Super, trzymam kciuki![emoji9] i której? Daj znać po koniecznie! zazdroszczę spakowane torby [emoji6]Ola ja mam dzisiaj wizytę, zobaczymy co słychać u Małej.
Ja torbę spakowałam tydzień temu, ale jeszcze na porodowke się nie wybieram
Dwa tygodnie mogę jeszcze poczekać
Miłego dnia Dziewczyny
reklama
Ja tez mam plan urodzić w piątek z tym, że wieczorem jak narzeczony wróci juz z pracy a ze szpitala wyjdę w sobotę [emoji16]Oj jest mnóstwo niewiadomych. I szczerze nawet ja-wieloródka nie wiem czego się spodziewać[emoji16] bólu na pewno hehehe bo boleć musi.
Mam ogromną nadzieję, że trafię na cudowną położną [emoji16]
Dziś z dziećmi i moją mamą ustaliliśmy, że któryś piątek rano wyprawiam dzieci do szkoły i jadę rodzić, ze szpitala wychodzę w poniedziałek hehehe
Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
Torbę mam już spakowana, brakuje kilka rzeczy typu sztućce, ładowarka, szczotka do włosów dokumenty.
Ale spoko, wszystko odnotowane na kartce, żeby nie zapomnieć
GBS odbieram w środę. Ciekawa jestem czy jest dodatni
Ale spoko, wszystko odnotowane na kartce, żeby nie zapomnieć
GBS odbieram w środę. Ciekawa jestem czy jest dodatni
Dzień dobry! Jejku, śniło mi się, że już urodziłam... i miałam Wam właśnie pisać, że wyprzedziłyśmy Ewelę i jesteśmy już razem na świecie Poród szybki, kilka partych i już się mała wykluła, a ja zemdlałam, więc reszty porodu nie pamiętałam haha potem Mała jeszcze została w szpitalu, a my biegaliśmy po sklepach (które też w budynku szpitala były) i kupowaliśmy drobne rzeczy, których jeszcze nie mamy
Piękny sen
Miłego poniedziałku!
Już niedługo sen bedzie rzeczywistością [emoji5] jeszcze trochę... a taki expresowy poród to marzenie hehe [emoji16]
no w sklepach mają wózki inwalidzkie np. dla starszych osób i są takie gdzie doczepia się specjalny wózek na zakupy np. także dzięki temu jestem w stanie z mężem zrobić np. duże zakupy
.. a ja np nie spowalniania go
mój młody szalał ze mną wożąc mnie z przekroczeniem prędkości hahhaha
o zdrówka dla synka . oby to nie było nic poważnego!
to chyba nie bylo związane z relaksyna . spojeniem i rozchodzeniem się kości bo jak już się to zacznie to raczej nie przejdzie po spacerze hmmm ..u mnie dłuższy spacer..dłuższe stanie w pracy nasilał problem a od kiedy byłam na sicku to Zelżał... a teraz to już zaawansowana ciąża i wszystko ciąży
grunt że już Cię nie boli
z synem np nie pamiętam bym się kroczem męczyła ... i miała ten ból ..z córką miałam pod koniec ciąży a teraz to dużo wcześniej oO
Czyli w kazdej kolejnej ciąży coraz trudniej [emoji848][emoji33] zanotuje to sobie jak mówiłaś, żeby nie chcieć 3 ciąży!!! [emoji23]
Cześć dziewczyny[emoji6]
Któraś z Was w tym tygodniu rodzi? [emoji16][emoji16][emoji16]
@Szara20 jak się czujesz po odstawieniu luteiny?
@Igorowelove jak u Ciebie, nic się nie dzieje?
Jesteście pierwsze na liście z najbliższym terminem [emoji16][emoji16][emoji16]
Ktoś wreszcie musi dołączyć do @springflower, tylko ktoś kto już jest bezpieczny [emoji16]
Wszystkiego najlepszego z poniedziałku[emoji8]
Właśnie pomyślałam o Sarze, bo ona ma termin donoszonej na jutro [emoji5][emoji85]
Chciałabym! Od jutra ciąża donoszona, ale nic się nie dzieje [emoji14] oprócz tego, że już któraś noc z kolei śni mi się, że wody mi odeszły [emoji23] może wkoncu sobie wyśnie? jutro wizytę mam
Haha widzisz, tez myśle o twoim porodzie w tym albo przyszłym tygodniu [emoji28] a wody moze ci wcale nie odejdą w domu i możesz tak sobie czekać i czekać [emoji23]a będziesz miała po prostu regularne skurcze i jazda do szpitala! [emoji106][emoji5]
Dzień dobry! [emoji4] zaczynamy kolejny tydzień razem. Aplikacja pokazuje że zostały 44 dni do porodu a przecież przed chwilka było 200 coś. Jak to możliwe?[emoji28] niestety nocki mam coraz gorsze i w ogóle nie mogę znaleźć miejsca, jak śpię 2 godziny w ciągu to jest super! Wczoraj zrobiłam porządki w garderobie i łazience i miałam w planie spakować torbę. Zniesiona ze strychu nadal czeka - wszystko poukładane czeka obok torby - wystarczy wlozyc - ale jakoś się zablokowałam. Pomyślałam że jak już ją spakuje to za chwilę serio pojade rodzić [emoji54] no ale muszę się ogarnąć! I torbę koniecznie też![emoji4] miłego dnia [emoji9] kto dziś ma wizytę?
Ja nie mam spakowanej i długo mieć nie będę [emoji23] tylko właśnie rzeczy przygotowane, bo torby używa maz z synem na basen czy silke Haha [emoji23][emoji85]
Ale ja mam taka wizje, że zaczynam rodzic to spokojnie pajuje torbę, idę sie kapać, moze nawet zdążę obejrzeć jakoś serial albo sie zdrzemnąć Haha i dopiero przy skurczach co 8-9minut jade do szpitala[emoji106] to moze być pare albo kilka godzin i wolę je spędzić w domu a nie na porodówce. Tak miałam ostatnio. Nawet jak mi wody odejdą to myślę, ze godzinkę spokojnie mogę pózniej wyjechać...
Luz blues [emoji23]
Witam się i ja po ciężkiej nocy. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca, tak strasznie mnie piecze między biustem a brzuchem, ale to tak wewnątrz ciała. Do tego jak chodzę no to spojenie coraz gorzej boli. Z jednej strony skończyłam 36 tc jutro odbieram wynik gbs i jeśli młodsza jest tak samo duża jak starsza w tym momencie to mogę ją rodzić. Boje się, że jak dłużej posiedzi to będzie duża. Z drugiej strony jak poczekam jeszcze tydzień to nie będzie marudzenia o wczesniaku. Zaczynam się już bardzo denerwować porodem, w sensie bólem
To moze lepiej donosić do 37 tygodnia? Tydzień na wadze chyba już nie robi wielkiej różnicy? Tak jak pisałam - moje siostry twierdzą, że ostatnie tygodnie już zwalnia bardzo przyrost... Także zaciskaj nogi przez ten tydzień [emoji5][emoji106]
Nie ma co sie denerwować... wypchać - wypchasz[emoji16]i będziesz mieć córeczkę przy sobie [emoji173]️
Heeej
Nadrobiłam ^^
Oj, mi też się już od jakiegoś czasu śnią porody, odchodzące wody i tak dalej. A dzisiaj rano byliśmy w lidlu na zakupach i przy okazji są od dzisiaj super ubranka. Też kupiłam Super dla dziewczynki, bo w beżach, bielach, tak jak lubię. I dzisiaj się biorę za pranie ciuszków.
W środę na wizycie mała miała już 2 kg, więc magiczna granica przekroczona, teraz czekam na 37 tydzień i można rodzić. Chociaż się nie zapowiada, bo szyjka nadal długa , mała wysoko. Ale jeszcze ma czas
Miłego poniedziałku!
Nadrobiłam ^^
Oj, mi też się już od jakiegoś czasu śnią porody, odchodzące wody i tak dalej. A dzisiaj rano byliśmy w lidlu na zakupach i przy okazji są od dzisiaj super ubranka. Też kupiłam Super dla dziewczynki, bo w beżach, bielach, tak jak lubię. I dzisiaj się biorę za pranie ciuszków.
W środę na wizycie mała miała już 2 kg, więc magiczna granica przekroczona, teraz czekam na 37 tydzień i można rodzić. Chociaż się nie zapowiada, bo szyjka nadal długa , mała wysoko. Ale jeszcze ma czas
Miłego poniedziałku!
Weronika00
No ja jeszcze 15 dni do donoszonej torba już w 90% spakowana łóżeczko wczoraj skręcaliśmy, ale okazało się, że nie ma jednego kołeczka i musimy podjechać dokupić no i muszę wyprać pokrowiec od materaca i prześcieradełko oraz oczywiście wyprasować 5 siatek ciuszków. Mam nadzieję, że zdążę to wszystko zrobić haha
Paulianna89
Dzień dobry,
Współczuję ciężkich nocy. U. Mnie do terminu zostało 40dni i wróciły tylko mdłości póki co, przez to mam znowu zerowy apetyt [emoji85]
Dziś zobaczę mojego Maluszka, ciekawe ile waży [emoji848] a w środę do diabetologa. Jak się okaże, że Synuś więcej przybrał niż powinien to zrobie im tam zadymę, przez tą ich dziwaczną dietę. Bo mi naprawdę bardzo dużo węglowodanów zapisali, a gdzie tu reszta, mięso i warzywa [emoji85] cukier mam w sumie dobry cały czas, ale zobaczymy co to tam wymyśli pani doktor.
Współczuję ciężkich nocy. U. Mnie do terminu zostało 40dni i wróciły tylko mdłości póki co, przez to mam znowu zerowy apetyt [emoji85]
Dziś zobaczę mojego Maluszka, ciekawe ile waży [emoji848] a w środę do diabetologa. Jak się okaże, że Synuś więcej przybrał niż powinien to zrobie im tam zadymę, przez tą ich dziwaczną dietę. Bo mi naprawdę bardzo dużo węglowodanów zapisali, a gdzie tu reszta, mięso i warzywa [emoji85] cukier mam w sumie dobry cały czas, ale zobaczymy co to tam wymyśli pani doktor.
Płomyk*
Hej.
Jeszcze tylko chwila i zaczniemy pokolei meldowac że już po
Ja wczoraj wypralam wszystko od wózka. Zaraz go poskładam w całość i będzie gotowy.
W torbie brakuje mi już tylko podkładów poporodowych i chigienicznych, szczoteczki do zębów, dokumentów i rzeczy które spakuje wychodząc już z domu do szpitala
Dzisiaj wizyta najpierw u dentysty a później gin. Ciekawe czy dostanę to skierowanie na cc czy jeszcze się wstrzyma do kolejnej wizyty
Ja wczoraj wypralam wszystko od wózka. Zaraz go poskładam w całość i będzie gotowy.
W torbie brakuje mi już tylko podkładów poporodowych i chigienicznych, szczoteczki do zębów, dokumentów i rzeczy które spakuje wychodząc już z domu do szpitala
Dzisiaj wizyta najpierw u dentysty a później gin. Ciekawe czy dostanę to skierowanie na cc czy jeszcze się wstrzyma do kolejnej wizyty
Ewela2805
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia [emoji126][emoji8]
No ciekawe kto następny.. U mnie wczoraj skurcze regularne przez 2 godziny ale pozniej ustąpiły, dziś już na ktg max 35 także jeszcze nie rodze [emoji23] No i w nocy ostro mi wody odeszły przez sen, nie wiem czemu aż w takiej ilości bo ostatnio to po trochu tylko płynęły a musiałam aż w nocy się przebrać.. [emoji17]
No ciekawe kto następny.. U mnie wczoraj skurcze regularne przez 2 godziny ale pozniej ustąpiły, dziś już na ktg max 35 także jeszcze nie rodze [emoji23] No i w nocy ostro mi wody odeszły przez sen, nie wiem czemu aż w takiej ilości bo ostatnio to po trochu tylko płynęły a musiałam aż w nocy się przebrać.. [emoji17]
Dzień dobry,
Dajcie znać po wizytach [emoji4][emoji4]Hej.
reklama
Mama Zuzi i Antosia
miałam nic nie pisać, ale stwierdziłam, że jak napiszę to mi wszystko przejdzie hehhe
od samego rana mam takie uczucie jakbym miała za chwilę okresu dostać-taki ból podbrzusza i krzyża. Pewnie to te przepowiadające, bo na poród zdecydowanie za wcześnie.
No napisałam Wam o tym, więc wszystko powinno się teraz wyciszyć
Na szczęście poza tymi bólami wszystko jest ok, nie plamię, wody nie odchodzą więc luzuję pośladki
od samego rana mam takie uczucie jakbym miała za chwilę okresu dostać-taki ból podbrzusza i krzyża. Pewnie to te przepowiadające, bo na poród zdecydowanie za wcześnie.
No napisałam Wam o tym, więc wszystko powinno się teraz wyciszyć
Na szczęście poza tymi bólami wszystko jest ok, nie plamię, wody nie odchodzą więc luzuję pośladki