reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam. Jeszcze pare dni i Listopad [emoji5]

Ja od wczoraj w szpitalu z tachykardia. Serce szaleje,ale mała ma sie dobrze. Strasznie zmeczona jestem. We wtorek bede zaczynac 37tydz.

Milej niedzieli

Jeju! A jak ta tachykardia sie objawia? Serce ci szybko bije czy tchu nie możesz złapać? [emoji53] dobrze, że już tak wysoko jesteś [emoji106][emoji5]

reklama
Wiesz, nie żółty czop, tylko przeźroczysty- i nie na paznokcia tylko tak na wkładkę całą.. No jak białko jajka kurzego, tylko bardziej galaretowate. Ja się w ogole nie przejęłam [emoji5] bardziej zdziwiłam. Czyli w tej ciazy bedzie mi odchodził partiami, cóż.. życie [emoji5]
Mąż bardziej zestresowany ode mnie [emoji23]
A wody możemy w dzień nie mieć długo... dopóki nie popada. A ma być słonecznie jeszcze przez 2tygodnie.. Także porod odsuwam jak będzie woda i synek zdrowy [emoji106][emoji5]teraz nie mogę rodzic [emoji848][emoji85]

po moim doswiadczeniu wiem ze tego czopa moze byc naprawde sporo,
no to trzymaj sie w dwupaku bo ja nie wiem jak tu male dziecko i jeszcze brak wody , aby do czasu az z ta woda sie unormuje chociaz hehe

ja wczoraj kolejna torbe ciucho dostalam,, musze zalatwic pudelka i popdisac bo sie nie ogrne za momen;/

a i mlodego czkawke zarejestrowalam fonem hehe

Ostatnia edycja:
Właśnie nie ma co dłużej i czekają do 35 i wtedy mówi że rodzimy.. Sterydow dostała maksymalną dawkę już tydzień temu, infekcji jakiejkolwiek brak ale on mówi że 35 to już taki bezpieczny tydzień, że tydzień posiedzę z małą w szpitalu i będziemy mogły wyjść jeśli będzie wszystko okej. Tylko cyrki z tym lekiem bo mi go podają i mnie tak głowa boli że szok. I dzwoniłam przed chwilą do niego a on mówi że mówił im Aby nic mi nie podawali na hamowanie już więcej i że pewnie mi podają od ciśnienia (bo one są podawane jako leki na ciśnienie, jak wpisuje ulotkę Nifedipine to na ciśnienie a jak nifedipine ciąża wpisuje w Googlach to wyskakuje mi o ciazach przedwczesnych że hamuje dostawanie się calcium do macicy i hamuje zmniejszanie się szyjki i zatrzymuje skurcze). Także od tego mnie głowa boli, i on mi mówi że od ciśnienia a ja mu mówię że od początku badają mi ciśnienie 3 x dziennie i mam doskonałe. To on mówi że zaraz do nich przedzwoni. No szok haha. A jak się położnej spytałam to mówi że z moim ciśnieniem jest ok i na skurcze mi to podają. No cyrki.

kogiel mogiel , moze sie to wyjasni co maja podawc na co a co nie ;/

malenka dostala sterydy a pluca byly najwazniejsze w tym momencie bo wszystko inne bedzie rozwiniete takze powinna sobie b, dobrze poradzic. :)
co do wagi moga przetrzymac tylko dluzej w szpitalu ale mala jest najazniejsza

@Dita współczuję tej akcji z wodą. To jest chore.

@justyna90m jak się czujesz?
Dostajesz jakieś leki?

Co do czopa to ja nie pamiętam, chyba mi w szpitalu do wc odchodził.
Nawet nie wiem, jak to wygląda.
Z tydzień temu po 2ce na papierze miałam wielkości paznokcia taki glut, ale tym się nie przejełam
dostaje 4 razy po 2tab asparginu. Czuje sie jakbym biegala calydzien

Sent from my LG-K420 using Forum BabyBoom mobile app

@Balonsbalons super Wam to wyszło, zaradne babeczki jesteście [emoji4]

@Ewela2805 35 tydzień juz blisko, skoro lekarze mówią ze będzie w porządku to będzie. Niedługo będziesz tulić córeczkę [emoji4]

@ONAONAONA o tez miałaś imprezkę wczoraj [emoji3] ja mam tak samo z ta zgagą i wczoraj byłam w restauracji, później w domu też jadłam dużo różności i nic się nie działo a innym razem nawet po lekkim śniadaniu jest [emoji848]

Hej dziewczyny od kilku dni budzę się ze strasznie zdrętwiałymi dłońmi trochę to nawet boli i mrowi dziś nawet kubka pustego nie mogłam wziąć do ręki. Po jakimś czasie to przechodzi i jestem w stanie funkcjonować ale dziś dyskomfort lekki się cały czas utrzymuje . Postanowiłam sprawdzić to w Internecie i jak się okazuje jest to zespół cieśni nadgarstka spowodowany zatrzymywaniem się wody w okolicy nadgarstka [emoji58] macie też takie coś? Masakra już czuje ,że poród coraz bliżej bo coraz to więcej tych dolegliwości

reklama
wiesz balams ie zE będzie podobnie w nocy bo ledwo wróciliśmy to od razu do wyra sie naszykowalam ale o dziwo NIC ....
i też tyle zjadłam różności w małych porcjach jak nigdy ja tyle nie jem w takim czasie!!!! i śmiałam się do znajomych ze normalnie to aż tak sobie nie dogadzam haha aż mi by głupio hehe
ale co tam
czułam się ogólnie lepiej od tego USG co miałam

i już puchniesz??? wiesz że ja jeszcze nic tfutfu.. córką juzbonik byłam ..jakie to dziwaczne!!!

w towarzystwie była jedna dziewczyna też w ciąży ale w 15tyg . szczęście w niesCzesciu ehhhh że usiadła obok Mnie i Nawet spokojnie zjeść mi nie dała tak się Mężu smial..jest bardzo podekscytowana i cały wieczor męczyła mnie jednym tematem ..oczywiście przywłaszczyła sobie prawo glosu hah az zaczęłam uciekac by porozmawiać z kims o dupie Marynie
niechociażby i się rozerwać ..czy co u kogo słychać ehhhhhhhhh

i kg do przodu ale nie przez ten jeden wieczór hehehehe

@Igorowelove pisałaś że masz mniej w pasie???

wody właśnie w 9 miesiącu powinny się zmniejszać więc moze to to?

Hahah [emoji16] chyba chcieli Ciebie znajomi uszczęśliwić sadzając ją obok Ciebie [emoji16][emoji16][emoji16] ja też jak mogę to unikam tego tematu [emoji23] bo ileż można [emoji23] wystarczy mi takich rozmów z przyjaciółką, bo w sumie dla niej inne tematy niż ciąża i dziecko przestały istnieć [emoji23]

Dita, straszna lipa z tą wodą [emoji15]

Ostatnia edycja:
Do góry