reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tak się stresowalam swoim przypadkiem a jak do szpitala przyszłam to była dziewczyna ze mną w pokoju już 3 tygodnie i wypuścili ją jakoś w ten wtorek i dziś znowu wróciła, szyjka się skrociła i skurcze miała straszne, dostała na płucka zastrzyk i musi leżeć nie ruszać się.. Zatrzymują jej skurcze bo jest w 24 tygodniu ciąży.... Boże [emoji17][emoji17]

reklama
I dZis lekka miałam znów po owsiance! haha rozbraja mnie to

już już drugi raz mnie tak zAlatwili oO hehe
ja wiem że mozna być podekscytowanym ale nie stawiałam swoich znajomych w takiej sytuacji by 3 h tylko jeden temat oO

mozE być i przezroczysty . ja akurat miałam mętny żółtawy lekko

kurde i ja to nie wiem jaka jestem w środku bo paluch tam nie wkładam haha także nie wiem ... z resztą i tak mi ciezko sięgnąć by się podetrzeć a co dopiero .... ehhhh

napisałam to wcześniej a wysyłam teraz hehe

i też byłam na zakupach dziś ale syn mnie woził bo siedziałam w wózku:p tak to ja mogę wychodzić z domu:p

u mnie głowa młodego wciśnięta na dole jest a jak czka to skacze górna część brzucha takze dzieciaczki już duże i nie trzeba odczuwać jej tylko na samym dole... czasem czka tak że od dołu najwyraźniej czuję
U mnie był przeźroczysty albo taki białawy, za pierwszym razem jak wody odeszły i nie wiedziałam co to to poleciałam do łazienki i usiadłam na kibelek (bo myślałam że się posikałam...) To wisiało mi coś takiego dziwnego z 20cm to miało i było bardzo "zbite".... Więc to chyba ten czop..

U mnie był przeźroczysty albo taki białawy, za pierwszym razem jak wody odeszły i nie wiedziałam co to to poleciałam do łazienki i usiadłam na kibelek (bo myślałam że się posikałam...) To wisiało mi coś takiego dziwnego z 20cm to miało i było bardzo "zbite".... Więc to chyba ten czop..
Chyba na to wygląda.

Powiem Wam dziewczyny, że czekam na tę wtorkową wizytę jak na zbawienie. Bardzo jestem ciekawa w porównaniu do starszej córki ile ta waży. Moja starsza przy urodzeniu w 36 tc ważyła 3250, mam wrażenie, że ta chce posiedzieć dłużej no i jeśli teraz by ważyła tyle i jeszcze posiedziała to ile będzie ważyć przy porodzie. No i teraz nie wiem co ile mi lekarka do siebie każe przyjeżdżać.

@Dita_333 zdrówka dla Jasia, oby to tylko jakaś drobna wirusówka. Może masz w domu Neo*sine, warto dać młodemu, jeżeli wirus to neo*sine powinno pomóc. Może witaminka C, sok malinowy, herbatka z miodem??
Wiesz ja też mam dni, kiedy tylko brzuszek boli, a raczej tak ciąży jakby kamień ogromny był na dnie brzucha. Wczoraj czułam się bosko (no prawie hheehehe) a dziś tak mi daje czadu, tak tam grzebie w grażynie, że ciężko z bólu wytrzymać. Ale już bliżej jak dalej. Ciut więcej jak miesiąc do przewidywanego terminu porodu :)

Dzięki za przypomnienie o neosine [emoji85] na smierć o tym zapomniałam... zobaczę co jutro powie lekarz.
Szczerze to na nic się nie nastawiam. Owszem mam cichą nadzieję, że skoro to będzie trzeci poród to pójdzie szybko ale to tylko nadzieja [emoji6]
Pierwszy poród długi, ale nie było jakiejś tragedii. Nacieli mnie. W miarę szybko doszłam do siebie.
Drugi poród szybciej, wody w domu mi odeszły, a że były zielone to szybko do szpitala.
Tam boski masaż szyjki, lewatywa, zastrzyk w dupala na przyspieszenie akcji i poszło. Ciężko było mi wypchać Antosia, bo był owinięty pępowiną, ale udało się [emoji6]
Bardzo bym chciała aby w szpitalu spędzić jak najmniej czasu, czyli pojechać już przy bardzo regularnych skurczach. Marzę też o tym by szybko dojść do siebie tak jak poprzednio. Ale nie nastawiam się, bo nie chcę się rozczarować [emoji16][emoji16][emoji16]
Jeszcze 2 tygodnie i będzie bezpiecznie, można rodzić [emoji16]

Właśnie ja tez mam nadzieje, że będzie jak po 1.porodzie.. Czyli nic mnie nie będzie bolec, nie popękam, nie natną mnie, nie będzie problemu z 1.i 2., i będę biegać po schodach następnego dnia jak młoda bogini [emoji5]ale obawiam się, że skoro ciąża jest inna to o poród może być inny, a za tym i dochodzenie do siebie [emoji53]
Oby poszło wszystko super [emoji106][emoji5]

I dZis lekka miałam znów po owsiance! haha rozbraja mnie to

już już drugi raz mnie tak zAlatwili oO hehe
ja wiem że mozna być podekscytowanym ale nie stawiałam swoich znajomych w takiej sytuacji by 3 h tylko jeden temat oO

mozE być i przezroczysty . ja akurat miałam mętny żółtawy lekko

kurde i ja to nie wiem jaka jestem w środku bo paluch tam nie wkładam haha także nie wiem ... z resztą i tak mi ciezko sięgnąć by się podetrzeć a co dopiero .... ehhhh

napisałam to wcześniej a wysyłam teraz hehe

i też byłam na zakupach dziś ale syn mnie woził bo siedziałam w wózku:p tak to ja mogę wychodzić z domu:p

u mnie głowa młodego wciśnięta na dole jest a jak czka to skacze górna część brzucha takze dzieciaczki już duże i nie trzeba odczuwać jej tylko na samym dole... czasem czka tak że od dołu najwyraźniej czuję

Hmmmm... syn woził cię w wózku??? Na zakupach? [emoji28][emoji86] macie takie fajne rzeczy tam????[emoji85]

Powiem Wam, że niby dwa lata temu rodziłam, ale nie pamiętam jak z tym czopem miałam.

Moze odszedł ci przy porodzie... albo jak robiłaś kupkę to poleciał od razu na dol [emoji85][emoji28]

Ja tak się stresowalam swoim przypadkiem a jak do szpitala przyszłam to była dziewczyna ze mną w pokoju już 3 tygodnie i wypuścili ją jakoś w ten wtorek i dziś znowu wróciła, szyjka się skrociła i skurcze miała straszne, dostała na płucka zastrzyk i musi leżeć nie ruszać się.. Zatrzymują jej skurcze bo jest w 24 tygodniu ciąży.... Boże [emoji17][emoji17]

Ojej, 24 tydzień [emoji33] jak dobrze już być tak wysoko w ciąży... naprawdę [emoji847]

To jak taki miałam ten kawałek. Na początku jakby sluz białawy, a pózniej już glut przeźroczysty ciągnący sie jak białko jajka.. ale tak na 5cm tylko [emoji5][emoji106] dzisiaj wszystko ok[emoji106]
A ty jak się czujesz?

Chyba na to wygląda.

Powiem Wam dziewczyny, że czekam na tę wtorkową wizytę jak na zbawienie. Bardzo jestem ciekawa w porównaniu do starszej córki ile ta waży. Moja starsza przy urodzeniu w 36 tc ważyła 3250, mam wrażenie, że ta chce posiedzieć dłużej no i jeśli teraz by ważyła tyle i jeszcze posiedziała to ile będzie ważyć przy porodzie. No i teraz nie wiem co ile mi lekarka do siebie każe przyjeżdżać.

Tez właśnie mnie to strasznie ciekawi, jak przybierają dzieciaczki w ostatnich tygodniach ciazy [emoji848]

Dzięki za przypomnienie o neosine [emoji85] na smierć o tym zapomniałam... zobaczę co jutro powie lekarz.

Właśnie ja tez mam nadzieje, że będzie jak po 1.porodzie.. Czyli nic mnie nie będzie bolec, nie popękam, nie natną mnie, nie będzie problemu z 1.i 2., i będę biegać po schodach następnego dnia jak młoda bogini [emoji5]ale obawiam się, że skoro ciąża jest inna to o poród może być inny, a za tym i dochodzenie do siebie [emoji53]

Hmmmm... syn woził cię w wózku??? Na zakupach? [emoji28][emoji86] macie takie fajne rzeczy tam????[emoji85]

Moze odszedł ci przy porodzie... albo jak robiłaś kupkę to poleciał od razu na dol [emoji85][emoji28]

Ojej, 24 tydzień [emoji33] jak dobrze już być tak wysoko w ciąży... naprawdę [emoji847]

To jak taki miałam ten kawałek. Na początku jakby sluz białawy, a pózniej już glut przeźroczysty ciągnący sie jak białko jajka.. ale tak na 5cm tylko [emoji5][emoji106] dzisiaj wszystko ok[emoji106]
A ty jak się czujesz?

Tez właśnie mnie to strasznie ciekawi, jak przybierają dzieciaczki w ostatnich tygodniach ciazy [emoji848]
No 24y ja to tak jestem zmartwiona jej przypadkiem że szok.. Ale chyba bardziej od niej, bo to nie Polka i ona taka jakaś wyluzowana mówi że lekarz mówił że jak wytrzyma do 26 to będzie dobrze więc liczy na te 2 tygodnie.. Tylko że tu szpital właśnie specjalistyczny i nawet i 26 tygodniu rodzą więc mam nadzieję dla niej że będzie wszystko w porządku [emoji17][emoji17]
A ja dobrze.. głowa mnie strasznie bolała więc dzisiaj lezalam przytulona do poduszki non stop.. Ale już teraz lepiej, a tak to s porządku, nadal czekam.. Ale już jestem spokojniejsza o wiele [emoji4][emoji175]

Hej kobitki
Powiedzcie mi czy macie jakis sposob na bol bioder i miednicy ? Jak leze to czuje ze rwie bola te kosci co sie rozchodza... poduszka miedzy nogi pomaga ale na chwile [emoji21] jal rozciagne ze tak powiem nogi tez jest ulga na chwile... jest ok jak na plechach leze ale jie za dlugo bo zaraz maluszek mnie gniecie. Zaczelam 32 t a powiem wam ze mam juz dosc [emoji38][emoji38]

Ja tak mialam w 30 tc.
Straszny bol i jeszcze odcinek krzyzowy bardzo mi dokuczal. Zaczelam codziennie wychodzic na spacer ok 2h i po 3 dniach przeszlo samo. Jak na razie nic nie boli ( odpukac w niemalowane ;-)

reklama

A ty jak się czujesz?

no w sklepach mają wózki inwalidzkie np. dla starszych osób i są takie gdzie doczepia się specjalny wózek na zakupy np. także dzięki temu jestem w stanie z mężem zrobić np. duże zakupy
.. a ja np nie spowalniania go

mój młody szalał ze mną wożąc mnie z przekroczeniem prędkości hahhaha

o zdrówka dla synka . oby to nie było nic poważnego!
Ja tak mialam w 30 tc.
Straszny bol i jeszcze odcinek krzyzowy bardzo mi dokuczal. Zaczelam codziennie wychodzic na spacer ok 2h i po 3 dniach przeszlo samo. Jak na razie nic nie boli ( odpukac w niemalowane ;-)

to chyba nie bylo związane z relaksyna . spojeniem i rozchodzeniem się kości bo jak już się to zacznie to raczej nie przejdzie po spacerze hmmm ..u mnie dłuższy spacer..dłuższe stanie w pracy nasilał problem a od kiedy byłam na sicku to Zelżał... a teraz to już zaawansowana ciąża i wszystko ciąży
grunt że już Cię nie boli:)

z synem np nie pamiętam bym się kroczem męczyła ... i miała ten ból ..z córką miałam pod koniec ciąży a teraz to dużo wcześniej oO

Do góry