reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja się chciałam przywitać :)
Obecnie u mnie leci 33tc. Niestety mam skróconą szyjkę macicy i zagrożenie porodem przedwczesnym.. :( Leżę i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do listopada, albo chociaż do połowy października.
Na dodatek córeczka wciąż jest w położeniu miednicowym. Czy którejś z was tez jeszcze dzieciątko się nie odwróciło?
I jakby tego było mało to przez całą ciążę bardzo słabo czuję ruchy córeczki... może poczuję delikatne przemieszczania maks 10razy dziennie... plus ewentualnie czkawka. Mam nadzieję, że po prostu to przez to, że mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie i że po prostu Malutka ma taki leniwy temperament... A może któraś z was też tak mało czuje ruchy dzieciątka?

reklama
@majacyr czuję się dobrze, wydaje mi się, że luteina pomogła. Dziś troszkę się przeszliśmy i brzuszek zabolał i twardy jak skała. Zresztą twardy jest bardzo często, już się przyzwyczaiłam[emoji16] bardzo bym chciała urodzić po 1 listopada, ale tego nie przewidzisz.
Szczerze mówiąc to już się nie mogę doczekać, aż zobaczę i przytule moje trzecie dziecko. Ale wiem, że musi jeszcze posiedzieć w brzusiu.

@Ewelina1406 koniecznie daj znać co i jak po wizycie.

Mój synio junior ma już chyba bardzo ciasno w brzuszku, bo większość ruchów to takie przesunięcia, fale na brzuchu.
Oczywiście każdego dnia zgaga po wszystkim hehehe śmieje się z mężem, że na pewno będzie miał czarne kudłate włosy, tak jak mój mąż by chciał - taki zabobon [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Obecnie u mnie leci 33tc. Niestety mam skróconą szyjkę macicy i zagrożenie porodem przedwczesnym.. :( Leżę i mam nadzieję, że uda mi się dotrwać do listopada, albo chociaż do połowy października.
Na dodatek córeczka wciąż jest w położeniu miednicowym. Czy którejś z was tez jeszcze dzieciątko się nie odwróciło?
I jakby tego było mało to przez całą ciążę bardzo słabo czuję ruchy córeczki... może poczuję delikatne przemieszczania maks 10razy dziennie... plus ewentualnie czkawka. Mam nadzieję, że po prostu to przez to, że mam łożysko umiejscowione na przedniej ścianie i że po prostu Malutka ma taki leniwy temperament... A może któraś z was też tak mało czuje ruchy dzieciątka?
Cześć, już nie dużo zostało, dasz rade:) imię dla córki wybrane? Też mam łożysko na przedniej ścianie i też mało czuje, wiec tak chyba po prostu ma być. Kilka razy dziennie coś się tam poruszy i tyle. Na palcach jednej ręki bym policzyla serie kopniakow:) myślę że jeszcze ma czas na przekrecenie, a kiedy masz wizytę?

@Szara20 witaj.
Ja leżę z krótkimi przerwami od 6tc. Nie jest lekko, ale dla dobra dziecka da się.
Na kiedy masz termin?
Kilku z nas się nie przekręciły dzieciaczki.
Mój albo poprzecznie albo pośladkowo jest ułożony.
Jeżeli chodzi o ruchy, to teraz masz słabsze ruchy, czy przez cały czas?
Jak przez cały czas to taka widocznie natura Twojej Dzidzi.
Kiedy masz wizytę?

@Mama Zuzi i Antosia zabobony zabobonami. Ja z Darią miałam mega zgagę i autentycznie urodziła się z mega włosami. Lekarz się śmiał, że jak wyjdziemy ze szpitala to od razu do fryzjera [emoji23][emoji23]
Teraz też często mam zgagę, czasem przez cały dzień. Zobaczymy jaki urodzi się Mati.

@Igorowelove trzymam kciuki za badania.

Szara trzymam kciuki bys dotrwala do wyznaczonego celu ;) ale jy, jest na tyle duza ze sobie świetnie poradzi po drugiej stronie brzuszka ;) mimo to życzę 37-37 tc ;)

Igorowelove miałam cholestaza w pierwszej ciazy.... Trzymam kciuki!

Idę jutro ma morfologię i mocz, przy okazji zbadam alat i aspat bo od dwóch dni tak mnie wszystko swędzi że porażka [emoji85] trzymajcie kciuki żeby to było na tle alergicznym czy tam hormonalnym a nie cholestaza [emoji120]

Ale robisz te badania z zalecenia gina czy sama od siebie? Ja je robiłam półtora tygodnia temu, na wizytę, żeby właśnie wykluczyć cholestaze. A jak cię wszystko swędzi to może sucha skóra? Nawilżasz też ramiona, łokcie i inne części ciała oprócz tych co „rosną” w ciąży?

Ewela ja lubię ciepło, więc i powietrze miałam suche w domu, a nawilżacz załatwił sprawę, no i Kacper miał sapke i mowili żeby nawilżać powietrze. W tą zimę teztkupię, bo tamten szlak trafił. Wszyscy na tym skorzystaliśmy ;)

Ewelina daj znać, kciuki trzymam.
Oj, ja nie lubię zaduchu [emoji33] w zimie zakręcone kaloryfery tak, żeby było max 21, i to jest ok[emoji106] jak coś nie dopatrzę i mi wzrośnie do 23 to od razu wierzenie [emoji23]

Witaj [emoji3] na kiedy masz termin?
Wydaje mi się, że jeszcze może się obrócić albo obróciła a ty nie poczułaś [emoji106] kiedy ostatnio miałaś wizytę?
A jak się tak cały czas rusza, to chyba taki ma temperament, gorzej jakby była mega aktywna a tu nagle spokój...
Ja dzisiaj skończyłam 32 tydzień i zaczęłam 33(32+0) i moj uwielbia się wypinać, przesuwać pupą i plecami, jednocześnie np.machając rączkami czy kopiąc. W sumie to nie zawsze kopanina tylko takie prostowanie nóżek, czasami jak konik- dwa, trzy razy pod rząd. Ale ja tak mam odkąd poczułam ruchy. Czkawkę z reguły ma codziennie wieczorem [emoji28]
Ile ma twoja skrócona szyjka??

@majacyr czuję się dobrze, wydaje mi się, że luteina pomogła. Dziś troszkę się przeszliśmy i brzuszek zabolał i twardy jak skała. Zresztą twardy jest bardzo często, już się przyzwyczaiłam[emoji16] bardzo bym chciała urodzić po 1 listopada, ale tego nie przewidzisz.
Szczerze mówiąc to już się nie mogę doczekać, aż zobaczę i przytule moje trzecie dziecko. Ale wiem, że musi jeszcze posiedzieć w brzusiu.

@Ewelina1406 koniecznie daj znać co i jak po wizycie.

Mój synio junior ma już chyba bardzo ciasno w brzuszku, bo większość ruchów to takie przesunięcia, fale na brzuchu.
Oczywiście każdego dnia zgaga po wszystkim hehehe śmieje się z mężem, że na pewno będzie miał czarne kudłate włosy, tak jak mój mąż by chciał - taki zabobon [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Ja ani razu nie miałam zgagi... ciekawe czy urodzę lysolca[emoji23] w pierwszej ciąży tez nie miałam w ogole, a urodził sie z włoskami czarnymi.. moze nie gigantyczna szopa, ale takie normalne włosy miał [emoji28]teraz blondynek [emoji106]

Ja już po wizycie. Odetchnęłam z ulgą, bo serduszko bije prawidłowo. Lenka waży 1,100kg. Macica jest bardzo napięta i z tego powodu mogę rzadziej czuć ruchy. Położenie mojego Skarba jest....dowolne? podobno główką w dół, ale ma dużo miejsca i w każdej chwili może się to jeszcze zmienić. Pani ginekolog przepisała mi Luteinę 100 i magnez mam brać 3x1. Pytanie do dziewczyn, które brały/ biorą luteinę dopochwowo. Używałyście tego aplikatora?

Dita, sama robię bo wizyta dopiero w środę, 19.09. nawilżam całe ciało regularnie, więc nie ma mowy o suchej skórze, czytalam że swędzenie się pojawia w ciąży pod wpływem hormonów i mam nadzieję, że to właśnie to [emoji120] ale wolę zbadać wcześniej niż później i się nie zamartwiać w razie czego. Najbardziej mnie swędzą całe nogi i twarz, więc niby nie jak ma cholestaze, no ale wolę sprawdzić.

reklama
Do góry