reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
U mnie pierwsze takie plamienie ( na papierze po wysikaniu się) pojawiło się razem z krótkotrwałym bólem gardła. Pojechalam do lekarza, niestety pojechał na narty. Następnego dnia byłam u innego. Powiedziałam o co chodzi, zrobił USG, okazało się, że jest drugi pęcherzyk. Tak mnie to zaskoczyło, że zapomniałam przypomnieć o wypisaniu leków... Lekarz nie wypisał. W ciagu następnego tygodnia miałam jeszcze że dwa takie niewielkie plamienia. Niby nic strasznego. Od pierwszego plamienia minęło ok 10 dni, jak miałam umówiona wizytę u mojego lekarza. Zrobił USG, był już tylko jeden pęcherzyk... A drugi zatrzymał się w rozwoju właśnie na etapie - pierwszego plamienia! Serduszko bilo bardzo powoli. Teraz wiem, ze malenstwo walczylo jeszcze... widzialam jak odchodzi... :sad: Przepisał Duphaston, brałam ale to i tak było za późno, gdyż po kilku dniach znowu plamienia. Szpital, USG, zarodek już bez akcji serca. Czekali na krwawienie ze skrzepami. Wypisałam się - nie chciałam tam czekać... Zaraz poleciało. W sumie łącznie ciągiem roniłam samoistnie w domu przez dwa tygodnie. Oczyscilo się, ale jak plamienia ustąpiły i krwawienie, dostałam zakażenia.. dreszcze, wymioty, gorączka, bóle całego ciała, bole glowy, mega osłabienie. Szpital, zabieg, silne antybiotyki. Wróciłam do domu i jeszcze trzeba było ogarnąć biegunkę po lekach.

Przy dziewczynkach też miałam plamienie, ale od razu lekarz dal skierowanie i do szpitala. Duphaston pomógł wtedy. Teraz może też by pomógł, gdybym przypilnowała lekarza i nie zbagatelizowala plamienie. :oops:

Więc zastanów sie. :yes:

Hej :)
Nie odzywałam się bo nad morzem od czwartku jesteśmy [emoji28]w poniedziałek będę już w pracy to ogarnę tabelkę bo widzę dużo nowych dziewczyn [emoji33]

Zocha
Gratuluję bliźniaków! Będzie dobrze! Grunt to znaleźć dobrego lekarza prowadzącego i dacie radę[emoji847]

Któraś pisała, że mieszka w Pekinie -wow! Egzotycznie nam sie tu robi,mamy już Jassmin z USA i dziewczyny z Wysp [emoji5]

Julia
Biedna ty, mdłości i ciebie dopadły [emoji53] moze przejdą.. już lepiej czy bez zmian?

Co życia seksualnego to u mnie normalnie, ale ja jakoś bez ochoty jestem.. wiec rzadziej [emoji58] moze przez mdłości i samopoczucie...
Co do lotu to miałam lecieć na wakacje ale nie lecę. Raz, że mąż naczytał sie o tym promieniowaniu co jedna z was pisała, a drugie to już bebech będę mieć, gorąco będzie i dla mnie to już żadna atrakcja.. myślę, ze polskie morze znowu odwiedzimy na spokojnie [emoji5][emoji846]

Odezwę sie więcej w poniedziałek, teraz dorwałam sie do telefonu ale zaraz znowu robię reset i się wczasuję[emoji5][emoji106][emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dita, gdzie sie wczasujesz?

P.s martwilam sie [emoji14]

4c3tskjo983508q9.png

Melduję się dziś naprawde super dzień bez mdlosci byłam w primarku niemoglam się oprzec kupilam malutkie buciki ż myszka miki jak będzie chłopak to oddam komuś mam nadzieję na dziewczynkę a wy dziewczyny podzielcie się co byście chciały

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

W ogóle kupiłyście już jakieś witaminy, czy coś? :confused:

No i jeszcze jedno pytanie, każdy kalkulator pokazuje inaczej...skoro miałam ostatnią @ 9 lutego, to który to tydzień ciązy, raz napisane 3, raz 6.

Ja mialam 5 lutego i pokazuje mi że teraz 7 od nastepnego tygodnia 8 ale nie wiem

reklama
Do góry