reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

chyba się trochę zestresowałam tą moją dzisiejszą wizytą, bo aż rozwolnienia dostałam.
Poprosiłam dziś dziewczynę z kadr, żeby w wolnej chwili przesłała mi dokumenty do macierzyńskiego i rodzicielskiego oraz odnośnie dodatkowego ubezpieczenia.
Jeszcze w październiku pójdę do działu socjalnego po te wszystkie dokumenty odnośnie 500+ i becikowego. Powypełniam po porodzie, a mąż tylko zawiezie.

Tez sie zestresowałam wczorajsza wizyta i dzisiaj poprawiam koszule do szpitala [emoji5] będę sie powoli pakować... lepiej mieć niż nie ...
A 500 nie można przez neta załatwić? Ja myśle w ogóle czy by sobie nie założyć profilu zaufanego ePUAP [emoji28]

reklama
Nie no teraz to już nie ogarniam. Dzieciaczek Dity ma większą główkę, dzieciaczek mamy Zuzi i Antosia ma większą glowke... Mój ma normalna jak na swój tydzień a i tak waga szacowaną wyższa i to dużo niż waszych maluchów? No kurde spokoju mi to teraz nie daje :/ generalnie mój ma wszystkie wymiary zgodne z tygodniem, różnica tylko kilka dni a waga taka z kosmosu prawie że jak dla noworodka.... No coś tu nie halo :/

Nie no teraz to już nie ogarniam. Dzieciaczek Dity ma większą główkę, dzieciaczek mamy Zuzi i Antosia ma większą glowke... Mój ma normalna jak na swój tydzień a i tak waga szacowaną wyższa i to dużo niż waszych maluchów? No kurde spokoju mi to teraz nie daje :/ generalnie mój ma wszystkie wymiary zgodne z tygodniem, różnica tylko kilka dni a waga taka z kosmosu prawie że jak dla noworodka.... No coś tu nie halo :/

Dziwne... mój główka miał na 35, ale już brzuszek na 37... i dlatego waga wieksza... nie wiem, dziwne to bardzo [emoji848] ale już sie nie dowiesz czemu tak, do następnego usg. Kiedy to usg?

Albo 18 listopada [emoji23][emoji23][emoji85][emoji85]
Haha na pewno nie!!! Już chyba fioletowe wody płodowe bym miała [emoji33][emoji85] ja termin z usg genetycznego mam na 30.10[emoji33][emoji28]

Prędzej 1.11[emoji23]

Dziwne... mój główka miał na 35, ale już brzuszek na 37... i dlatego waga wieksza... nie wiem, dziwne to bardzo [emoji848] ale już sie nie dowiesz czemu tak, do następnego usg. Kiedy to usg?

Haha na pewno nie!!! Już chyba fioletowe wody płodowe bym miała [emoji33][emoji85] ja termin z usg genetycznego mam na 30.10[emoji33][emoji28]

Prędzej 1.11[emoji23]
A któż to wie [emoji14] pewnie na porodwce dopiero :/ no chyba że lekarz wyczuł mój strach i zrobi na następnej wizycie. Ja się tam prawie popłakałam jak mi o tej cesarce mówił [emoji85]
No to rodzimy razem, ja 17 a Ty dzień po mnie :D

@Balonsbalons daj znać jak Ci przyjdą cyckonosze, bo planuję kupić i nie wiem jakie.
No i jak wybierasz rozmiar?
Wzięłaś taki sam rozmiar jak masz? Czy większy?

@Mama Zuzi i Antosia jak trzeba to trzeba brać luteinę.
Dzieciaczek ma już prawie 3kg, no nieźle.
Ja mam mieć pobrany gbs na następnej wizycie za 2 tygodnie, choć boję czy dotrwam.

Trzymam kciuki, żeby młody jeszcze posiedział w brzuchu, a Ty leż i się oszczędzaj.
Ps. Nie dostałam nic na maila od Rossmanna, ale może w tym tygodniu przyjdzie.

@Dita a propos insta.
Ja mam i nawet wrzucam tam moje żarcie, może kogoś zainspiruje.
No i książki które przeczytam i rożne tam.
Ale do czego zmierzam. Tak coś tam zamieściłam i olałam, a tu za godzinę dzwoni moja siostra i z mordą : jak mogłaś takie zdjęcie na insta wrzucić?!
Ku..a jakie [emoji33]
Zastanawiam się, a ta do mnie, że w tle widać mój brzydki stary parkiet ( to było przed cyklinowaniem i lakierowaniem)
Kurtyna

Jeżeli chodzi o spodnie to zawsze wracałam w tych, w których jechałam na porodówkę.
Pamiętam jak laska z mojej sali pół godziny walczyła ze stringami i spodniami z początku ciąży, bo ona musi być seksi.
A ja w moje portki się moment ubrałam i wyszłam.

@Szara20 zrób mu printscreen i Ci odbierze pieluszki.

Ostatnio córce zrobiłam screen mojej karty bo była w Rossmannie i zniżka jej weszła [emoji12]

@Dita jak poród jest w zaawansowanym stadium to omijają papierologię.
Tak miałam z córką 12 lat temu, a papierologię po porodzie wypełnialiśmy [emoji4]

Założyłam profil zaufany ale nie mogłam wysłać online i mąż musiał przynieść papierową wersję.
On line wchodziło tylko 300+
A ani rodzinne, ani 500+ nie dało się wysłać i baba z mops Jackowi powiedziała, że mają jakiś błąd.

Kurcze, ja już się w żadne kurtki sie nie dopinam.... ale i tak nie mogę chodzić, wiec do samochodu gruby sweter i szalik musza mi starczyć. [emoji6] a do zimowej aury z brzuchem i tak nie dotrwam. ot taki mały plus mojej sytuacji- nie muszę kupować kurtki [emoji14]

@springflower może macie słabo ocieplony dom, jak mówisz, że stare budownictwo, stąd te rachunki?
Wydwalo mi się ze dobrze, bo był ocieplany całkiem niedawno. Mieszkanie co prawda szczytowe... za rok będę mogła więcej powiedzieć, ale w te zimę na pewno będziemy uważać i krótkie rękawki zamienimy na swetry [emoji6]

reklama
Kurcze, ja już się w żadne kurtki sie nie dopinam.... ale i tak nie mogę chodzić, wiec do samochodu gruby sweter i szalik musza mi starczyć. [emoji6] a do zimowej aury z brzuchem i tak nie dotrwam. ot taki mały plus mojej sytuacji- nie muszę kupować kurtki [emoji14]

Wydwalo mi się ze dobrze, bo był ocieplany całkiem niedawno. Mieszkanie co prawda szczytowe... za rok będę mogła więcej powiedzieć, ale w te zimę na pewno będziemy uważać i krótkie rękawki zamienimy na swetry [emoji6]
Ja chodze z kurtkami nie zapiętymi :) szalik cienki na szyje plus bluza i daje radę

Do góry