reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mama mi jakiś czas temu opowiadała, że oglądała wywiad z jakąś polska aktorka (ale zabijcie, nie pamiętam z kim) i ta aktorka podobno mówiła, że niektóre 'gwiazdy' umawiaja cc na 36 tc, żeby po porodzie szybko wrócić do formy:szok:
powalone hehehe

tak samo co do tej blogerki...ludzie nie zdają sobie sprawy jak życie tych ludzi wygląda NAprawde .. takich przypadków jest więcej i bez tego wydarzenia wiem że tak się zdarza po tym jak widzę ...co sie wokoło dzieje ..jak ludzie potrafią ukryć swoje prawdziwe ja i jak bardzo uzależniają się od pokazywania z tej Pięknej strony ...

.fotki retuszowane milion razy wrzucane na insta czy gdzieś to też przecież 'normalne' już dzis czy też laski które poprawiają swój wygląd chirurgicznie by pokazać ala Naturalne ich piękno hehe
ostatnio oglądałam laskę
.jak nie usta jeszcze większe to pośladki powiększyła bo jednak za małe ... itd. końca nie ma:)

mając dystans i świadomość tego jak to naprawde wyglada pozwalamy na własną akceptację w 100%

reklama
Tak sobie tylko żartuję[emoji23]
Nie będzie olbrzyma i urodzę SN, tak mi sie marzy i wierzę że tak będzie. Ale cc tez wezmę jak trzeba będzie [emoji106]
Moze za 3 tygodnie okaże sie, że synek wcale dużo nie przybrał [emoji5][emoji106]
Witaminy tez biorę codziennie. I co któryś dzień dodatkowo kwas DHA, bo w moich witaminach mam go mało, a ja bardzo mało jem to, co go zawiera.. [emoji53]
Moja siostrę tak lekarz w 33 tc"straszyl" że dziecko jest duże i dość "nabite" więc ma się przygotować:p ale mały później zwolnił..Teraz jest w 39 tc A mały ma 3200 więc nie ma co się przejmować na zapas

Dzień dobry w ten mroźny dzień! Co tu się porobiło? Przed chwila było lato a teraz budzę się o 6 i są 4 stopnie... A gdzie jesień?
Dzisiaj wizyta na 18:30 ale bez usg więc aż tak nie czekam - wyniki moczu książkowe i chyba nigdy takich nie widziałam [emoji6] trochę się tylko martwie o szyjke jak czytam co się u Was dzieje A dodatkowo czuje ostatnio takie kłucie w samym środku i wiem że mała mocno naciska więc ciekawe co mi powie. @Mama Zuzi i Antosia dziś też wizyta, na która? Ktoś jeszcze?
Miłego dnia[emoji4]

Dzień dobry w ten mroźny dzień! Co tu się porobiło? Przed chwila było lato a teraz budzę się o 6 i są 4 stopnie... A gdzie jesień?
Dzisiaj wizyta na 18:30 ale bez usg więc aż tak nie czekam - wyniki moczu książkowe i chyba nigdy takich nie widziałam [emoji6] trochę się tylko martwie o szyjke jak czytam co się u Was dzieje A dodatkowo czuje ostatnio takie kłucie w samym środku i wiem że mała mocno naciska więc ciekawe co mi powie. @Mama Zuzi i Antosia dziś też wizyta, na która? Ktoś jeszcze?
Miłego dnia[emoji4]
Mnie wczoraj też wyjątkowo często i mocno kuło w piczce i brzuch jakbym miała w środku ogromny kamień. Też jestem ciekawa co mi powie.
Szczerze to mam nadzieję, że wszystko ok i powie bym odstawila luteine-nie cierpię wkładać tam nic wrrr...ale jak mus to mus

Mnie wczoraj też wyjątkowo często i mocno kuło w piczce i brzuch jakbym miała w środku ogromny kamień. Też jestem ciekawa co mi powie.
Szczerze to mam nadzieję, że wszystko ok i powie bym odstawila luteine-nie cierpię wkładać tam nic wrrr...ale jak mus to mus
No to dobrze że całkiem za niedługo masz ta wizytę i wszystko będzie wiadomo. Ja ostatnie 3 dni jak chodzę czy stoję to czuje takie ciągnięcia w dół że aż jestem trochę przerażona... A może już nie pamiętam że na tym etapie tak było? (A to tylko 2 lata roznicy) mam jakieś dziwne wrażenie że mi też (jak już tu kilku z Was) powie że raczej wcześniej mam się spodziewać. No nic, czekamy do wizyty.

No to dobrze że całkiem za niedługo masz ta wizytę i wszystko będzie wiadomo. Ja ostatnie 3 dni jak chodzę czy stoję to czuje takie ciągnięcia w dół że aż jestem trochę przerażona... A może już nie pamiętam że na tym etapie tak było? (A to tylko 2 lata roznicy) mam jakieś dziwne wrażenie że mi też (jak już tu kilku z Was) powie że raczej wcześniej mam się spodziewać. No nic, czekamy do wizyty.
A ja nie wierze lekarzom, którzy na tym etapie mówią, że poród będzie szybciej. To jak wróżenie z fusów. To nie jest matematyka tylko ludzki organizm. Owszem, pewne rzeczy mogą na to wskazywać i trzeba być przygotowanym na tą ewentualność, ale raczej bez stresu i spinki. Bywa różnie. Ważne, że nasze dzieci z dnia na dzień mają większe szanse przeżycia poza łonem matki.
Będzie dobrze moje drogie. Urodzimy wszystkie zdrowe dzieci[emoji8]

Tak, biorę nadal i będę brała podczas karmienia piersią :) Mnie się ostatnio zdarza wziąć później niż brałam, tzn przypomina mi się np o 13, a zawsze brałam o 8.
Mnie gin powiedzial ze wyniki sa ok ciaza jest prawidłowa wiec nie widzi potrzeby brania lekow [emoji6] tylko magnez asmag biore...

reklama
Do góry