie wydluzac pomiedzy i zelzeje, choc raczej marne szanse. Trzymam kciuka!

reklama
A teraz dalej tak Cię boli mocno i nie przechodzi ?? Spróbuj może wziąść kąpiel ciepłą? Tylko tak się dowiesz czy może to jeszcze nie ten czas ? Podobno skurcze po kąpieli przechodzą a te porodowe właśnie się nasilają.. Sama nie wiem.. Jak nie przejdzie i naprawdę strasznie boli i są tak regularne i promieniują do pleców, i jak jeszcze weźmiesz tą kąpiel i nie przejdzie to jechalabym do szpitala na twoim miejscu.. Tak na wszelki wypadek kochana [emoji120]

brałam kąpiel kochana i właśnie od tej pory odczuwam je dużo mocniej .. trudno mi oddychać a.wiem że muszę ..
już tak na plecy promieniuje i tak boli że to chyba już nie przejdzie

w razie co mąż mnie wygolił a pisze do was w przerwie między skurczowej LOL
mam nadzieję że z małym będzie wszystko dobrze. musi byc

teraz skurcz już trwał minute

brałam kąpiel kochana i właśnie od tej pory odczuwam je dużo mocniej .. trudno mi oddychać a.wiem że muszę ..

Kochana, jedz lepiej do szpitala. Już naprawdę często masz te skurcze i coraz dłuższe... nam kazała położna jechać jak będą skurcze co 5min, a Ty masz częściej.
Zrobią Ci ktg, zbadają i zobaczą czy to już to. Lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż za późno :)
Trzymam kciuki! :)
Który dokładnie jesteś tydzień?

Jedź do szpitala, trzymam kciuki i jestem z Tobą no i jestem pewna że wszystko będzie w porządku jeśli miałabyś dziś urodzić w razie czego! Regularne skurcze i jak sie nasilają to raczej lepiej juz jechać i sprawdzić.. Tak dla pewności, szczególnie jeżeli są regularne i trwają cały dzień to raczej twoja szyjka pracuje w tym samym czasie.. Pisz koniecznie co i jak proszę:-*

Zadzwoń może jednak do szpitala, bo często masz te skurcze a jeszcze jak coraz mocniejsze to może rzeczywiście coś się zaczyna. Myślę, że każą Ci przyjechać.

Wow... ale się dzieje :O

@Ewela2805 Gratulacje! :)
@Katarynka82 Gratulacje! :)

Super, że z Waszymi dzieciaczkami i z Wami wszystko w porządku :)

@ONAONAONA To już wygląda jak regularne skurcze, jedź do szpitala! Na pewno wszystko będzie dobrze!

A co do oleju z wiesiołka i herbatki z liści malin to ja zamierzam spróbować, ale dopiero jak ciąża będzie donoszona :)

Nie rodziłam jeszcze nigdy, ale myślę tak jak dziewczyny, że czas do szpitala. Albo chociaż zadzwoń tam już teraz, skoro chciałaś dzwonić w nocy. Trzymaj się :)

Kochana, jedz lepiej do szpitala. Już naprawdę często masz te skurcze i coraz dłuższe... nam kazała położna jechać jak będą skurcze co 5min, a Ty masz częściej.
Zrobią Ci ktg, zbadają i zobaczą czy to już to. Lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż za późno :)
Trzymam kciuki! :)
Który dokładnie jesteś tydzień?

Jedź do szpitala, trzymam kciuki i jestem z Tobą no i jestem pewna że wszystko będzie w porządku jeśli miałabyś dziś urodzić w razie czego! Regularne skurcze i jak sie nasilają to raczej lepiej juz jechać i sprawdzić.. Tak dla pewności, szczególnie jeżeli są regularne i trwają cały dzień to raczej twoja szyjka pracuje w tym samym czasie.. Pisz koniecznie co i jak proszę:-*

Zadzwoń może jednak do szpitala, bo często masz te skurcze a jeszcze jak coraz mocniejsze to może rzeczywiście coś się zaczyna. Myślę, że każą Ci przyjechać.

tak. dzwonię i jadę. nie mogę mówić w trakcie skurczu także to już jest za silne

dam znać co i jak

trzymajcie kciuki

reklama
Do góry