Współczuje![emoji54] na szczęście u nas sie udało wypracować rytuał zasypiają od 19 (łącznie że sprzątaniem pokoju, kąpielą i czytaniem bajek) i codziennie jest tak samo i widzę że mu to odpowiada. Okrutnie się boję żeby mi się nie "zepsuł" jak zostanie z tatusiem kiedy będę w szpitalu. Ale wierzę że jak wrócę to jakoś się wszystko ogarnie no i ustali nowe zasady funkcjonowania ale już w czwórkę [emoji4][emoji4] mój o 21 dopiero zaczyna dyskotekę [emoji38][emoji38]
reklama
Tyna_88
Fanka BB :)
W moim szpitalu na liście rzeczy do szpitala mają taki akapit:Hej Dziewczyny,
Ewela, trzymam kciuki i wysylam duzo pozytywnej energii! :*
Fajnie, ze pisalyscie o tym oznaczaniu grupy krwi. Zrobilam wszystko tak jak kazala mi lekarka a teraz wyciagam karteczke i widze adnotacje, ze nie potwierdzono... Bede musiala powtorzyc bo wczesniejsze wyniki mam na panienskie nazwisko i lekarka mowila, ze one nie sa juz wazne.
My pakujemy torbe do porodu powoli i oboje doszlismy do tego ze nie wiemy co zabrac dla meza, jakos o tym to juz nikt nie pisze [emoji23]
Mozecie z doswiadczenia waszych partnerow cos napisac? Co sie przyda? I w co sie na porod ubrac? Bo dla facetow koszul porodowych jeszcze nie widzialam
"PORÓD RODZINNY (osoba towarzysząca):
- osoba towarzysząca powinna mieć ze sobą wygodne ubranie do przebrania: spodnie, koszulę, klapki;
- jeżeli lubicie posilać się kawą, to proponujemy mieć ze sobą w termosie mały zapas"
Paulianna89
U mnie tez widzę jakieś puchniecia się zaczynaja, na razie nic strasznego ale widzę ze stopy już nie takie żylaste i chude a obrączkę tez musiałam ściągnąć. Tak ze ten, te 4 kg to na pewno woda
U mnie to samo po moich żyłach widzę m, że spuchłam [emoji23] no i po buzi, zaokrągliłam się ostatnio.
Ewela2805
Takie rzeczy tylko ze mną no naprawde! Jest 9 sal porodowych i 9 kobiet rodzi [emoji50] I podobno całą noc tak było też, no szok !
Przyszła, sprawdziła szyjke, dała radę włożyć jednego palca, a później drugiego wcisnela i próbowała rozważyć ją jakoś żebym skurcze miala, więc teraz mam ktg na godzinę (sprawdzić czy mała dobrze reaguje na skurcze) I tak ogólnie to czekamy na salę wolną porodową żeby mi kroplówke dać, ale niestety wszystkie zajęte.....
Przyszła, sprawdziła szyjke, dała radę włożyć jednego palca, a później drugiego wcisnela i próbowała rozważyć ją jakoś żebym skurcze miala, więc teraz mam ktg na godzinę (sprawdzić czy mała dobrze reaguje na skurcze) I tak ogólnie to czekamy na salę wolną porodową żeby mi kroplówke dać, ale niestety wszystkie zajęte.....
Mirakulum
To już pewnie nie skorzystam [emoji23] teraz maz jeździ na zakupy od tego tygodnia, dzisiaj byłam tylko po słodziaka i przy okazji oczywiście wzięłam kilka rzeczy [emoji28]
Ale ogólnie stan ciazy zapamiętam jako ten co w sumie się nie przepuszcza w kolejkach [emoji53]ani w tej, ani w pierwszej jakoś nie miałam szczęścia [emoji85]
Dla mężczyzn to coś na uspokojenie [emoji23][emoji85] jakies tabsy z melisy czy co tam[emoji16] mojemu na poród dali i tę koszule czy szatę jak to się zwie i te okrycie na buty [emoji28]
Teraz sobie przypomniałam, że jak siostra rodziła i pielęgniarka dała szwagrowi te okrycia na buty to on w szoku założył sobie to jedno na głowę i dziwił sie po co mu drugie [emoji23][emoji85][emoji16][emoji33][emoji23]
Nawet teraz to pisząc śmieję sie jak głupia [emoji23][emoji85][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
ja jak juz jestem przy kasie to kiepso wygladam,,,dysze jak parwoz ... ledwo stoje to moze temu ostatnio tez mnie babeczka przepuscila a juz jej kasjerka miala kasowac...takze nawet to nie mozna bylo nazwac kolejka haha
ale naprwde to zalezy od samego czlowieka bo nie zawsze sie zdarzalo
a ty zapewne wyprostowana ,,smigasz miedzy regalami jak mloda Bogini
a z tym okryciem na buty to mnie rozwalilas hahahah no buchlam smiechem heheheh
@Paulaaa25 te panie przy kasach to tak zagaduja a ze ja gadula to maja przerabane haha
@Olcia89 oj ogarnij nowe zasady jak najszybciej, pozniej bedzie wam wszystkim latwiej
@piorunem widzisz...chlopa zostawic z pieskiem i juz rozpieszcza hahaha a ty sie teraz mecz ale masz racje... wytrwasz i wrocisz po paru takich nocach do starych nawykow konsekwencja skraca bardzo czas nerwowoki placzu itp.
azamamew
A właśnie myślałam co u Ciebie. Jesteś już wyczerpana tymi skurczami i tym czekaniem. To trzymaj kciuki, żeby tamte szybko skończyły, to wskoczysz na którejś miejsce.Takie rzeczy tylko ze mną no naprawde! Jest 9 sal porodowych i 9 kobiet rodzi [emoji50] I podobno całą noc tak było też, no szok !
Mirakulum
Takie rzeczy tylko ze mną no naprawde! Jest 9 sal porodowych i 9 kobiet rodzi [emoji50] I podobno całą noc tak było też, no szok !
akurat teraz wszystkie zajete ehhhhhhh
reklama
MangoWawa
Ale jakieś postępy z szybką są, trzymam kciuki, żeby Panie szybko urodziły i wygodna sala się zwolniła!