reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry
I znow od kilku dni ten bol i zawroty glowy [emoji21] leze w lozku bo starch sie gdzie kolwiek ruszyc. 9.10 mam uzg ostatnie juz chyba ze przed porodem mi w szpitalu zrobia jeszcze. Dziewczyny powiedzcie mi gdyby udalo sie mniej wiecej w terminie urodzic np ma na 8 grudnia to moge np 5-6 isc do szpitala ? Zawsze jest ten lekarz na miejscu wrazie porodu. Pamietam jaka byla panika z pierwszym dzieckiem jak mi zaczely wody odchodzic [emoji38][emoji38] tesc mnie wiozl do szpitala maz jak poparzony wyszedl z pracy i jeszcze niezly napiwek dal taksowkarzowi wylecial z taxi i wsiadl do nas do auta. Kurcze boje sie ze bedzie podobnie maz w pracy syn w szkole a ja sama w domu i zacznie sie to bede po pogotowie musiala zadzwonic... Jest stres jest duzo stresu zwiazanego z porodem taka ciekawosc mnie zżera...

reklama
Och, dziewczyno ale miałaś przeżycia!![emoji53] dobrze, że jest wszystko ok, Mati miał dzień leniwca i co zrobisz?[emoji85]
Mi mój gin nic nie mówił o liczeniu ruchow, co wizytę tylko pyta się jak ruchy i zawsze mu mowię, że nie narzekam i że mógłby mnie pooszczędzać trochę. Moze dlatego..
A ciebie może uspokoi jak zaczniesz liczyć, bo będziesz mieć nad tym kontrole i będziesz widzieć ile tych ruchow masz [emoji106][emoji5]

Powiem ci, że jak jestes podziebiona, a przede wszystkim masz kaszel to naprawdę dobrze byłoby gdyby córeczka poczekała z wyjściem jak wyzdrowiejesz.. Taki kaszel w połogu, gdy niewiadomo jak będziesz sie czuła tam na dole.. i w ogole z malutka na ręku.... Nie, nie... zdecydowanie to nie jest czas na poród [emoji28] popertraktuj z dzieckiem, żeby sobie jeszcze posiedziała w brzuchu[emoji16]
A jak dzisiaj skurcze? Potrzebna kroplówka?

Dobrze masz ustawioną tę dietę, że chudniesz? Nie jesteś na niej głodna?
W każdym razie nie sądzę, że twój spadek wagi miał wpływ na wagę synka. Lekarz sprawdził przepływy? Bo to jest wazne...
Kciukam, by na następnej wizycie ładnie przybrał [emoji106][emoji5]

A wygodne to łóżko synka? [emoji23][emoji85]

Może masz już te przepowiadające bóle, one chyba mogą być bolesne. Ale najważniejsze, że córeczka zdrowa i ładnie rośnie [emoji106]ale terminu porodu ci nie przesunęli?? Po prostu jest duża i tyle [emoji16]
Aha, No i szyjkę masz ładna, twarda i zamkniętą, wiec te skurcze niegroźne są [emoji106]

A z tą lewoskrętną witamina C to nie jest taki pic na wodę? Żeby po prostu więcej za nią zapłacić? Tak czytałam jakieś artykuły w necie i znajoma mi mówiła, ale nie jestem lekarzem.. Ale ponoć to prawoskrętna, zwykła jest dobra?
Link do: Witamina C LEWOSKRĘTNA jest najlepsza? Właściwości witaminy C lewoskrętnej

Mi chyba nawet w apce napisali, że od któregoś tygodnia, chyba 34 albo 33 dziecko zaczyna sie ruszać o stałych już porach i moze mu tak zostać[emoji848] czyli jak spi w nocy to niech spi!![emoji23] mój budzi sie zawsze koło 6.30, normalnie prawie z zegarkiem w ręku [emoji23] oczywiście mnie tez budzi ale co zrobię [emoji28]i ma tez tak miedzy 23a 24 w nocy... pory karmienia [emoji23] ale cos brakuje w srodku jakieś pobudki... ale moze jestem tak kaput ze śpię jak zabita [emoji85][emoji23][emoji16]

tak właśnie. Nasze dzidzię już na etapie 'noworodek' są więc i sen się wydłuża.. staje się głębszy ..podobnież śnią... takZe też zauważyłam że czasem hałas mojego nie wybudza bo zasnął po wcześniej aktywności ... i to mocno ale wiem że był aktywny i teraz odpoczywa hehe

Majacyr że wiesz że po prostu mocno spał:)

Dzien dobry
I znow od kilku dni ten bol i zawroty glowy [emoji21] leze w lozku bo starch sie gdzie kolwiek ruszyc. 9.10 mam uzg ostatnie juz chyba ze przed porodem mi w szpitalu zrobia jeszcze. Dziewczyny powiedzcie mi gdyby udalo sie mniej wiecej w terminie urodzic np ma na 8 grudnia to moge np 5-6 isc do szpitala ? Zawsze jest ten lekarz na miejscu wrazie porodu. Pamietam jaka byla panika z pierwszym dzieckiem jak mi zaczely wody odchodzic [emoji38][emoji38] tesc mnie wiozl do szpitala maz jak poparzony wyszedl z pracy i jeszcze niezly napiwek dal taksowkarzowi wylecial z taxi i wsiadl do nas do auta. Kurcze boje sie ze bedzie podobnie maz w pracy syn w szkole a ja sama w domu i zacznie sie to bede po pogotowie musiala zadzwonic... Jest stres jest duzo stresu zwiazanego z porodem taka ciekawosc mnie zżera...

raczej przyjmą Cię z oznakami rozpoczynającego się porodu ;( wydaje mi się że bez tego odeślą cię do domu.
tym razem nie musi być tak samo :) może zacząć się całkowicie inaczej i może wszystko się zgra:)

Dzien dobry

Nie wiem szczerze mówiąc... mój gin kładzie do szpitala pare dni po terminie... a wcześniej to chyba jak cos sie dzieje... a na kiedy masz termin z karty ciąży? Bo jakbyś miała listopadowy to w grudniu niby bys była „po terminie” i mogłabyś leżeć już na patologii..
Ja odwrotnie... mam nadzieję, ze na patologie nie trafie [emoji53] tylko poród, 3doby i do domu [emoji28]
U mnie nawet jak max będzie w pracy to blisko mam - teścia, szwagra z siostra, drugiego szwagra i... w ostateczności mam 5minut do pracy - wchodzę i mowię kto mnie zawiezie bo rodzę [emoji23][emoji16][emoji85] a tam sami kierowcy, w tym przyjaciółka [emoji85] a mąż by tylko dojechał z pracy [emoji106][emoji5]
Oczywiście z tymi koleżankami i kolegami z pracy to ostateczna ostateczność[emoji33][emoji85]ale zawsze jakaś jest wiec głowa spokojniejsza [emoji16]

Dziękuję [emoji4] byk [emoji750]

Ja tez [emoji106][emoji243] tyle że kwietniowy [emoji16][emoji106]

Właśnie wróciłam ze szpitala.
Dziś młody pobił rekord w nieruszaniu się.
W sumie może 4 razy go czułam i to tylko takie wypychanki w ciągu całego dnia. Nawet po słodkim i wieczorem kiedy zawsze się odzywa tak dziś od 18ej nic.
Przed samą północą pojechałam do szpitala. Zanim mnie lekarz zobaczył to położna mnie zawołała sprawdzić tętno.
Przyłożyła głowice i nic nie było słychać.
Ale zmieniła ułożenie i usłyszałam bicie serca.
Popłakałam się
Gin kazał mnie podłączyć pod ktg.
Skurczy 0 za to młody przez pół godziny 4 razy się ruszył[emoji7][emoji1]
Chcieli mnie na obserwacji zostawić, ale w domu mogę się obserwować.
Dali mi kartę ruchów i kazał liczyć, żeby było od 9 do 21ej 10 ruchów to jest ok.
Jak mniej to zapisywać pod dniem i pokazać u swojego gina.
Syn ze mną pojechał i było mi raźniej.
Spróbuję zasnąć, choć głowę mam pełną emocji.
Ale miałaś stresa... Biedna. Dobrze, że wszystko okazało się być w porządku. Mój lekarz mówi tak jak Ci powiedzieli na IP - 10 ruchów w ciągu dnia. Widzę, że są różne wersje, ale ja się trzymam tej :)

Edyto, możesz mi zmienić wiek na pierwszej stronce :D Już od dzisiaj 22lata :D
Maju, w segregatorze Mamyginekolog jest informacja, żeby tych ruchów było 10 na godzinę. Może z racji tego, że Twój Młodzieniec i tak rusza się niewiele to zalecili Ci, żebyś liczyła czy w ogóle coś tam jakoś go czuć? No i współczuję tego stresu, bo sama zawsze się stresuje jak Mała się od rana nie rusza...

Miłego Dnia Wam wszystkim życzę i żeby przebiegał bez zmartwień! :)
Ja sobie dzisiaj zamówiłam 1,6kg torta na 6osób w domu, więc będzie urodzinowe obżarstwo hahah :D Tort o smaku Milki!
Wszystkiego najlepszego :) i smacznego tortu ;)

@Weronika00 Wszystkiego najlepszego, szybkiego i szczęśliwego rozwiązania :)
@Dita_333 Antoś śpi na wersalce, więc nie było tragedii, aczkolwiek z nim na niej spać nie mogę, za mało miejsca dla dwojga-dupsko się przyzwyczaiła do dużego materaca :)
@Dzidzi bobo Nie stresuj się, przecież to się nie zaczyna tak jak w filmach, czyli nagle ostre skurcze, że się ustać nie da. Mało jest takich akcji, że dzieją się bardzo szybko. Luzik :) heheheh wiem wiem-łatwo powiedzieć :D
Pogotowie wezwiesz i będzie dobrze, nie ma co się tym stresować. To inne czasy, jak wtedy gdy nasze mamy rodziły czy babcie. Teraz jest dużo łatwiej dotrzeć gdziekolwiek.

reklama
@Dita tak szczerze to jak jest napisane lewoskrętna to jest 2x droższa niż normalnie.
A de facto to ja tam różnicy nie widzę.
Tutaj fragment :"
Stąd nie istnieje coś takiego jak lewoskrętna, czy też prawoskrętna witamina C, a całe zamieszanie wokół witaminy dotyczy pomieszania pojęć skręcalności optycznej i izometrii przestrzennej. Z punktu widzenia chemii wszystko jest jasne, a cały mit witaminy lewoskrętnej został wymyślony na gruncie niewiedzy i potrzeb marketingu. Każda witamina C działa dokładnie tak samo i nie ma “żadnej” lepszej witaminy."

Odsyłam do artykułu
Link do: Witamina C „lewoskrętna” - fakty i mity - Poradnik Apteki Gemini

Do góry