reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ola ja mam dzisiaj wizytę, zobaczymy co słychać u Małej.
Ja torbę spakowałam tydzień temu, ale jeszcze na porodowke się nie wybieram :)
Dwa tygodnie mogę jeszcze poczekać ;)

Miłego dnia Dziewczyny :)
Super, trzymam kciuki![emoji9] i której? Daj znać po koniecznie! zazdroszczę spakowane torby [emoji6]

reklama
Oj jest mnóstwo niewiadomych. I szczerze nawet ja-wieloródka nie wiem czego się spodziewać[emoji16] bólu na pewno hehehe bo boleć musi.
Mam ogromną nadzieję, że trafię na cudowną położną [emoji16]
Dziś z dziećmi i moją mamą ustaliliśmy, że któryś piątek rano wyprawiam dzieci do szkoły i jadę rodzić, ze szpitala wychodzę w poniedziałek hehehe
Ja tez mam plan urodzić w piątek z tym, że wieczorem jak narzeczony wróci juz z pracy a ze szpitala wyjdę w sobotę [emoji16]

Dzień dobry! Jejku, śniło mi się, że już urodziłam... i miałam Wam właśnie pisać, że wyprzedziłyśmy Ewelę i jesteśmy już razem na świecie :D Poród szybki, kilka partych i już się mała wykluła, a ja zemdlałam, więc reszty porodu nie pamiętałam haha potem Mała jeszcze została w szpitalu, a my biegaliśmy po sklepach (które też w budynku szpitala były) i kupowaliśmy drobne rzeczy, których jeszcze nie mamy :)
Piękny sen :D
Miłego poniedziałku!

Już niedługo sen bedzie rzeczywistością [emoji5] jeszcze trochę... a taki expresowy poród to marzenie hehe [emoji16]

no w sklepach mają wózki inwalidzkie np. dla starszych osób i są takie gdzie doczepia się specjalny wózek na zakupy np. także dzięki temu jestem w stanie z mężem zrobić np. duże zakupy
.. a ja np nie spowalniania go

mój młody szalał ze mną wożąc mnie z przekroczeniem prędkości hahhaha

o zdrówka dla synka . oby to nie było nic poważnego!

to chyba nie bylo związane z relaksyna . spojeniem i rozchodzeniem się kości bo jak już się to zacznie to raczej nie przejdzie po spacerze hmmm ..u mnie dłuższy spacer..dłuższe stanie w pracy nasilał problem a od kiedy byłam na sicku to Zelżał... a teraz to już zaawansowana ciąża i wszystko ciąży
grunt że już Cię nie boli:)

z synem np nie pamiętam bym się kroczem męczyła ... i miała ten ból ..z córką miałam pod koniec ciąży a teraz to dużo wcześniej oO

Czyli w kazdej kolejnej ciąży coraz trudniej [emoji848][emoji33] zanotuje to sobie jak mówiłaś, żeby nie chcieć 3 ciąży!!! [emoji23]

Cześć dziewczyny[emoji6]
Któraś z Was w tym tygodniu rodzi? [emoji16][emoji16][emoji16]
@Szara20 jak się czujesz po odstawieniu luteiny?
@Igorowelove jak u Ciebie, nic się nie dzieje?
Jesteście pierwsze na liście z najbliższym terminem [emoji16][emoji16][emoji16]
Ktoś wreszcie musi dołączyć do @springflower, tylko ktoś kto już jest bezpieczny [emoji16]
Wszystkiego najlepszego z poniedziałku[emoji8]

Właśnie pomyślałam o Sarze, bo ona ma termin donoszonej na jutro [emoji5][emoji85]

Chciałabym! Od jutra ciąża donoszona, ale nic się nie dzieje [emoji14] oprócz tego, że już któraś noc z kolei śni mi się, że wody mi odeszły [emoji23] może wkoncu sobie wyśnie? jutro wizytę mam :D

Haha widzisz, tez myśle o twoim porodzie w tym albo przyszłym tygodniu [emoji28] a wody moze ci wcale nie odejdą w domu i możesz tak sobie czekać i czekać [emoji23]a będziesz miała po prostu regularne skurcze i jazda do szpitala! [emoji106][emoji5]

Dzień dobry! [emoji4] zaczynamy kolejny tydzień razem. Aplikacja pokazuje że zostały 44 dni do porodu a przecież przed chwilka było 200 coś. Jak to możliwe?[emoji28] niestety nocki mam coraz gorsze i w ogóle nie mogę znaleźć miejsca, jak śpię 2 godziny w ciągu to jest super! Wczoraj zrobiłam porządki w garderobie i łazience i miałam w planie spakować torbę. Zniesiona ze strychu nadal czeka - wszystko poukładane czeka obok torby - wystarczy wlozyc - ale jakoś się zablokowałam. Pomyślałam że jak już ją spakuje to za chwilę serio pojade rodzić [emoji54] no ale muszę się ogarnąć! I torbę koniecznie też![emoji4] miłego dnia [emoji9] kto dziś ma wizytę?

Ja nie mam spakowanej i długo mieć nie będę [emoji23] tylko właśnie rzeczy przygotowane, bo torby używa maz z synem na basen czy silke Haha [emoji23][emoji85]
Ale ja mam taka wizje, że zaczynam rodzic to spokojnie pajuje torbę, idę sie kapać, moze nawet zdążę obejrzeć jakoś serial albo sie zdrzemnąć Haha i dopiero przy skurczach co 8-9minut jade do szpitala[emoji106] to moze być pare albo kilka godzin i wolę je spędzić w domu a nie na porodówce. Tak miałam ostatnio. Nawet jak mi wody odejdą to myślę, ze godzinkę spokojnie mogę pózniej wyjechać...
Luz blues [emoji23]

Witam się i ja po ciężkiej nocy. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca, tak strasznie mnie piecze między biustem a brzuchem, ale to tak wewnątrz ciała. Do tego jak chodzę no to spojenie coraz gorzej boli. Z jednej strony skończyłam 36 tc jutro odbieram wynik gbs i jeśli młodsza jest tak samo duża jak starsza w tym momencie to mogę ją rodzić. Boje się, że jak dłużej posiedzi to będzie duża. Z drugiej strony jak poczekam jeszcze tydzień to nie będzie marudzenia o wczesniaku. Zaczynam się już bardzo denerwować porodem, w sensie bólem

To moze lepiej donosić do 37 tygodnia? Tydzień na wadze chyba już nie robi wielkiej różnicy? Tak jak pisałam - moje siostry twierdzą, że ostatnie tygodnie już zwalnia bardzo przyrost... Także zaciskaj nogi przez ten tydzień [emoji5][emoji106]
Nie ma co sie denerwować... wypchać - wypchasz[emoji16]i będziesz mieć córeczkę przy sobie [emoji173]️

Heeej :)
Nadrobiłam ^^

Oj, mi też się już od jakiegoś czasu śnią porody, odchodzące wody i tak dalej. A dzisiaj rano byliśmy w lidlu na zakupach i przy okazji są od dzisiaj super ubranka. Też kupiłam :) Super dla dziewczynki, bo w beżach, bielach, tak jak lubię. I dzisiaj się biorę za pranie ciuszków.
W środę na wizycie mała miała już 2 kg, więc magiczna granica przekroczona, teraz czekam na 37 tydzień i można rodzić. Chociaż się nie zapowiada, bo szyjka nadal długa , mała wysoko. Ale jeszcze ma czas :)
Miłego poniedziałku!

No ja jeszcze 15 dni do donoszonej :D torba już w 90% spakowana :D łóżeczko wczoraj skręcaliśmy, ale okazało się, że nie ma jednego kołeczka i musimy podjechać dokupić :) no i muszę wyprać pokrowiec od materaca i prześcieradełko oraz oczywiście wyprasować 5 siatek ciuszków. Mam nadzieję, że zdążę to wszystko zrobić haha :D

Dzień dobry,
Współczuję ciężkich nocy. U. Mnie do terminu zostało 40dni i wróciły tylko mdłości póki co, przez to mam znowu zerowy apetyt [emoji85]

Dziś zobaczę mojego Maluszka, ciekawe ile waży [emoji848] a w środę do diabetologa. Jak się okaże, że Synuś więcej przybrał niż powinien to zrobie im tam zadymę, przez tą ich dziwaczną dietę. Bo mi naprawdę bardzo dużo węglowodanów zapisali, a gdzie tu reszta, mięso i warzywa [emoji85] cukier mam w sumie dobry cały czas, ale zobaczymy co to tam wymyśli pani doktor.

Hej.
Jeszcze tylko chwila i zaczniemy pokolei meldowac że już po :-D
Ja wczoraj wypralam wszystko od wózka. Zaraz go poskładam w całość i będzie gotowy.
W torbie brakuje mi już tylko podkładów poporodowych i chigienicznych, szczoteczki do zębów, dokumentów i rzeczy które spakuje wychodząc już z domu do szpitala ;)
Dzisiaj wizyta najpierw u dentysty a później gin. Ciekawe czy dostanę to skierowanie na cc czy jeszcze się wstrzyma do kolejnej wizyty

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia [emoji126][emoji8]

No ciekawe kto następny.. U mnie wczoraj skurcze regularne przez 2 godziny ale pozniej ustąpiły, dziś już na ktg max 35 także jeszcze nie rodze [emoji23] No i w nocy ostro mi wody odeszły przez sen, nie wiem czemu aż w takiej ilości bo ostatnio to po trochu tylko płynęły a musiałam aż w nocy się przebrać.. [emoji17]
Dzień dobry,
Współczuję ciężkich nocy. U. Mnie do terminu zostało 40dni i wróciły tylko mdłości póki co, przez to mam znowu zerowy apetyt [emoji85]

Dziś zobaczę mojego Maluszka, ciekawe ile waży [emoji848] a w środę do diabetologa. Jak się okaże, że Synuś więcej przybrał niż powinien to zrobie im tam zadymę, przez tą ich dziwaczną dietę. Bo mi naprawdę bardzo dużo węglowodanów zapisali, a gdzie tu reszta, mięso i warzywa [emoji85] cukier mam w sumie dobry cały czas, ale zobaczymy co to tam wymyśli pani doktor.
Hej.
Jeszcze tylko chwila i zaczniemy pokolei meldowac że już po :-D
Ja wczoraj wypralam wszystko od wózka. Zaraz go poskładam w całość i będzie gotowy.
W torbie brakuje mi już tylko podkładów poporodowych i chigienicznych, szczoteczki do zębów, dokumentów i rzeczy które spakuje wychodząc już z domu do szpitala ;)
Dzisiaj wizyta najpierw u dentysty a później gin. Ciekawe czy dostanę to skierowanie na cc czy jeszcze się wstrzyma do kolejnej wizyty
Dajcie znać po wizytach [emoji4][emoji4]

reklama
miałam nic nie pisać, ale stwierdziłam, że jak napiszę to mi wszystko przejdzie hehhe
od samego rana mam takie uczucie jakbym miała za chwilę okresu dostać-taki ból podbrzusza i krzyża. Pewnie to te przepowiadające, bo na poród zdecydowanie za wcześnie.
No napisałam Wam o tym, więc wszystko powinno się teraz wyciszyć :)
Na szczęście poza tymi bólami wszystko jest ok, nie plamię, wody nie odchodzą więc luzuję pośladki :)

Do góry