reklama
urs
Fanka BB :)
Tez czytalam, zeby sobie raczkowac, albo basen- niestety ponoc to jest i tak 50/50 i jesli dziecko nie zechce, to sie nie obroci.
O zadnej trenerce tutaj mi nie wiadomo, z reszta UK wbrew pozorom jest dosc zacofanym krajem w porownaniu z Polska pod wzgledem ginekologiczno-polozniczym.
Poki co bede sobie raczkowac i 3mac kciuki za uparciucha zeby jednak sie przekrecil.
Co do baby shower to ja bylam na dwoch- jedno organizowalam, a drugie bylo moje w Polsce. Rzeczywiscie w UK jest to bardziej popularne, ale w Polsce sie powoli rozkreca, poki co najbardziej wsrod celebrytow.
W sumie zwykla babska posiadowa- prezenty, fajne ozdoby no i akurat u mnie tematy byly tylko ciazowo-porodowe, byly same mlode mamy, jakos sie tak zlozylo. Ogolnie fajna sprawa + kazda wymowka jest dobra to spotkania sie w fajnym gronie
Poniewaz moj ksiaze lezy dupka do dolu poki co to ja robie takie cwiczenia jak na zdjeciu ponizej. Polecala je ktoras z mam na FB.
Moja lekarka mowi, ze jeszcze jest czas na obrot (u mnie 31 tc), ale tez martwie sie bardzo, bo chcialabym uniknac cc za wszelka cene...
Załączniki
Ewela2805
Co się stało ??Zabić to mało Kolejna bezsenna noc. 5 lat razem, ale nie ma bata nie przyzwyczaję się :/ Mąż poszedł do sypialni obok, a ja w salonie leże i mam dosyć, wziąć poduszkę i uciszyć.
U mnie w porządku w nocy dzisiaj, z 2 czy 3 razy tylko wstawalam na siku a teraz się obudziłam jeść bo czuje jakbym nie jadła 2 dni taki głód [emoji28] Idę jeść i jeszcze pospać choć trochę..
Widziałam ostatnio taki film jak obracają dziecko. Powiem szczerze, że ja chyba bym się nie zdecydowała, wyglądało na bolesne. Najpierw pan zrobił kobiecie usg, później nałożył więcej żelu i po prostu złapał za brzuch z dwóch stron i zaczął powoli kręcić w jedna stronę aż do pełnego obrotu.
Link do: Lekarz odwraca dziecko ułożone miednicowo - FILM - Mamy-mamom.pl
Link do: Lekarz odwraca dziecko ułożone miednicowo - FILM - Mamy-mamom.pl
Igorowelove
Moderatorka
Ja ostatnio sypiam lepiej, wstaje tylko siku może mi się organizm na poród szykuje? [emoji23]
justyna90m
Zaangażowana w BB
Moja narazie tez posladkami na dol. Od poczatku ciazy bylam nastawiona na sn,ale w tym przypadku zmuszona bede chyba do cc. Dzis zaczynam 35tc. Do obracania jestem sceptycznie nastawiona,gdyz kolezanka miala miec obracanie,ale w ostatniej chwili zrezygnowala na jej szczescie bo dziecko mialo za krotka pepowine i moglo by dojsc do niedotlenienia. 8 pazdziernika jak bede miala skonczony 36tc mam umowione usg i wtedy zobaczymy,jezeli sie nie obroci to to zdecydowanie cc,bo nie chce ryzykowac
LassHa
Baby brain [emoji23][emoji23] zdarza się[emoji85] ja mam w portfelu karteczkę z datą wizyty i godziną[emoji106] niby pamietam... ale tak przez pierwsze dni... a pózniej to już srednio [emoji16]a karteczka jest i jej do wizyt nie wyciągam, dopóki nie dostanę od niego drugiej [emoji847] widocznie mój lekarz często ma do czynienia z ciężarnymi kobietami i chucha na zimne Hahaha [emoji23]
Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok[emoji106]
Brawo ty!! Udało się[emoji106]
A te zajęcia to dla samych dzieciaczków oczywiście? Daleko macie? Trzeba wozić?
Kciuki za wizytę i daj znac po![emoji106][emoji5]
Ale się pani doktor wykazała [emoji33] sprawdziła ci chociaż szyjkę? W ogole zbadała cię? Czy na ładne oczy dała tę no-spę? [emoji50]
Niby coś tam sprawdzała szyjkę, ale średnio jej ufam, na szczęście już w środe ide do swojej to może do tego czasu nie urodze [emoji16]
Tyna_88
Dzięki mleko mąż nam wczoraj zaserwował przed spaniemZdrówka życzę! Łykaj witaminę C, pij herbatkę z cytryna i miodem, mleko z czosnkiem i miodem i będzie dobrze [emoji106][emoji5]
Wow! Super niespodzianka! [emoji7]
Też pewnie bym się poryczała[emoji16] a w ogóle nie wiedziałam, że w Polsce też to baby shower takie popularne... u mnie nikt nie miał wśród rodziny i znajomych...choć mize bratowa męża cos wspomniała, ale już nie pamietam [emoji5]
Nie masz nic ciekawego do czytania? Cokolwiek? [emoji53]
Ja miałam przez cała ciąże 3 skurcze łydki... magnez biorę okazyjnie. Bo twardnienia mam czy go biorę czy nie. W piątek miałam taki super dzień, prawie bez twardnień, a i sprzątałam i gotowałam i piekłam i smażyłam.. i jeszcze płac zabaw z dzieckiem obskoczyłam. A czasami odpoczywam i tak mam te twardnienia brzucha. A te skurcze łydek to z reguły mam jak się źle rano przeciągnę... No i 3 razy od 2m-cy to tez nie jakoś dużo...
Ale tak czy siak magnez nie moze ci zaszkodzić, a na pewno pomoże. Wiec jak masz problemy ze skurczami to łykałabym jak dziewczyny radzą[emoji106][emoji5]
Ha! Skąd ja to znam! Najpierw się myśli o chwili spokoju, a jak się ją ma to człowiek nie moze sie ogarnąć [emoji23]
A jesteś pewna, że cię dziecię nie skopało po prostu? Teraz to ciężko powiedzieć co nas boli, czy to jakiś organ czy od bobasa ruchów [emoji53][emoji28]
Mnie tez! Ostatnie dni właśnie pobolewają, a dzisiaj to już mocniej... nawet sie zdziwiłam... tak na końcówce ciąży?? [emoji33][emoji85]
Koniecznie z tą opuchlizną do lekarza. Dobrze, że idziesz. Ale jaki opuszczony brzuszek????? Mi jak mówili, że opadł to za tydzień rodziłam! Nawet tak nie mow, może ci sie wydaje... [emoji33][emoji5]
Płomyk*
Jeszcze nie. Miał mi dać skierowanie na wizycie żebym mogła się umawiać ale jeszcze przełożył to na kolejną wizytę czyli na 8.09Masz już termin ustalony?
Najgorzej na czczo. 95 jeszcze by mi darował ale do 117 ucieka i nie schodził poniżej 100No a duże miałaś skoki cukru? W tym tygodniu też mi swirowały ostro cukry, ale zmieniłam pieczywo na wase i od trzech dni wszystko w normieteż już odliczam do dnia bez glukometru
reklama
@Dita_333 No raczej się nie różni to wielce od zwykłego spotkania towarzyskiego wręczenie prezentów, a ze same towarzystwo kobiece to trochę o ciąży dzieciach a te co maja inne tematy to swoje. To wszystko moje dobre koleżanki albo z pracy, albo lokalne z Krakowa albo ze studiów wiec spotykamy się regularnie i tematy lecą same.
Czyli babska impreza pod pretekstem ciazy [emoji106][emoji38] super! Szkoda, że nikt nie wpadł na to, żeby mi zorganizować No ale jak sie mieszka na zadupiu to tak jest... ja zorganizuje przyjaciółce jak mam nadzieję, kiedyś będzie w ciąży [emoji5]
Tez czytalam, zeby sobie raczkowac, albo basen- niestety ponoc to jest i tak 50/50 i jesli dziecko nie zechce, to sie nie obroci.
O zadnej trenerce tutaj mi nie wiadomo, z reszta UK wbrew pozorom jest dosc zacofanym krajem w porownaniu z Polska pod wzgledem ginekologiczno-polozniczym.
Poki co bede sobie raczkowac i 3mac kciuki za uparciucha zeby jednak sie przekrecil.
Co do baby shower to ja bylam na dwoch- jedno organizowalam, a drugie bylo moje w Polsce. Rzeczywiscie w UK jest to bardziej popularne, ale w Polsce sie powoli rozkreca, poki co najbardziej wsrod celebrytow.
W sumie zwykla babska posiadowa- prezenty, fajne ozdoby no i akurat u mnie tematy byly tylko ciazowo-porodowe, byly same mlode mamy, jakos sie tak zlozylo. Ogolnie fajna sprawa + kazda wymowka jest dobra to spotkania sie w fajnym gronie
Trzymam kciuki, żeby się jednak obrócił. Dzieci potrafią nas zaskoczyć... a że mały brzuch - to trochę poboli cię bardziej, ale przejdzie. Ja na to obracanie chyba bym sie nie zdecydowała [emoji33] jakoś tak... średniowieczem mi zajeżdża [emoji28]
Także albo nadzieja, że sie obróci albo cc[emoji106]
Zabić to mało Kolejna bezsenna noc. 5 lat razem, ale nie ma bata nie przyzwyczaję się :/ Mąż poszedł do sypialni obok, a ja w salonie leże i mam dosyć, wziąć poduszkę i uciszyć.
Chrapanie?
Nie pomaga spanie na boku? Nic a nic?[emoji85]
Moja narazie tez posladkami na dol. Od poczatku ciazy bylam nastawiona na sn,ale w tym przypadku zmuszona bede chyba do cc. Dzis zaczynam 35tc. Do obracania jestem sceptycznie nastawiona,gdyz kolezanka miala miec obracanie,ale w ostatniej chwili zrezygnowala na jej szczescie bo dziecko mialo za krotka pepowine i moglo by dojsc do niedotlenienia. 8 pazdziernika jak bede miala skonczony 36tc mam umowione usg i wtedy zobaczymy,jezeli sie nie obroci to to zdecydowanie cc,bo nie chce ryzykowac
Również trzymam kciuki za obrócenie się dzieciątka. Uparte te wasze bobasy [emoji33] a jak nie to cc, bedzie dobrze! [emoji106]
Niby coś tam sprawdzała szyjkę, ale średnio jej ufam, na szczęście już w środe ide do swojej to może do tego czasu nie urodze [emoji16]
Hehe na pewno nie urodzisz [emoji5] ja mam jutro wizytę. Jakoś taka lekko zestresowana jestem. Zobaczę co z moją szyjką i pooglądam synka[emoji5] to znaczy pewnie już tylko kończyny, ciężko będzie go złapać całego w tym tygodniu ciazy, coraz większe te nasze dzieci[emoji847]
Dzisiaj spałam dobrze, jak zabita z przerwa na siusiu, po czym jak wstawał w pol do szóstej to mnie obudził.. jakoś tak głośno był [emoji53] i nie mogłam zasnąć godzinę, a jak już prawie zasypiałam to obudził sie synek...a ze dużo nie zostało do pobudki do przedszkola to zawołałam go do siebie i tak 45minut spaliśmy w uścisku miłości Hahaha [emoji23][emoji5]
Teraz zjadłam śniadanie, odpoczywam i obmyślam plan dnia.. na zewnątrz taka pogoda, że nosa nawet nie mam ochoty wystawiać brrrrr[emoji33][emoji31]