reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam. Jeszcze pare dni i Listopad [emoji5]

Ja od wczoraj w szpitalu z tachykardia. Serce szaleje,ale mała ma sie dobrze. Strasznie zmeczona jestem. We wtorek bede zaczynac 37tydz.

Milej niedzieli

Jeju! A jak ta tachykardia sie objawia? Serce ci szybko bije czy tchu nie możesz złapać? [emoji53] dobrze, że już tak wysoko jesteś [emoji106][emoji5]

reklama
Wiesz, nie żółty czop, tylko przeźroczysty- i nie na paznokcia tylko tak na wkładkę całą.. No jak białko jajka kurzego, tylko bardziej galaretowate. Ja się w ogole nie przejęłam [emoji5] bardziej zdziwiłam. Czyli w tej ciazy bedzie mi odchodził partiami, cóż.. życie [emoji5]
Mąż bardziej zestresowany ode mnie [emoji23]
A wody możemy w dzień nie mieć długo... dopóki nie popada. A ma być słonecznie jeszcze przez 2tygodnie.. Także porod odsuwam jak będzie woda i synek zdrowy [emoji106][emoji5]teraz nie mogę rodzic [emoji848][emoji85]

po moim doswiadczeniu wiem ze tego czopa moze byc naprawde sporo,
no to trzymaj sie w dwupaku bo ja nie wiem jak tu male dziecko i jeszcze brak wody , aby do czasu az z ta woda sie unormuje chociaz hehe

ja wczoraj kolejna torbe ciucho dostalam,, musze zalatwic pudelka i popdisac bo sie nie ogrne za momen;/

a i mlodego czkawke zarejestrowalam fonem hehe

Ostatnia edycja:
Właśnie nie ma co dłużej i czekają do 35 i wtedy mówi że rodzimy.. Sterydow dostała maksymalną dawkę już tydzień temu, infekcji jakiejkolwiek brak ale on mówi że 35 to już taki bezpieczny tydzień, że tydzień posiedzę z małą w szpitalu i będziemy mogły wyjść jeśli będzie wszystko okej. Tylko cyrki z tym lekiem bo mi go podają i mnie tak głowa boli że szok. I dzwoniłam przed chwilą do niego a on mówi że mówił im Aby nic mi nie podawali na hamowanie już więcej i że pewnie mi podają od ciśnienia (bo one są podawane jako leki na ciśnienie, jak wpisuje ulotkę Nifedipine to na ciśnienie a jak nifedipine ciąża wpisuje w Googlach to wyskakuje mi o ciazach przedwczesnych że hamuje dostawanie się calcium do macicy i hamuje zmniejszanie się szyjki i zatrzymuje skurcze). Także od tego mnie głowa boli, i on mi mówi że od ciśnienia a ja mu mówię że od początku badają mi ciśnienie 3 x dziennie i mam doskonałe. To on mówi że zaraz do nich przedzwoni. No szok haha. A jak się położnej spytałam to mówi że z moim ciśnieniem jest ok i na skurcze mi to podają. No cyrki.

kogiel mogiel , moze sie to wyjasni co maja podawc na co a co nie ;/

malenka dostala sterydy a pluca byly najwazniejsze w tym momencie bo wszystko inne bedzie rozwiniete takze powinna sobie b, dobrze poradzic. :)
co do wagi moga przetrzymac tylko dluzej w szpitalu ale mala jest najazniejsza

@Dita współczuję tej akcji z wodą. To jest chore.

@justyna90m jak się czujesz?
Dostajesz jakieś leki?

Co do czopa to ja nie pamiętam, chyba mi w szpitalu do wc odchodził.
Nawet nie wiem, jak to wygląda.
Z tydzień temu po 2ce na papierze miałam wielkości paznokcia taki glut, ale tym się nie przejełam
dostaje 4 razy po 2tab asparginu. Czuje sie jakbym biegala calydzien

Sent from my LG-K420 using Forum BabyBoom mobile app

@Balonsbalons super Wam to wyszło, zaradne babeczki jesteście [emoji4]

@Ewela2805 35 tydzień juz blisko, skoro lekarze mówią ze będzie w porządku to będzie. Niedługo będziesz tulić córeczkę [emoji4]

@ONAONAONA o tez miałaś imprezkę wczoraj [emoji3] ja mam tak samo z ta zgagą i wczoraj byłam w restauracji, później w domu też jadłam dużo różności i nic się nie działo a innym razem nawet po lekkim śniadaniu jest [emoji848]

Hej dziewczyny od kilku dni budzę się ze strasznie zdrętwiałymi dłońmi trochę to nawet boli i mrowi dziś nawet kubka pustego nie mogłam wziąć do ręki. Po jakimś czasie to przechodzi i jestem w stanie funkcjonować ale dziś dyskomfort lekki się cały czas utrzymuje . Postanowiłam sprawdzić to w Internecie i jak się okazuje jest to zespół cieśni nadgarstka spowodowany zatrzymywaniem się wody w okolicy nadgarstka [emoji58] macie też takie coś? Masakra już czuje ,że poród coraz bliżej bo coraz to więcej tych dolegliwości

reklama
wiesz balams ie zE będzie podobnie w nocy bo ledwo wróciliśmy to od razu do wyra sie naszykowalam ale o dziwo NIC ....
i też tyle zjadłam różności w małych porcjach jak nigdy ja tyle nie jem w takim czasie!!!! i śmiałam się do znajomych ze normalnie to aż tak sobie nie dogadzam haha aż mi by głupio hehe
ale co tam
czułam się ogólnie lepiej od tego USG co miałam

i już puchniesz??? wiesz że ja jeszcze nic tfutfu.. córką juzbonik byłam ..jakie to dziwaczne!!!

w towarzystwie była jedna dziewczyna też w ciąży ale w 15tyg . szczęście w niesCzesciu ehhhh że usiadła obok Mnie i Nawet spokojnie zjeść mi nie dała tak się Mężu smial..jest bardzo podekscytowana i cały wieczor męczyła mnie jednym tematem ..oczywiście przywłaszczyła sobie prawo glosu hah az zaczęłam uciekac by porozmawiać z kims o dupie Marynie
niechociażby i się rozerwać ..czy co u kogo słychać ehhhhhhhhh

i kg do przodu ale nie przez ten jeden wieczór hehehehe

@Igorowelove pisałaś że masz mniej w pasie???

wody właśnie w 9 miesiącu powinny się zmniejszać więc moze to to?

Hahah [emoji16] chyba chcieli Ciebie znajomi uszczęśliwić sadzając ją obok Ciebie [emoji16][emoji16][emoji16] ja też jak mogę to unikam tego tematu [emoji23] bo ileż można [emoji23] wystarczy mi takich rozmów z przyjaciółką, bo w sumie dla niej inne tematy niż ciąża i dziecko przestały istnieć [emoji23]

Dita, straszna lipa z tą wodą [emoji15]

Ostatnia edycja:
Do góry