reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Aaa no to widzisz, ja jestem w 32+7 (33+0) CHYBA bo według usg patrzę co mi przybliżył poród na 18/11.. 34 tydzień to już i ja bym była spokojniejsza :-*

Mi nie pozwolili patrzeć na usg. Wg Om mam 33+5 dzisiaj, jak trafiłam do szpitala było 33+2. Wg usg dzidzia o 3 dni starsza, ale lekarz mówi, że to nie do końca może być miarodajne, bo np. mój Mąż ma 1,9 i Młoda może np. mieć po prostu dłuższe nogi...

reklama
Mój mnie chyba tak mocno naparza główką, aż mnie psioszka w środku boli i dość mocno boli. Nieprzyjemne uczucie...

Jak się czujesz? Martwią mnie jakoś twoje bole tam, na dole.. szczególnie po tym odejściu czopa [emoji53] już nic nie boli?

Ja tam chciałabym do 11.11 chociaż donosić [emoji85]ale powoli brzusio mi się obniża. Sama to widzę i rodzinka też. Mnie dzieciątko kopie po żebrach lub po boku wiec raczej dalej główka w dole [emoji4]

Jestes pewna, że sie obniżył? Możesz włożyć więcej palców - rękę między piersi a brzuch niż wcześniej? Mi sie opuścił w 36 tygodniu w 1.ciazy, a tydzień pózniej urodziłam. Ale to była taka zmiana, ze wszyscy widzieli- nawet fryzjerka, która pierwszy raz na oczy mnie widziała z takim brzuchem powiedziało, że hoho, brzuch niziutko.. ja się śmiałam, ze jeszcze czas mam i wydaje jej sie. Moje siostry to widziały, i obce baby, choć ja szczerze to nie [emoji5][emoji23]
Także, uwazaj na siebie.. ponoć na dwa tygodnie przed porodem się obniża- plus minus... porównywałaś sobie swoje zdjęcia brzuszka?

Hej ho
Ja właśnie wróciłam z kina byłam na KLER
SZTOSIK
ale oprócz tego to powiem wam że idąc do kina musialam sie co 3 kroki zatrzymywać mialam taki ból i skórcze że mnie z nóg ścinało
Naprawde ostro koleżanka już mnie do szpitala chciala wieźć a ja stwierdzilam ze zobacze jak nie minie za godzine to dopiero. I tak kupilysmy bilety wrocilysmy do domu poleżalam z godzine i przeszlo.
Ufff
Poszlysmy wiec na film . prze kozak
Pierwszy raz kupilam bilety od konika bo w kasie od tygodnia nie bylo juz biletow na premiere
Bóle mi przeszły ale o zgrozo boli mnie gardlo i ucho..o matulu bede chora
Wypijam herbatke i pod koldre
Śpię dzis u rodziców bo do synka przyjechal tata i maja męski wieczór.

I jak się czujesz? Skurczy nie ma?
A gardło i ucho? Przeszło? [emoji53]

Dzięki kochana, ale ja mam chyba jakiś błąd w aplikacji. Bo oczywiście do tego momentu jest ok, a potem odsyła mnie do ustawień prywatności i już się zacina.

Później Was będę spamować ;)

Balonsbalons, kiedy masz wizytę u lekarza?
Po moich doświadczeniach, nie ignorowalabym takich skurczy, może mały schodzi na dół.

Tam w ustawieniach prywatności masz zdjęcia - i przy apce BB pewnie masz Wył.- zamiast zapis i odczyt, cos takiego pewnie [emoji5][emoji106]
Jak się czujesz z Jasiem?

Dziewczyny od kilku dni boli mnie glowa wczoraj na wieczor zrobila mi sie opryszczka [emoji21] i w dodatku jestem zla bo jedyna kurtka w jaka sie jeszcze zmieszcze to plaszcz zimowy... a mamy dopiero pazdziernik wiwc przydala bu sie kurtka tak na jesien.... Chcialam kuoic ale drogie sa... ja z roz L tetaz mam co najmniej xxl [emoji38] I co ja z tym pozniej zrobie... kurtka za 100 zl albo i wiecej na 2 miesiace a szkoda mi kasy bo za te pieniadze moge kolejna rzecz malemu kupic albo starszemu synowi....

A jakiś secondhand? Albo bluza męża i na to kurtka? Poza tym za miesiąc może będziesz już mogła ubrać zimową kurtkę, z tą pogoda nic niewiadomo [emoji85]
Ja chodzę w dwóch kurtkach na zmianę, w których sie jeszcze normalnie dopinam.. na 3 tygodnie starczy.. a pózniej coś wymyślę [emoji106][emoji16] a moze akurat urodzę i problem z głowy [emoji16]

Gdyby ktoś był zainteresowany przygotowaniem krocza do porodu poprzez masaż, to przypominam, że 34 tydzień to odpowiednia pora żeby zacząć :)

Jak szyjka miękka i główka bardzo nisko to tez można? Czy tylko przy twardych i zamkniętych szyjkach?
W 1.ciazy nie robiłam i było ok[emoji106]

Witajcie Kochane Mamusie. Witam się z mamami które doszły do grupy. Gratulacje i buziaki dla pierwszego maleństwa ;) Trzymam mocno kciuki za dziewczyny które są w tej chwili w szpitalu :)Przyznam że jak czytałam ostatnie Wasze posty co się dzieje to aż się troszkę wystraszyłam. Nie pisałam bo ciągle coś w pracy długo się siedziało,syn do przedszkola chodzi to jak człowiek z rana zaczął to wieczorkiem padał. Od poniedziałku zaczynam l4 więc myślę że teraz czas na przygotowania :yes: Postarałam się nadrobić troszkę czytania ktoś z mam pytał kto jest z BB zgłaszam że ja:tak:Pamiętam temat mebli Klupuś,mam łóżeczko kupione 2015 biało-sosnowe zajączek stoi sobie cały czas kolor nadal bialutki a co do wykonania brak zastrzeżeń. Postaram się i myślę że będę już z Wami na bieżąco brała aktywny udział forumowy :wink:
Ostatnie badanie miałam 33t6d mały waży 2kg a tak wszystko ok:)

Gratuluje zdrowego i już dużego synka [emoji5][emoji106] ja tez w poniedziałek ruszam z przygotowaniami na poważnie [emoji106][emoji16]

Aaa no to widzisz, ja jestem w 32+7 (33+0) CHYBA bo według usg patrzę co mi przybliżył poród na 18/11.. 34 tydzień to już i ja bym była spokojniejsza :-*

Mi nie pozwolili patrzeć na usg. Wg Om mam 33+5 dzisiaj, jak trafiłam do szpitala było 33+2. Wg usg dzidzia o 3 dni starsza, ale lekarz mówi, że to nie do końca może być miarodajne, bo np. mój Mąż ma 1,9 i Młoda może np. mieć po prostu dłuższe nogi...

Dziewczyny nie patrzcie na te „nowe” terminy porodu. Usg chyba automatycznie to liczy, ale to w ogole bez sensu i sorry za określenie- z dupy wzięte [emoji5] porodu nie zmienia sie wg pomiarow dzieci, bo różnie rosną, maja własne tempo i są większe i mniejsze dzieci. Termin jest z OM albo z usg genetycznego w 12-13 tygodniu i koniec. Gdybym tak na to patrzyła jak wy to moje dziecko ze swoją wagą wg pomiarów - termin porodu przesunąłby sie chyba o 2 tygodnie a nie dni [emoji33][emoji23] a Karolinie czy Sarze to nie wiem... o 3???albo 4???? Także wazne jest czy bobasy zdrowe i przybierają [emoji106][emoji16]

Dlatego ja swoją kocicę wysterylizowałam :) Jednak głównie ze względów zdrowotnych - sterylizacja zapobiega rozwojowi niektórych nowotworów.

Mi też szkoda pieniędzy, w płaszcz się mieszczę, ale ledwo, ledwo. Pocieszam się tym, że już niewiele zostało do rozwiązania i jakoś przecierpię :) A że właśnie poszłam na L4 (już rodzina na mnie krzywo patrzyła, że tak się "poświęcam" pracy), to nie muszę się jakoś szczególnie ładnie ubierać.
Ja mam kotkę przybłędę i pierwsze co zrobiłam to sterylizacja mimo że kotka z domu nie wychodzi. Też mi się wydaje to lepsze dla zdrowia.

Ja mam kotkę przybłędę i pierwsze co zrobiłam to sterylizacja mimo że kotka z domu nie wychodzi. Też mi się wydaje to lepsze dla zdrowia.

Ja jak miałam kotkę to dawałam jej tabletki anty [emoji23][emoji85] grunt to świadoma seksualność [emoji23][emoji23]

Dziewczyny nie patrzcie na te „nowe” terminy porodu. Usg chyba automatycznie to liczy, ale to w ogole bez sensu i sorry za określenie- z dupy wzięte [emoji5] porodu nie zmienia sie wg pomiarow dzieci, bo różnie rosną, maja własne tempo i są większe i mniejsze dzieci. Termin jest z OM albo z usg genetycznego w 12-13 tygodniu i koniec. Gdybym tak na to patrzyła jak wy to moje dziecko ze swoją wagą wg pomiarów - termin porodu przesunąłby sie chyba o 2 tygodnie a nie dni [emoji33][emoji23] a Karolinie czy Sarze to nie wiem... o 3???albo 4???? Także wazne jest czy bobasy zdrowe i przybierają [emoji106][emoji16]
Ale u mnie właśnie się nie zmienia [emoji23] jak na pierwszym USG wyznaczył 30.10 tak na każdym kolejnym wychodzi 30.10 a dziecko duże jak do porodu [emoji23]

@Ewelina2805 musisz troszkę wyluzować, wiem że łatwo mówić, ale dobre psychiczne samopoczucie też dużo daje...

@Dita_333 tak troszkę się obniżył, nie jakoś mocno. Wcześniej miałam bardzo wysoko aż byłam w szoku. Teraz tak jakby się wyciągnął w dół, pod biustem mam ciut więcej miejsca. Wcześniej pod brzuszkiem miałam takie równe ścięcie, teraz tego nie ma, trudno mi to wyjaśnić... muszę troszkę tempa zwolnić, bo naprawdę ostatnio poszalałam[emoji85]

reklama
Ale u mnie właśnie się nie zmienia [emoji23] jak na pierwszym USG wyznaczył 30.10 tak na każdym kolejnym wychodzi 30.10 a dziecko duże jak do porodu [emoji23]

Nie zmienia, bo pewnie ci nie mówi [emoji106] tak jak mi [emoji5] cały czas mam stały termin obojętnie czy bobas większy czy mniejszy - to termin porodu ten sam [emoji33][emoji16] taka tajemnica [emoji85]ale wiem, że są lekarze co zmieniają- czy mówią o innej dacie.. moja koleżanka z pracy co chwile zmieniała datę porodu swojej synowej [emoji85]w końcu sie pogubiłam na kiedy miała... i wychodziło jej tydzień przed terminem, kilka dni- rożnie... Zawsze przed bo niby większe dziecko [emoji5]urodziła 8dni po terminie [emoji33][emoji85]

Do góry