reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Miłego dnia Laski!
Nie wiem, co mi się ostatnio robi, ale, żebym nie wiem jak była zmęczona to budzę się po 4 godzinach i spania nie ma już.
Tak było i dziś od 1 do 5:20 spanie.
Miłego dnia.
Kto dziś wizytuje?

Ja śpię jak zabita odkąd pamietam [emoji28] wczoraj w pol do pierwszej w nocy poszłam spać, pobudka z ciężkim okiem po 7, żeby synka zaprowadzić do przedszkola.. a w nocy tylko 2x siku.. wiec nie było źle[emoji106]
Odeślij może w dzień te brakujące godziny? Inaczej będziesz cały piatek taka „kaput” [emoji87]

Ja dzis wizytuje o 9 rano a ja sie wyspalam chyba odespalam ten stres
Kciuki za wizytę! Czekam na info po!!! [emoji106][emoji1307]

@Paulaaa25 milego podgladania dzidzi dzisiaj :) koniecznie daj znac po skanie.

@ONAONAONA dobrze, ze ten slodki napoj to nie proszkowana glukoza. Powodzenia na badaniu, oby szybko te 2h zlecialy, a wynik byl ok.

@Weronikakrz kciukasy! I czekamy na info :)

@Paulianna89 nie stresuj sie Kochana, to juz nasz finish, wszystko bylo jest i bedzie dobrze :) Muuusi ;) a nagroda juz za rogiem czeka :)

@Igorowelove super, ze nocka zaliczona do tych udanych. Trzeba korzystac i sie nimi cieszyc, bo to moga byc ostatnie takie na jakis czas ;)

@Annulek i u Ciebie nocka udana, a wczesniejsza pobudka pewnie popolodniowym komarem sie skonczy. Ja tak lubie ok godziny 13 na godzinke max dwie przymknac oko.

@majacyr mysle, ze u Ciebie ten sen to sie tak troszke w ratach rozklada, podsypiasz w dzien ?? Wazne zebys nie czula sie zmeczona po chociaz tych kilku godzinach snu. A jak z drapaniem Twoim ??
Tak myslalam o tym wczoraj, bo jedna z kolezanek dostala nagle jak to kekarz stwierdzil atopowego zapalenia skory, ale miala to tylko na twarzy. Okazalo sie ze dermatolog traba, bo nawet o kosmetyki nie zapytal. Sama doszla do tego po analizie tego co suplementuje i uzywa do pielegnacji. Okazalo sie ze ma w tabletkah niacyne i w kremie do twarzy i najzwyczajniej w swiecie bylo go za duzo, a twarz miala jeden wielki atopowy liszaj ktory po sterydach schodzil. Zmienila krem i witaminy, jak reka odjal. Moze u Ciebie i z czyms takim jest problem ??

Milego dzionka, ja zmykam do pracki. Ossssssssstatni dzien - juuuuupiii ;)

Miłego ostatniego dnia w pracy [emoji106][emoji16][emoji123]

Miłego dnia Dziewczyny! Ja mam dzisiaj ortopedę, zobaczymy co mi powie na to spojenie, pachwiny, plecy. Ja ledwo chodzę, wiec jak mi powie, że to normalne to go wyśmieję. Naprawdę podziwiam te z Was, które pracują i dalej są aktywne, bo ja co prawda jeżdżę jeszcze autem i w miarę jeszcze robie coś w domu, ale jest to wszystko w ciągłym bólu.

Skoro tak cię boli to trudno, żebyś góry przenosiła [emoji53] dobrze, że idziesz do ortopedy, moze cos ci pomoże... daj znac co powiedział [emoji106]

reklama
Ja dzisiaj szerokie plany... odkurzyć - uwielbiam [emoji31][emoji86], umyć podłogi, zrobić dobry obiadek i w końcu!!!!!poprasowac bobasowe ciuszki.. cześć, bo na razie jedna pralka poszła Haha właśnie skończyła to jeszcze wrzucę je do suszarki [emoji5] a po południu jadę do siostry na ploty [emoji16][emoji28]
Miłego dnia i kciuki za wszystkie wizyty [emoji1307][emoji5]

Ja dzisiaj szerokie plany... odkurzyć - uwielbiam [emoji31][emoji86], umyć podłogi, zrobić dobry obiadek i w końcu!!!!!poprasowac bobasowe ciuszki.. cześć, bo na razie jedna pralka poszła Haha właśnie skończyła to jeszcze wrzucę je do suszarki [emoji5] a po południu jadę do siostry na ploty [emoji16][emoji28]
Miłego dnia i kciuki za wszystkie wizyty [emoji1307][emoji5]
Ja sprzątanie i odkurzanie dziś zaliczyłam przez sen [emoji23][emoji23] Chyba całą noc śniło mi się że sprzątam, zbieram kurze, no przysięgam robiłam dokładne sprzątaniu w całym domu nie wiem czemu [emoji23] Ale całą noc ten sen trwał haha...

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i dajcie znać po [emoji8][emoji126]

Ja sprzątanie i odkurzanie dziś zaliczyłam przez sen [emoji23][emoji23] Chyba całą noc śniło mi się że sprzątam, zbieram kurze, no przysięgam robiłam dokładne sprzątaniu w całym domu nie wiem czemu [emoji23] Ale całą noc ten sen trwał haha...

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i dajcie znać po [emoji8][emoji126]

Haha ale byłoby fajnie jakby od takich snów naprawdę domy sie czyściły!!![emoji23] w końcu sie narobilaś! [emoji123]to moze mąż zadzwoni zaraz i powie, że obudził sie a tam wszystko błyszczy[emoji28][emoji5]
Dobra, ruszam dupę do tego odkurzania [emoji24]

Haha ale byłoby fajnie jakby od takich snów naprawdę domy sie czyściły!!![emoji23] w końcu sie narobilaś! [emoji123]to moze mąż zadzwoni zaraz i powie, że obudził sie a tam wszystko błyszczy[emoji28][emoji5]
Dobra, ruszam dupę do tego odkurzania [emoji24]
Oooo byłoby super !! Niestety mąż w pracy haha ale w domu i tak posprzątane.. Także nie mam pojęcia co ten sen mógłby znaczyć [emoji23][emoji23]
Powodzenia kochana [emoji123][emoji8]

Powiem Ci ze ja to biore taka poprawke na te badania Usg ok 10%, czyli przy wadze ponad 3 kg, to jest nawet 300 gram rozbierznosci w jedna badz druga strone. Dzieci sa juz duze i tak jak Karolina pisze, czasami bardzo ciezko wykonac dokladne pomiary, a co za tym idzie okreslic wage dzidzia. Pierworodny na koncowe przybieral rowno, a jak bedzie z tym to sie okaze ;) Dla mnie wazne, ze jest juz w okolicy 3 kg, konczymy 36tc i za chwile mozemy rodzic. A co mi przyjdzie wypchac to ino wypcham innej rady nima ;)

Kicia, ja dzis jak mnie pod ktg zapiela to od syna dostalam taki lomot na poczatku ze ho ho. Musial sie przekrecic lekko zeby mu bylo wygodnie, a u Ciebie glowica po calym brzuchu smigala wiec nie mial opcji, jak tylko w nerka sie zabawic ;) nie zazdroszcze, ale wazne ze jest ok i nie ma zadnego zagrozenia. A Twoje wielowodzie to wgl mnie taka uroda, masz wiecej wod w jazdej ciazy, takze spokojna Twoj, to na pewno nie zadna wada dzidzia.

Powiedziala czarownica z BB ;) ;)

A ja upieklam dwa ciasta. Zas karpatka wjechala, bo chodzila za mna od ostatniego razu ;) i tortowy przekladaniec z truskawkowym sosem i smietanka, do tego brzoskwinie i ananasy na gorze. Mam nadzieje, ze moja ferajna w pracy bedzie zadowolona z poczestunku ;)

A teraz spadam do wyra sie ogarniac, bo nogi to juz mi do tylka wlaza.

pocieszam się że to tylko pomiary które maszyna wylicza ... i prawda jest że juz mam dość tych spotkań .. a najbardziej tego jak czuje sie po badaniu a im dalej w las tym to USG jest jakieś córa bardziej potworne ... i te spotkania coraz bardziej mnie stresują zamiast uspokoić choć lekarz uspokaja.. wczoraj już się złamałam i ryczalam wieczorem..wszystko mnie bolało jeszcze w nocy:( .. jakbym mało bólu miała do tej pory..
ja się nie daje lekko docisnac przez nikogo kto chce dotknąć mojego brzucha a tu takie cos! eh

moze było mi potrzeba się wypłakać..bo stękanie już nie pomaga:(
Mąż pocieszał tak było mu mnie szkoda..
aby młody był zdrowy a ja jakoś dam radę jak zawsze

i tak jak @Weronika00 pisze... ja czuję ból non stop rozNego nasilenia ..ostatnio już bardziej dokucza sczegolnie w spojeniu ale mimo to jeżdżę autem i funkcjonuje .. gdybym miała mniejsza ilość wód to może lepiej by mi się oddychało eh
polazlam ostatnio kupić córce co muszę na strój Lisa by samemu przygotowac co było dla mnie bardzo ciężkie ale musiałam ja.... córcia zadowolona ..szkoda że jej fotki nie zrobilam

kiedy to spojenie na tym etapie tak zaczyna boleć to te oznaka że główka coraz nizej schodzi

Filli powiem ci e smakuje mi ten płyn lodowki...piłam sobie delektując się SZOK ... może przez to że spragniona byłam .. teraz czekanie ehh

@Dita_333 kiedys miałam więcej cierpliwości i byłam bardzo spokojna.. czuję że w tej ciąży jestem słabsza ... mimo zE wiem że tak miałam co do wód np. to i tak zaczyna mnie to już dobijać ale jeszcze troszkę .... chyba przeleze ten okres jak dlugo tylko będę mogła hehe

Dzień Dobry Koleżanki :) U nas 35tydzień i równy miesiąc do terminu ;) Mała waży 2kg więc chyba nie będzie jakimś ogromnym dzidziusiem co jest chyba dla mnie pozytywną wiadomością jeśli chodzi o jej wyciśnięcie na świat :biggrin2: Czytam was oczywiście na bieżąco ale tyle mam na głowie remonty itd że z pisaniem i udzielaniem się jest bardzo słabiutko o_O Ale tak ogółem u nas wszystko dobrze nic złego się nie dzieje nic nie boli ani nie dolega po za tym że zamiast chodzić to się już toczę jak kula he:-) :) Tylko ze spaniem problem od 2tygodni budze się każdej nocy o godzinie 3 i już nie mogę spać a nie śpie przez dzień ani też nie chodze wcześniej spać bo koło 23 więc niewiem o co kaman może organizm przyzwyczaja się do nocnego wstawania do dzidziusia hehe :-p Pozdrawiam Wszystkie Cieplutko ;)

pocieszam się że to tylko pomiary które maszyna wylicza ... i prawda jest że juz mam dość tych spotkań .. a najbardziej tego jak czuje sie po badaniu a im dalej w las tym to USG jest jakieś córa bardziej potworne ... i te spotkania coraz bardziej mnie stresują zamiast uspokoić choć lekarz uspokaja.. wczoraj już się złamałam i ryczalam wieczorem..wszystko mnie bolało jeszcze w nocy:( .. jakbym mało bólu miała do tej pory..
ja się nie daje lekko docisnac przez nikogo kto chce dotknąć mojego brzucha a tu takie cos! eh

moze było mi potrzeba się wypłakać..bo stękanie już nie pomaga:(
Mąż pocieszał tak było mu mnie szkoda..
aby młody był zdrowy a ja jakoś dam radę jak zawsze

i tak jak @Weronika00 pisze... ja czuję ból non stop rozNego nasilenia ..ostatnio już bardziej dokucza sczegolnie w spojeniu ale mimo to jeżdżę autem i funkcjonuje .. gdybym miała mniejsza ilość wód to może lepiej by mi się oddychało eh
polazlam ostatnio kupić córce co muszę na strój Lisa by samemu przygotowac co było dla mnie bardzo ciężkie ale musiałam ja.... córcia zadowolona ..szkoda że jej fotki nie zrobilam

kiedy to spojenie na tym etapie tak zaczyna boleć to te oznaka że główka coraz nizej schodzi

Filli powiem ci e smakuje mi ten płyn lodowki...piłam sobie delektując się SZOK ... może przez to że spragniona byłam .. teraz czekanie ehh

@Dita_333 kiedys miałam więcej cierpliwości i byłam bardzo spokojna.. czuję że w tej ciąży jestem słabsza ... mimo zE wiem że tak miałam co do wód np. to i tak zaczyna mnie to już dobijać ale jeszcze troszkę .... chyba przeleze ten okres jak dlugo tylko będę mogła hehe
U mnie też przebojowa noc.. Może poświęć dzisiaj sobie czas, zrób coś co lubisz robić aby się odstresowac? Pozdrawiam cieplutko :-*:-*

reklama
Ja juz po mala wazy 2380 g z mala wszystko wporzadku szyjki nie sprawdzala 15 pazdziernika nastepna wizyta mam sie oszczedzac bo mala pcha na dol.

ponad 2kg i to już super:) najwaZNiejsze że wszystko wporzadku:)

U mnie też przebojowa noc.. Może poświęć dzisiaj sobie czas, zrób coś co lubisz robić aby się odstresowac? Pozdrawiam cieplutko :-*:-*

tak Kochana...muszę odciągnąć myśli czymś przyjemnym .. te dolegliwości ciazowe też mnie trochę do muru zaczynają przypierac wiec i reakcja typowa kiedy się wszystko kumuluje

mam nadzieję że czujesz się lepiej po nocy a co się działo?..a usg
bardzo przypominasz moja kolezanke
.któraś z Was ma sobowtóra hihi

doczytuje na prywatnym:)

Do góry