reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja też jestem cały czas zmęczona, jakieś 4 ostatnie dni tak mam... nawet nie mam siły, żeby cokolwiek robić. Robię tylko to co rzeczywiście musze. Wychodzę z psami (ale tylko raz, kiedy jestem sama w domu), zawożę i odwożę braci do szkoły, robię im coś na obiad i to chyba tyle. No u teściów w weekend więcej zrobiłam, ale to tylko jeden dzień, miałam trochę więcej energii. Chodzę spać ok. 23 max, a wstaję przed 7, więc śpie dużo :)

reklama
Dzizas co ta za ludzie naokoło was. Mi nikt nic przykrego do tej pory nie powiedział, w sumie same komplementy. Jedyne co to teściowa jak ja spytałam czy coś oprócz brzucha mi poszło, to stwierdziła ze chyba pupa bo biodra się poszerzyły ale nie zrobiła tego absolutnie żeby mi przykrość zrobić. A ze zadek i urósł to tez czułam :D

Patrzcie jaki fuks ze jednak trafiłam do tego szpitala. Dzis rano od 5-7 twadnienia co 10 minut a na ktg później skurcze tez mniej więcej co 10 minut. I to dwa takie ze bolały :) kurczaczek jak takie są przy porodzie, a zapewne mocniejsze to nieźle. Dostałam leki na wychamowanie akcji i mam nadzieje ze odpuszcza.

Wiecie co zauważyłam? Że zawsze od początku ciąży w weekend coś się dzieje. Oczywiście nie w każdy :-D Pierwszy ból brzucha, plamienia, kolki, inne zachowanie dziecka, zawsze mam w weekend, kiedy kończy mi się tydzień. W poniedziałki zaczynam nowy i zawsze to jest jakiś przełom jakby. Nie wiem jak to wytłumaczyć:-D Np teraz w niedzielę miałam wrażenie, jakby mała momentalnie tak urosła, że nagle jej miejsca brakło, rusza się bardziej leniwie ale i mocniej. Zapiera się nogami o żebra już, czasami zgiąć się nie mogę:laugh2: W ogóle to pępek mi się jakoś na prawą stronę przesunął xD

@ONAONAONA u mnie jest spora różnica wieku. Ta siostra 16 lat ode mnie starsza i całe życie mi wylicza i zazdrości.
Już mi obliczyła ile dostanę jak urodzę młodego, że w mops co mc 1000zł?!
Ciekawe.
Jak robiła Komunię swojej wnuczki to zadzwoniła, że ją nie stać( ok rozumiem, że w lokalu drogo) no i będą tylko chrzestni.
Ok, ale jej powiedziałam, że dla mnie najważniejsza uroczystość.
Poszłam do kościoła a tam całe moje rodzeństwo i zdziwieni, że po uroczystości nie idę na imprezę.
A ja, że nikt mnie nie zaprosił.
Oni we troje trzymają się razem, a ja jak 5te koło u wozu.
Najlepszy kontakt miałam z bratem 4lata starszym, ale niestety nie mam z nim od kilku lat kontaktu.
Jacek mówi, żebym ich też nie zapraszała.
Ale ja tak nie umiem. Tym bardziej, że on całą rodzinę swoją zaprasza a ja mam nie zapraszać?!
Mam mieszane uczucia, bo w końcu to moja rodzina.

A co do spania nie wiem?! Przez to leżenie mam ciągle zgagę i ciężko mi zasnąć.
Poza tym jak śpię od 17 do 19ej to potem mi się nie chce spać.

@Kacprysiowo witaj, rozgość się.

Dziewczyny niewiem jak to jest ale idzie mi 28 tc a piersi mam miekkie wydaje mi sie ze powinnam miec twardsze boje sie ze bede miec malo mleka w piersiach [emoji21][emoji21]
Ja mam 31 i tez mam cycki miekkie i nic nie urosly. To nie ma wplywu na laktacje, spokojnie :) nie martw się na zapas. Wykarmimy dzidziole, zobaczysz :)

Dziewczyny niewiem jak to jest ale idzie mi 28 tc a piersi mam miekkie wydaje mi sie ze powinnam miec twardsze boje sie ze bede miec malo mleka w piersiach [emoji21][emoji21]
Też mam miękkie, a po kilku tygodniach spokoju znowu brodawki bolą i czasami mam takie gorące jakby mnie paliło od środka. Twarde miałam na początku aż do tej przerwy.

Spoko jak po porodzie będziesz miała nawał to wtedy zobaczysz co to twarde piersi :)
Nie nastawiaj się negatywnie, będziemy się tu wspierać.
Ilość mleka zwiększa się od przystawiania malucha i hormony robią swoje.

reklama
Spokojnie ja też mam miękkie i nie widać siary ale się nie przejmuje . Tak jak dziewczyny pisały to nic nie znaczy. Ja się nastawiam na karmienie piersią ale nic na siłę jak się nie uda to trudno dziecko głodować przecież nie będzie i krzywdy nie zazna [emoji16]

Do góry