reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@Dita_333 zapewne tak jak piszesz zaczyna odłazić czop. Każda kobieta może mieć inny, w sensie zabarwienia. Ja mam bardziej wchodzący w kolor żółty i też co jakiś czas wyłazi kawałeczek glutka. Najbardziej mi dokucza ból GRAŻYNY, jest to bardzo niemiłe uczucie. W środę wizyta i już nie mogę się doczekać.
Zauważyłam też, pochwa jest bardziej miękka i pulchna, jakby nie było 3 razy dziennie wkładam tam palucha...

Mnie jeszcze wczoraj krocze bolało tak, że już myślałam, że zaczynają sie boleści do końca ciazy, które bedą musiała znosić.. [emoji53] ale dzisiaj jak ręka odjął [emoji33]
Nic mnie nie boli, w ogóle... nie wiem, może zestresowalam sie chorobą dziecka [emoji55] ma gorączkę, czerwone gardło i katar, na razie nieduży. Stawiam na grypę albo zapalenie gardła. Coś w tym stylu... jutro do lekarza [emoji53] dawno nie chorował... chyba w zimie [emoji17]

Nie wiem czy Maleńka mi się nie obróciła dupką w dół. Zawsze czułam czkawkę w dole brzucha, a nawet niżej, a od wczoraj czuję prawie pod cyckami, na samej górze brzucha.

Ja czuje czkawkę koło pępka, czasem nawet wyżej a główkę ma na dole, bardzo nisko [emoji5] one już są duże, te nasze bobasy, główka i plecki trochę miejsca zajmują. No i nie leżą na wprost tylko w pozycji embrionalnej [emoji106]

reklama
@Dita_333 zdrówka dla Jasia, oby to tylko jakaś drobna wirusówka. Może masz w domu Neo*sine, warto dać młodemu, jeżeli wirus to neo*sine powinno pomóc. Może witaminka C, sok malinowy, herbatka z miodem??
Wiesz ja też mam dni, kiedy tylko brzuszek boli, a raczej tak ciąży jakby kamień ogromny był na dnie brzucha. Wczoraj czułam się bosko (no prawie hheehehe) a dziś tak mi daje czadu, tak tam grzebie w grażynie, że ciężko z bólu wytrzymać. Ale już bliżej jak dalej. Ciut więcej jak miesiąc do przewidywanego terminu porodu :)

@Weronikakrz co u Ciebie? Jak samopoczucie, skurcze na razie nie dokuczają?
A dzis pochodzilam troche po centrum i teraz odpoczywam narazie odpouscilo ale wylecialo troche sluzu moze kawalek czopa niewiem bo przy corce odchodzil mi przed samym porodem a przy synu wogole
A powiedz mi jak wygladaly twoje porody ? I nastawiasz sie na szybsza akcje bo my we trzy chyba ty ja i maja mamy w ten sam dzien termin moze nam sie uda urodzic w ten sam dzien [emoji3]

A dzis pochodzilam troche po centrum i teraz odpoczywam narazie odpouscilo ale wylecialo troche sluzu moze kawalek czopa niewiem bo przy corce odchodzil mi przed samym porodem a przy synu wogole
A powiedz mi jak wygladaly twoje porody ? I nastawiasz sie na szybsza akcje bo my we trzy chyba ty ja i maja mamy w ten sam dzien termin moze nam sie uda urodzic w ten sam dzien [emoji3]
Szczerze to na nic się nie nastawiam. Owszem mam cichą nadzieję, że skoro to będzie trzeci poród to pójdzie szybko ale to tylko nadzieja [emoji6]
Pierwszy poród długi, ale nie było jakiejś tragedii. Nacieli mnie. W miarę szybko doszłam do siebie.
Drugi poród szybciej, wody w domu mi odeszły, a że były zielone to szybko do szpitala.
Tam boski masaż szyjki, lewatywa, zastrzyk w dupala na przyspieszenie akcji i poszło. Ciężko było mi wypchać Antosia, bo był owinięty pępowiną, ale udało się [emoji6]
Bardzo bym chciała aby w szpitalu spędzić jak najmniej czasu, czyli pojechać już przy bardzo regularnych skurczach. Marzę też o tym by szybko dojść do siebie tak jak poprzednio. Ale nie nastawiam się, bo nie chcę się rozczarować [emoji16][emoji16][emoji16]
Jeszcze 2 tygodnie i będzie bezpiecznie, można rodzić [emoji16]

@Balonsbalons super Wam to wyszło, zaradne babeczki jesteście [emoji4]

@Ewela2805 35 tydzień juz blisko, skoro lekarze mówią ze będzie w porządku to będzie. Niedługo będziesz tulić córeczkę [emoji4]

@ONAONAONA o tez miałaś imprezkę wczoraj [emoji3] ja mam tak samo z ta zgagą i wczoraj byłam w restauracji, później w domu też jadłam dużo różności i nic się nie działo a innym razem nawet po lekkim śniadaniu jest [emoji848]

I dZis lekka miałam znów po owsiance! haha rozbraja mnie to

Hahah [emoji16] chyba chcieli Ciebie znajomi uszczęśliwić sadzając ją obok Ciebie [emoji16][emoji16][emoji16] ja też jak mogę to unikam tego tematu [emoji23] bo ileż można [emoji23] wystarczy mi takich rozmów z przyjaciółką, bo w sumie dla niej inne tematy niż ciąża i dziecko przestały istnieć [emoji23]

Dita, straszna lipa z tą wodą [emoji15]

już już drugi raz mnie tak zAlatwili oO hehe
ja wiem że mozna być podekscytowanym ale nie stawiałam swoich znajomych w takiej sytuacji by 3 h tylko jeden temat oO

@Dita_333 zapewne tak jak piszesz zaczyna odłazić czop. Każda kobieta może mieć inny, w sensie zabarwienia. Ja mam bardziej wchodzący w kolor żółty i też co jakiś czas wyłazi kawałeczek glutka. Najbardziej mi dokucza ból GRAŻYNY, jest to bardzo niemiłe uczucie. W środę wizyta i już nie mogę się doczekać.
Zauważyłam też, pochwa jest bardziej miękka i pulchna, jakby nie było 3 razy dziennie wkładam tam palucha...

mozE być i przezroczysty . ja akurat miałam mętny żółtawy lekko

kurde i ja to nie wiem jaka jestem w środku bo paluch tam nie wkładam haha także nie wiem ... z resztą i tak mi ciezko sięgnąć by się podetrzeć a co dopiero .... ehhhh

napisałam to wcześniej a wysyłam teraz hehe

i też byłam na zakupach dziś ale syn mnie woził bo siedziałam w wózku:p tak to ja mogę wychodzić z domu:p

u mnie głowa młodego wciśnięta na dole jest a jak czka to skacze górna część brzucha takze dzieciaczki już duże i nie trzeba odczuwać jej tylko na samym dole... czasem czka tak że od dołu najwyraźniej czuję

@Balonsbalons i super że daliście radę, ale dzisiaj już czas na odpoczynek [emoji4]
No patrz, a ja też zaczęłam rzodkiewki na pęczki wcinać [emoji23] dlatego mnie tak pędzi [emoji16][emoji16]

@Dzidzi bobo ja ćwiczę, kręcę kolka biodrami stojąc lub na piłce a później ćwiczę podwijanie bioder pod siebie polecam, fajnie rozluźnia. Dodatkowo możesz oprzeć się o fotel lub kanapę plecami i unosić bioderka do góry.
Chetnie skorzytam z twoich rad [emoji16]

reklama
@Dzidzi bobo a próbowałaś z większą poduszką? Ja na początku wkładałam małą między kolana a teraz już dużą i ból mi tak nie doskwiera.
@Balonsbalons Super kolor :) jednak co dwie baby to nie chłop. Swego czasu ze szwagierką byłyśmy zdane tylko na siebie (nasi mężowie pracowali za granicą) i jedna drugiej pomagała i lepiej nam to szło niz naszym chłopakom. Skręcanie mebli, malowanie, rąbanie drzewa. Nie było rzeczy niemożliwych dla nas, a śmiechu zawsze co niemiara :D
Probowalam jest ulga ale nie na dlugo [emoji52]

Do góry