reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć dziewczyny:) Kurcze, nie chcę sobie wyszukiwać chorób, ale strasznie mnie męczy suchość w ustach. Macie coś takiego? Piję, wydaje mi się, że dużo, nawet w nocy. Cukier mam ok, bo sama sobie mierzę, chociaż krzywa wyszła w porządku. W przyszłym tyg idę robić morfologię i mocz przed wizytą, zrobić sobie jeszcze jakieś badanie czy najpierw skonsultować z gin?
Dzisiaj moja kuzynka urodziła, następna w rodzinie jestem ja w kolejce :)

reklama
Dzien dobry Niunie. Ja juz w pracusi.

Mam cos dla Was na poprawe humoru ;)

Zobacz załącznik 899788

Haha zawsze sie z tego śmiałam[emoji23] i dziękuje Bogu, że nie jestem słoniem [emoji85] ale wiesz.. inne zwierzęta chodzą w ciąży np.dwa -trzy miesiące [emoji23]

Cześć dziewczyny!!
Dziś miałam ciężką noc, nie mogłam spać, do tego Antoś miał jakieś koszmary, płakał biedulek w nocy.
Mąż wrócił z pracy ledwo przytomny, 12 godzin na nocy to jakaś porażka. Teraz śpi.
Ja mam ochotę wybrać się dziś na jakieś zakupy i chyba zaraz to uczynie.

Mój książę tez cos w nocy nie mógł dość, non stop do niego chodziłam... niby miał zatkany nos, ale nawet jak mu zakropilam to i tak zasnąć nie mógł., oczy wielkie jak 5zlotówki[emoji53] i pytania nocne- Czy on umrze jak nie będze oddychał? [emoji33] bo wydawało mu sie, że nie oddycha przez ten nos... No pierwszy raz tak miał [emoji853] mam nadzieję, ze ostatni [emoji55]

Wspolczuje, nie dosc,ze w zyciu lipa to jeszcze szpital. Moge tylko sie domyslac, jak cie przytlacza pobyt w nim. Ale glowa do gory, przynajmniej jestes w dobrych rekach i jesli cos zacznie sie dziac, to jestes w odpowiednim miejscu. Postaraj sie zabic nude, moze jakas ksiazka, albo wlacz sobie jakies smieszne filmiki na YouTubie,heheh Jak mi jest smutno to wchodze w to forum, zawsze jest cos ciekawego do poczywania. A ostatnio jak bylam zalogowana na facebooku to pisalam do znajomych z ktorymi dawno nie rozmawialam i powiem ci, ze wiele z nich odpowiedzialo. Wczoraj rozmawialam 3 godz z kolezanka ktorej nie widzialam jakies 7 lat. Takze, jesli mozesz miec przy sobie tel i masz dostep do internetu to zachecam na odswiezenie dawnych znajomosci..... moze znajdzie sie ktos kto poprawi Ci humor

pozdrawim i zycze szybkiego powrotu do zdrowia;);););)

Wczoraj przybyly mi towarzyszki na sale wiec bylo duzo pogaduszek i śmiechu
Dziś wychodze do domu i na chwile obecną jednak bez insuliny . w poniedzialek kontrol i zobaczymy narazie cukier jest w miare ok. I troche opanowalam swoje skolatane nerwy wiec jakby nie bylo pobyt w szpitalu wyszedl mi na dobre:) musze naprawde pracowac nad swoim samopoczuciem. Dziś koleżanka z sali poszła na planowaną cesarke nawet jej pozazdrościlysmy że to już i ze już za chwil kilka zobaczy i ucaluje swojego synka. Chyba pobudzila moj instynkt macierzyński. Mój maluszek bardzo ruchliwy caly czas sie rusza non stop.jasno daje mi do zrozumienia mamusiu jestem tu:)) o 6 miałam ktg fajnie jest sluchac serduszka tu mozecie mi pozazdrościć.
Teraz czekam juz na wypis

Witajcie od 4ej nie śpię, bo mąż jak wrócił z pracy włączył tv i mnie obudził.
On po 2 minutach chrapał a ja już nie.
W nocy ok, ale jak się obudziłam to mnie skóra zaczęła swędzieć.
Czekałam do 5ej, żeby lek był 8 godzin na skórze.
Potem się wykąpałam, nasmarowałam sterydem i już nie śpimy.
Tzn Mati o 4ej jak się obudziłam to on też, z pół godziny się wiercił.
No i o 7ej znów zaczął się wiercić i tak sobie ćwiczy z przerwami.
Jest troszkę lepiej, ale nadal się trochę drapie.
Obcięłam całkiem pazury, bo nie mam innego wyjścia.

Ktoś dziś wizytuje?
Współczuję niewyspania... Ale może zafundujesz sobie jakąś drzemkę w dzień? :)
A ten steryd lepiej działa niż te balsamy? Ja mam dzisiaj wizytę i @ONAONAONA też :)

Wczoraj przybyly mi towarzyszki na sale wiec bylo duzo pogaduszek i śmiechu
Dziś wychodze do domu i na chwile obecną jednak bez insuliny . w poniedzialek kontrol i zobaczymy narazie cukier jest w miare ok. I troche opanowalam swoje skolatane nerwy wiec jakby nie bylo pobyt w szpitalu wyszedl mi na dobre:) musze naprawde pracowac nad swoim samopoczuciem. Dziś koleżanka z sali poszła na planowaną cesarke nawet jej pozazdrościlysmy że to już i ze już za chwil kilka zobaczy i ucaluje swojego synka. Chyba pobudzila moj instynkt macierzyński. Mój maluszek bardzo ruchliwy caly czas sie rusza non stop.jasno daje mi do zrozumienia mamusiu jestem tu:)) o 6 miałam ktg fajnie jest sluchac serduszka tu mozecie mi pozazdrościć.
Teraz czekam juz na wypis
Super :) cieszę się ze nastrój się poprawił! Oby tak dalej

Hej
Mnie od od jakichś 2-3 dni nogi puchna [emoji52] co prawda nie mam balonow ale odczuwam i widze ze sa spuchniete dlonie tez zwlaszcza palce [emoji21] oj palce u rak to mam jak paroweczki [emoji38] i niewiem czy zglaszac to lekarzowi wczesniej bo mam dopiero wizyte 8 paz czy poczekac... hmmm niby nic sie nie dzieje powaznego.

reklama
Cześć dziewczyny:) Kurcze, nie chcę sobie wyszukiwać chorób, ale strasznie mnie męczy suchość w ustach. Macie coś takiego? Piję, wydaje mi się, że dużo, nawet w nocy. Cukier mam ok, bo sama sobie mierzę, chociaż krzywa wyszła w porządku. W przyszłym tyg idę robić morfologię i mocz przed wizytą, zrobić sobie jeszcze jakieś badanie czy najpierw skonsultować z gin?
Dzisiaj moja kuzynka urodziła, następna w rodzinie jestem ja w kolejce :)
ja miałam taką suchość w ustach jakoś w okolicy 27-28 tygodnia, szczególnie wieczorem, pomimo, że bardzo dużo piłam w ciągu dnia i cukry też były dobre. Trwało jakieś 4-5 dni i samo przeszło, więc się tym specjalnie nie przejęłam. Masz to cały dzień? może zmieniłaś pastę do zębów i ona Ci tak wysusza? Skonsultuj z lekarzem, jak Cię coś niepokoi ;)

Hej
Mnie od od jakichś 2-3 dni nogi puchna
emoji52.png
co prawda nie mam balonow ale odczuwam i widze ze sa spuchniete dlonie tez zwlaszcza palce
emoji21.png
oj palce u rak to mam jak paroweczki
emoji38.png
i niewiem czy zglaszac to lekarzowi 00b00mam dopiero wizyte 8 paz czy poczekac... hmmm niby nic sie nie dzieje powaznego.
czytałam, że najważniejsze, żeby nie było obrzęków po nocy, bo na wieczór to już się może zbierać dużo wody, ale do rana powinno wszystko zejść.

Witam się porannie, całkiem wyspana pomimo kolejnego nalotu komarów ;)
Trzymam kciuki za wizytujące!

Do góry