reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

cześć dziewczyny!
Przepraszam, że dopiero teraz, ale wizyta lekko się przesunęła, później obiad dzieci maż. Więc tak:
Luteina zwiększona dawka 3x1, szyjka krótka otwarta. Mam się bardzo oszczędzać-kontrola za 2 tygodnie.Pobrał mi GBS bo nie będzie ryzykował, że zacznę rodzić wcześniej, a nie będzie wyniku.
Zrobił USG, waga około 2760g ! Ogólnie dwa tygodnie starsze, ale najlepsze jest to, że główka to nawet na 36 tc mierzy!! Powiedziałam w żartach, że ta główka to może już przestać rosnąć hehhe
Trochę się martwię, aby za szybko nie wyszedł z brzucha. Niech jeszcze wytrzyma chociaż te 4 tygodnie i wtedy będę spokojniejsza.

@Szara20 ja mam w nosie te wszystkie cudowności na insta, FB czy w TV. Wiem jak wygląda życie i te wizję idealnych, niezmęczonych mamusiek sprawiają, że chce mi się śmiać i to głośno. A co za różnica czy ma ubranko za 10zł czy za 100 zł. Ważne by dziecko było zdrowe, szcześliwe, czyste (choć brudne dziecko to szczęsliwe dziecko [emoji4] ) i miało kogoś, kto będzie je kochał bezgranicznie.
@Balonsbalons podaj link do cycników z bonprix i daj znać jak przyjdą czy warte były zakupu :)

Haha kolejny duży bobasek [emoji23][emoji23][emoji23] sama mówiłaś, że główka musi jakoś wyjsć to wyjdzie Haha [emoji5][emoji23] powiem ci to, do czego doszłam - Co ma być to będzie [emoji106][emoji5]
Ważne, że zdrowe [emoji106][emoji16]
Ale luteinę ci dał i kazał leżeć czy możesz normalnie chodzić? I co to znaczy otwarta? Mi sie w 1.ciazy otworzyła przed porodem dopiero [emoji848]
Albo będzie pancerna jak Mango pisze i będziesz z ta pancerna szyjka chodzić do 40 tygodnia [emoji5][emoji106]

reklama
cześć dziewczyny!
Przepraszam, że dopiero teraz, ale wizyta lekko się przesunęła, później obiad dzieci maż. Więc tak:
Luteina zwiększona dawka 3x1, szyjka krótka otwarta. Mam się bardzo oszczędzać-kontrola za 2 tygodnie.Pobrał mi GBS bo nie będzie ryzykował, że zacznę rodzić wcześniej, a nie będzie wyniku.
Zrobił USG, waga około 2760g ! Ogólnie dwa tygodnie starsze, ale najlepsze jest to, że główka to nawet na 36 tc mierzy!! Powiedziałam w żartach, że ta główka to może już przestać rosnąć hehhe
Trochę się martwię, aby za szybko nie wyszedł z brzucha. Niech jeszcze wytrzyma chociaż te 4 tygodnie i wtedy będę spokojniejsza.

@Szara20 ja mam w nosie te wszystkie cudowności na insta, FB czy w TV. Wiem jak wygląda życie i te wizję idealnych, niezmęczonych mamusiek sprawiają, że chce mi się śmiać i to głośno. A co za różnica czy ma ubranko za 10zł czy za 100 zł. Ważne by dziecko było zdrowe, szcześliwe, czyste (choć brudne dziecko to szczęsliwe dziecko :) ) i miało kogoś, kto będzie je kochał bezgranicznie.
@Balonsbalons podaj link do cycników z bonprix i daj znać jak przyjdą czy warte były zakupu :)

A ile dokładnie ma Twoja szyjka? To teraz już tylko odpoczywaj :* Dobrze, że maleństwo z usg wychodzi starsze. Od początku tak wychodziło? Bo moja zawsze z usg wychodzi o tydzień młodsza niż z daty miesiączki :)

A ty nie miałaś leżeć z nogami u góry??? To już nie wstawaj dzisiaj [emoji33]

Ja w ogóle nie obserwuję nikogo na insta.. swoją droga nawet nie mam [emoji23] ale powiedz po co oglądać jakieś pseudo celebrytki, których sensem życia jest zrobić zdjęcie albo pokoju, albo dziecka w nowej - tu wpisz sobie: spódniczce, sweterku, fryzurze, bucikach i ch..j wie czym [emoji23] które robią zdjęcia jedzeniu, paznokciom, włosom, No po prostu nie rozstają sie z telefonem - musza mieć bardzo ubogie życie emocjonalne, skoro nie potrafią sie skupić ma życiu tu i teraz z rodziną, czy w pracy czy nawet na relaxie i są, że tak powiem - uzależnione od opinii innych, od lajków i ilości ludzi, którzy je „obserwują”. A w realu zero przyjaviol, znajomi tylko do ustawienia do zdjęcia, dziecko zabawka... No masakra.. i taka z jedną napisze jeszcze- Nie zależy mi na opinii innych [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] czeski film [emoji16][emoji23]

Pytanie - kiedy zmieszczę sie w swoje dzinsy [emoji23][emoji85][emoji23][emoji85][emoji23] bo tego to nie wiem.. odległe to dla mnie jest. Na razie byleby bobas siedział w ciepełku, a pózniej sie pomyśli [emoji106]

Ja zazwyczaj dość szybko przestaję obserwować własnie osoby, które mówią o ciąży i macierzyństwie w samych superlatywach i robią z siebie właśnie takie celebrytki. Ale są też na insta fajne mamy, które podchodzą do tego wszystkiego normalnie, nie mają tez jakiś mega drogich rzeczy, widać że to nie jest na pokaz, a można się czasami też przydatnych informacji od nich dowiedzieć :)

Haha kolejny duży bobasek [emoji23][emoji23][emoji23] sama mówiłaś, że główka musi jakoś wyjsć to wyjdzie Haha [emoji5][emoji23] powiem ci to, do czego doszłam - Co ma być to będzie [emoji106][emoji5]
Ważne, że zdrowe [emoji106][emoji16]
Ale luteinę ci dał i kazał leżeć czy możesz normalnie chodzić? I co to znaczy otwarta? Mi sie w 1.ciazy otworzyła przed porodem dopiero [emoji848]
Albo będzie pancerna jak Mango pisze i będziesz z ta pancerna szyjka chodzić do 40 tygodnia [emoji5][emoji106]
Otwarta znaczy nie zamknięta heheh a tak poważnie, to znaczy że zaczyna się rozwierać. W poprzedniej ciąży chodziłam z rozwarciem na 2cm około 2-3 tygodnie. Nie mówił dokładnie-nie chciał mnie chyba mocno denerwować, tym bardziej, że dziecko starsze z usg niż z miesiączki. A jeżeli chodzi o główkę, to tak jak piszesz jakoś wylezie hehhe wlazło to i wyjdzie-nie ma innej opcji :)

A ile dokładnie ma Twoja szyjka? To teraz już tylko odpoczywaj :* Dobrze, że maleństwo z usg wychodzi starsze. Od początku tak wychodziło? Bo moja zawsze z usg wychodzi o tydzień młodsza niż z daty miesiączki :)

Ja zazwyczaj dość szybko przestaję obserwować własnie osoby, które mówią o ciąży i macierzyństwie w samych superlatywach i robią z siebie właśnie takie celebrytki. Ale są też na insta fajne mamy, które podchodzą do tego wszystkiego normalnie, nie mają tez jakiś mega drogich rzeczy, widać że to nie jest na pokaz, a można się czasami też przydatnych informacji od nich dowiedzieć :)
nie, od początku na usg było wszystko zgodne z terminem z miesiączki. Teraz jakoś ten mały człowiek wyskoczył do przodu. No nic, ważne by był zdrowy.

Leżeć nie muszę, nie powiedział wprost: ma Pani leżeć. Powiedział, że mam się oszczędzać. No zobaczymy. Mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej :)

@Balonsbalons chyba jutro też zrobię żurek, narobiłaś mi ochoty ;)
moja siostra weszła w swoje dżinsy od razu po porodzie i też chyba tylko dlatego, że miała cukrzycę i schudła w ciąży, więc może sobie je wyjmij w razie czego z tej piwnicy ;)

@Mama Zuzi i Antosia nie chcieli Cię wziąć do szpitala? Jak zapytałam swojego lekarza przy badaniu czy miałam na poprzedniej wizycie rozwarcie, bo mi nie powiedział nic o tym, to stwierdził, że jakbym miała, to już bym leżała w szpitalu :szok:
Na pewno musisz się teraz baaaardzo bardzo oszczędzać :*

Tak ja dostałam 500zl [emoji85] nie mam pojecia dlaczego bo zima spektakularna nie była. Co prawda raz tesciowka na cały dzień zostawiła okno otwarte na oścież w mieszkaniu, no ale aż tyle by nie nabiło. A płacicie w czynszu za ogrzewanie czy poprostu raz w roku dostajecie rozliczenie? Bo jak dopłata to trochę dużo [emoji15] ogólnie to jak się wprowadziłam do swojego mieszkania tez był grudzień i dostałam też sporą dopłatę (ale nie aż taką) bo poprzedni właściciel mógł wycofać pieniądze które wpłacił za ogrzewanie od początku sezonu tj. październik, listopad i mimo, że to nie było jeszcze moje mieszkanie ja musiałam to zapłacić, jakiś taki chory regulamin.
W czynszu płacimy też. Za rok łącznie wyszło 3900 zł ....Nie kojarzę, żebyśmy szaleli bardzo.
Z tym, że remont mieliśmy generalny, suszenie ścian itp... W tym roku musimy bardziej uważać i chyba wymienić kaloryfery. Taki nieprzewidziany wydatek, zwłaszcza w tym okresie, boli...i to bardzo ;/

Mnie czasami instagram też wprawia w kompleksy... Obserwuję te mamuśki i widzę jak pięknie ubierają dzieci, link do ubranek, a tam rzeczy typu sweterek za 100zł, body za 80zł... Dla mnie jak mam zapłacić za jeden bodziak 30zł to już za dużo...
I te piękne pokoje, cudowne ozdoby, a nasza córeczka będzie mieć tylko mały kącik w naszej sypialni i na razie swojego pokoika mieć nie będzie, bo po prostu nie mamy więcej pokoi...
Ale uważam, że właśnie najważniejsze jest to, że się maleństwo będzie kochać i troszczyć o nie, a wtedy czy dziecko leży w ubrankach za 15zł czy za 100zł nie ma żadnego znaczenia...

Mnie zawsze zapach papierosów denerwował, ale teraz w ciąży to wyczuje zapach fajek na kilometr :D Nie widać kto pali, ale ja już czuję. Wtedy szukamy z mężem kto to fajczy, a to np ktoś mega daleko :D Taki wyczulony węch.. :)

Strasznie duża ta dopłata... My na początku po wprowadzeniu do nowego budownictwa (4 lata temu), kiedy jeszcze mało mieszkań było zamieszkanych to mieliśmy dopłatę 600zł... Ale wtedy ogólnie w mieszkaniu było po 16 stopni mimo grzejników na maxa i musielismy dokupić jeszcze farelkę to i rachunek za prąd był 200zł na miesiąc... Tragedia.
Teraz są juz wszystkie mieszkania zamieszkałe, zimą mamy bardzo ciepło i nawet część kaloryferów zakręconych, a inne to max na 3-4 i raczej mamy nadpłatę :)
W nowym budownictwie mieszkasz?
Mi też czasem żal, że wszystkie te piękne rzeczy z instagrama są takie drogie. Ale dziewczyny to dostają, a my musimy kupować ;) Ale i tak lubię sobie poprzeglądać, dużo inspiracji tam znalazłam :)

My mieszkamy w starym budownictwie, mamy jeszcze takie żeliwne kaloryfery...ale pojdą out za rok, bo się wkurzyłam ;p

cześć dziewczyny!
To się oszczędzaj koniecznie. Choć mały już nie taki mały ;) i da sobie radę!

A ty nie miałaś leżeć z nogami u góry??? To już nie wstawaj dzisiaj [emoji33]
No miałam, ale co zrobić, jak do lekarza trzeba iść :(

aaa i dziś odebrałam pieluszki z rossmanna za 1 grosz :) Kupiłam również jedną paczuszkę z babydream dla przetestowania :)
@majacyr ja dziś otrzymałam e-mail aby odebrać pieluszki - sprawdź pocztę, może Ty też już masz

A nie wiecie czy te pieluszki moze odebrać mój mąż mając screen mojej karty?
Bo ja jednak muszę leżeć i o żadnym wypadzie samej do rossmanna mąż nie chce słyszeć ^^
A ta paczuszka to taka idealna do torby do szpitala :)

W czynszu płacimy też. Za rok łącznie wyszło 3900 zł ....Nie kojarzę, żebyśmy szaleli bardzo.
Z tym, że remont mieliśmy generalny, suszenie ścian itp... W tym roku musimy bardziej uważać i chyba wymienić kaloryfery. Taki nieprzewidziany wydatek, zwłaszcza w tym okresie, boli...i to bardzo ;/

Mi też czasem żal, że wszystkie te piękne rzeczy z instagrama są takie drogie. Ale dziewczyny to dostają, a my musimy kupować ;) Ale i tak lubię sobie poprzeglądać, dużo inspiracji tam znalazłam :)

My mieszkamy w starym budownictwie, mamy jeszcze takie żeliwne kaloryfery...ale pojdą out za rok, bo się wkurzyłam ;p

To się oszczędzaj koniecznie. Choć mały już nie taki mały ;) i da sobie radę!

No miałam, ale co zrobić, jak do lekarza trzeba iść :(

No to mega dziwne. Ja też mam stare kaloryfery i coraz częściej myślę o wymianie [emoji16] chociaż z drugiej strony to te nowe tak temperatury nie trzymają jak te żeliwne... to muszę Ci powiedzieć, że baaardzo dużo musicie dopłacić. Ja przy 65m2 mam zużycie za jakieś 2300zl

reklama
Do góry