reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mam nadzieje ze wszystko w porzadku, daj znać po [emoji4] Trzymam kciuki :-*Daj znać po [emoji4][emoji123]Ja kiedyś się spytałam lekarza swojego czy urodze normalnie czy będzie trzeba wykonać CC, bo jestem dość chuda, tzn wąska w biodrach bardzo... chodzę do lekarza prywatnego i to starszy chłop trochę, odbierał wiele porodów moich znajomych no i raczej się zna bo dużo porodów skomplikowanych. Także pytam się go a on do mnie wyskakuje z tekstem "jaki ma Pani rozmiar buta?" ja zakłopotana myślę o co mu chodzi i co on chce od moich nóg [emoji23] I mówię 38 rozm. , to odpowiedział że spokojnie do 4,5kg przejdzie przez moje biodra. Także może to zależy od stopy, "wielkość" bioder czy coś, nie wiem. Mówi że bardziej są problemy jak kobiety ma mniej niż rozm. 36, nie wiem czy to prawda czy co i jak no ale tak mi powiedział [emoji4]Daj znać po :-*Daj znać po wizycie, trzymam kciuki [emoji4]

Dobre z tym rozmiarem buta :-D moja koleżanka ma rozm 39 i wąskie biodra, lekarz jej powiedział, że więcej jak 3,5 kg nie ma co próbować siłami natury.

@Sasanka14 wiem, że nie ma co panikować, co ma być to będzie, jak weszło to i musi wyjść :D Tylko, że poród coraz bliżej to i coraz więcej wątpliwości. Nie chciałabym np rodzić 20 godzin a po tym czasie ktoś stwierdzi, że samo nie wyjdzie i trzeba ciąć:shocked2:

reklama
Cześć:) Mnie coś od wczoraj boli podbrzusze, dopiero dzisiaj wzięłam no-spe. Mała też od poniedziałku jakoś tak boleśnie się układa. Jutro mam wizytę i się trochę stresuję, bo to chyba najdłuższy okres między wizytami, prawie 5 tyg. Jakoś zaczynam się bać porodu...

Ja będę jutro wizytować. Ostatnio moje male były ułożone jedna glowkowo, druga posladkowo ale wydaje mi się, ze teraz obie są posladkowo, mam kwadratowy brzuch, na dole czuje miłe smyranie nóżkami a w górnych partiach tylko cos wielkiego wystaje jakby główki....ech trochę się obawiam...
czekam z niecierpliwością na jutrzejszą wizytę.
Albo na dole to rączki a na górze dupki ;)
Mój Mały się obrócił a mi dalej wydawało się że on mi głowę pod żebrami pcha a to się okazało że dupka i nogi ;)
A u Ciebie, przy blizniakach to chyba i tak bez znaczenia bo będzie cc??

Albo na dole to rączki a na górze dupki ;)
Mój Mały się obrócił a mi dalej wydawało się że on mi głowę pod żebrami pcha a to się okazało że dupka i nogi ;)
A u Ciebie, przy blizniakach to chyba i tak bez znaczenia bo będzie cc??

A moze i dupki hmmm :-D
Tak bede miec cc bo raz ze blizniaki a dwa ze jakbym bardzo chciala sn to musialy by byc obie glowkowo ulozone, ostatnio na wizycie nie byly i gin stwierdzila, ze juz sie nie przekrecą.
Chcę cc, zawsze chcialam nawet jak nie bylam w ciązy, mam jakąś fobie przed porodem nie wiem skąd. Także cieszę się bardzo, ze to ciaza mnoga i stanowi to juz wskazanie do cc. Nastawialam sie na prywatna klinike byle by miec to cc.
Jednak nadal się boję, czy zdążę do szpitala, czy nie urodze po drodze...:laugh2:wiem ze to glupie myslenie jednak się wewnetrznie stresuję. A juz coraz blizej...:szok:

Hej dziewczyny
Ja sie lenie dziś totalnie. Wczoraj wysprzatalam mieszkanie dzis siedze i sie nudze. Ogladam tv. Zaraz ide ugotować żurek. Syn w przedszkolu. Kurcze zimno jak diabli. W płaszczu już na styk sie zapinam obawiam sie ze w październiku nie bede miala kurtki:( a w sumie tez bez sensu jakis worek na miesiac kupować . tak mowiłam ze nie bede grzac kaloryferami ale jest mi normalnie zimno i zastanawiam sie czy nie podgrzac troche mieszkania. W ogóle to tak mi sie chce jeść mietowe gumy czy jakies dropsy ze szok. Z nijosiem tez tak mialam ale nie do tego stopnia a mnie normalnie ssie w żołądku

Mam nadzieje ze wszystko w porzadku, daj znać po [emoji4] Trzymam kciuki :-*Daj znać po [emoji4][emoji123]Ja kiedyś się spytałam lekarza swojego czy urodze normalnie czy będzie trzeba wykonać CC, bo jestem dość chuda, tzn wąska w biodrach bardzo... chodzę do lekarza prywatnego i to starszy chłop trochę, odbierał wiele porodów moich znajomych no i raczej się zna bo dużo porodów skomplikowanych. Także pytam się go a on do mnie wyskakuje z tekstem "jaki ma Pani rozmiar buta?" ja zakłopotana myślę o co mu chodzi i co on chce od moich nóg [emoji23] I mówię 38 rozm. , to odpowiedział że spokojnie do 4,5kg przejdzie przez moje biodra. Także może to zależy od stopy, "wielkość" bioder czy coś, nie wiem. Mówi że bardziej są problemy jak kobiety ma mniej niż rozm. 36, nie wiem czy to prawda czy co i jak no ale tak mi powiedział [emoji4]Daj znać po :-*Daj znać po wizycie, trzymam kciuki [emoji4]

Że co z tym butem? Ja mam 36, ale chyba to nie ma znaczenia hehe może tak się pośmiać miał ochotę? ;p

reklama
Nawet nie strasz ;p
Ja się panicznie boję cesarki ... porodu SN się jakoś nie boję, ale cesarki to raczej wolałabym uniknąć ;p
Ale mi się wydaje że jak lekarz mówi że będzie poród naturalny to będzie naturalny nie ma co myśleć inaczej [emoji4] A ile już dzidziuś ma ? Bo ja czytam na bieżąco ale mam skleroze ciążową i to mocną haha

Do góry