reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

U nas susza.. i powiem wam, że wczoraj cały dzień od 11 rano wody nie miałam [emoji53]niby słabe ciśnienie i do dwóch ulic nie dochodzi... niby! Bo okazało sie, że na innych ulicach dużo wyżej położonych woda jest! Prawdopodobnie pani wójt boi sie siać panikę czy raczej niezadowolenie wśród mieszkancow przed wyborami i zamiast całej wsi zrobić oszczędzanie wody - zajaz podlewania ogródków, mycia aut i korzystanie tylko do celów gosp.i priorytetowych, ewentualnie zamknięcie wody wszystkim ale w jakichś godzinach.. to ona wybrała pechowe ulice, które w ogole nie maja wody przez cały dzień i tak oszczędza [emoji35] czyli ja się nie wykąpie i nie umyje naczyń, a sąsiad niżej sobie podlewał ogródek [emoji853]
To już mogłaby zamykać w jakieś dni po kolei ulicami... ale nie.. dzisiaj znowu bez wody. Była w nocy. Wiec rebelowalam do 3 [emoji53] naczynia, kąpiel, pranie. Nabrałam wody. Dzisiaj powtórka z rozrywki. Jeszcze obiad może nocny zrobię [emoji33][emoji28]
Dodatkowo na polepszenie humoru syn wstał ze stanem podgorączkowym [emoji53] i bolącym czółkiem - czyli główka. Teraz spi. Zobaczę czy go rozbiera czy to jakas jednodniowa akcja [emoji853]
I wczoraj cały dzień miałam obfitą wydzielinę, wkładki chyba zmieniałam co chwilę... dziwny śluz.. na wieczór złapałam więcej na papier - sorki za opis- i na moje oko to chyba jakas malutka cześć czopa. Taki przeźroczysty śluz, ale jak jajko kurze - galaretka[emoji848] bez krwi i niedużo tego bylo, myśle, że to bardzo mała cześć czopa.. pewnie szyjka coraz bardziej miękka i czop popuszcza [emoji848]ale jakoś byłam taka spokojna jak to zobaczyłam jakbym sie melisy nachlała. To jeszcze nie mój czas. Pewnie teraz będzie mi tak odchodził przez dwa tygodnie... a i bez czopa można jeszcze chodzić w ciazy [emoji5][emoji106] także ta ciąża zupełnie inna od pierwszej [emoji16][emoji85]
Rany to w Polsce dalej tak ciepło. Jak tak dalej pójdzie to Wasze maluchy będą wychodziły ze szpitala w cienkich pajacykach [emoji23] u mnie dziś 7 stopni a odczuwalna 2 i pada cały dzień i wieje, także tez niezbyt ciekawie.
Współczuję sytuacji z wodą, mam nadzieje, ze szybko się unormuje.
Termin juz blisko to i czop się pojawił, wiec pewnie nie urodzisz giganta po terminie [emoji5]

reklama
@Dita_333 zapewne tak jak piszesz zaczyna odłazić czop. Każda kobieta może mieć inny, w sensie zabarwienia. Ja mam bardziej wchodzący w kolor żółty i też co jakiś czas wyłazi kawałeczek glutka. Najbardziej mi dokucza ból GRAŻYNY, jest to bardzo niemiłe uczucie. W środę wizyta i już nie mogę się doczekać.
Zauważyłam też, pochwa jest bardziej miękka i pulchna, jakby nie było 3 razy dziennie wkładam tam palucha...

Hej dziewczyny od kilku dni budzę się ze strasznie zdrętwiałymi dłońmi trochę to nawet boli i mrowi dziś nawet kubka pustego nie mogłam wziąć do ręki. Po jakimś czasie to przechodzi i jestem w stanie funkcjonować ale dziś dyskomfort lekki się cały czas utrzymuje . Postanowiłam sprawdzić to w Internecie i jak się okazuje jest to zespół cieśni nadgarstka spowodowany zatrzymywaniem się wody w okolicy nadgarstka [emoji58] macie też takie coś? Masakra już czuje ,że poród coraz bliżej bo coraz to więcej tych dolegliwości
Pisałam jakiś czas temu o tym. Też tak miałam, tylko, że mi przeszło po 4 dniach calkiem.

@Ewela2805 Czyli do porodu już Ci niewiele zostało. Ważne żeby było wszystko w porządku :) a apropo leków ja też w szpitalu dostawałam lek na ciśnienie który hamował skurcze. I też glowa mi pękała po nim. Zapytaj czy nie dostaniesz coś na ten ból skoro jest taki uporczywy.
Nie chce już żadnych bo nie dość że te mi dają to jeszcze przeciwbólowe.... Ja wogule nie popieram leków i nie lubię ich brać, tylko w konieczności, także nie będę już lykała milion tabletek...
@Ewela2805 czyli od następnej niedzieli będziesz bombą, która w każdej chwili może eksplodować haha :D I kolejny Bobasek z forum będzie :D
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji175]

Hej dziewczyny od kilku dni budzę się ze strasznie zdrętwiałymi dłońmi trochę to nawet boli i mrowi dziś nawet kubka pustego nie mogłam wziąć do ręki. Po jakimś czasie to przechodzi i jestem w stanie funkcjonować ale dziś dyskomfort lekki się cały czas utrzymuje . Postanowiłam sprawdzić to w Internecie i jak się okazuje jest to zespół cieśni nadgarstka spowodowany zatrzymywaniem się wody w okolicy nadgarstka [emoji58] macie też takie coś? Masakra już czuje ,że poród coraz bliżej bo coraz to więcej tych dolegliwości

Mam tak samo, juz od jakichs 2 tygodni, mam zdretwiale trzy palce kazdej dloni. Na początku tylko w nocy dretwialy, teraz juz mam zdretwiale całą dobę :/ koszmar. Mowiłam juz o tym mojej gin to niestety nic na to nie poradzi, takie uroki ciąży, ale wtedy jeszcze nie było tak zle... ide do niej we wtorek to zobacze co powie tym razem bo juz nie moge funkcjonowac z tym drętwieniem, płakać się chce:frown:

Nie wiem czy Maleńka mi się nie obróciła dupką w dół. Zawsze czułam czkawkę w dole brzucha, a nawet niżej, a od wczoraj czuję prawie pod cyckami, na samej górze brzucha.
Moja jest główką u góry, a zawsze czuję czkawkę na dole po prawej stronie, prawie w pachwinie, więc Twoja dalej może być w takim samym położeniu jak wcześniej :)

reklama
Do góry