reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Również się witam [emoji5]
My dzisiaj jedziemy na kolejny piknik rodzinny, ale już taki ogólny, dla wszystkich i tylko na chwile, może syn znowu zaliczy jakieś atrakcje, a pózniej do kina rodzinnie na Inniemamocni 2[emoji85][emoji16] jedynka mi się bardzo podobała, mam nadzieję, że dwójka też spodoba.

@maksimas
Może dzisiaj ci się coś przyśni [emoji23]skoro nie spałaś to się nie liczy [emoji16]

Karolina
Wypycha, wypycha... czasami już nie wiem czy teraz mam taki kształt brzucha czy chwilo coś tak wystaje [emoji23] dzisiaj trochę spokojniejszy.. ale to pewnie mi wynagrodzi w kinie [emoji85] będzie głośno, ja nie będę sie ruszać, to będzie miał używanie [emoji16]

Miłej niedzieli życzę [emoji106]

reklama
Wypycha, wypycha... czasami już nie wiem czy teraz mam taki kształt brzucha czy chwilo coś tak wystaje
emoji23.png
dzisiaj trochę spokojniejszy.. ale to pewnie mi wynagrodzi w kinie
emoji85.png
będzie głośno, ja nie będę sie ruszać, to będzie miał używanie
emoji16.png
Haha, tez chce sie wybrac do kina. Ale nie wiem jak mi mala zareaguje. Pewnie skopie mi wszystkie wnetrznosci. Podziel sie wrazeniami po seansie;) ;);)

My dzisiaj jedziemy na kolejny piknik rodzinny, ale już taki ogólny, dla wszystkich i tylko na chwile, może syn znowu zaliczy jakieś atrakcje, a pózniej do kina rodzinnie na Inniemamocni 2[emoji85][emoji16] jedynka mi się bardzo podobała, mam nadzieję, że dwójka też spodoba.

@maksimas
Może dzisiaj ci się coś przyśni [emoji23]skoro nie spałaś to się nie liczy [emoji16]

Karolina
Wypycha, wypycha... czasami już nie wiem czy teraz mam taki kształt brzucha czy chwilo coś tak wystaje [emoji23] dzisiaj trochę spokojniejszy.. ale to pewnie mi wynagrodzi w kinie [emoji85] będzie głośno, ja nie będę sie ruszać, to będzie miał używanie [emoji16]

Zazdroszczę, ja bardzo lubię jeździć do kina na bajki, ale nie mam z kim a samemu to smutno:( teraz bym na 'białego kła' poszła...

ty zgaga a ja muszę coś zjeść bo głodna ...za długo już leżę w wyrze:evil:
Moja zgaga jest tym spowodowana, z nie potrafie odmowic sobie ostrego jedzenia,hehe A od ostaniego czasu zaczynam byc glodna po nocach:baffled: najgorsze jest to, ze ciagnie mnie do fast foodow, na szczescie w lodowne sama zielenina,hihihi

@maksimas

Karolina

Tez myślałam o kinie ale by mi leżankę musieli wstawić :D tyle godzin to już nie wysiedze w fotelu.

Hej Dziewczyny!
Oj ja bym też poszła do kina np na Mamma mia2, ale nie ma opcji, bo jak siadam to młody mi nogi prostuje w kierunku pęcherza i wciska głowę pod żebra i przesuwa.
A nie ma leżanek hihi.
Za to może na płytce niedługo się pojawi to sobie obejrzę.
Mi brzuch twardnieje jak chwilę stoję, powyżej 5 minut.
I nawet dzieci jak dotykają to mówią, że twardy jak skała.
No i częściej latam do wc, a jak mam pełny pęcherz pełny to tak brzuch sztywny aż ciężko iść.
Wczoraj mąż zamówił pizzę, zeżarłam 1 kawałek z sosem czosnkowym i pół nocy przez zgagę nie spałam.
Ale Matiemu chyba pasowało bo znów dostał czkawki hihi.

Niestety nie. Nie łudzę się. Dziewczyna jest co prawda po szkole kierunkowej ale sama wiem czego się w szkole można nauczyć a jak w praktyce to wygląda... Ale mam nadzieję że te dwa msc wystarcza nam żeby przygotować ja na tyle żebym później już spokojnie mogła zostawić ja sama. Mój mąż też będzie tutaj doglądał. Wrócic będę musiała dosyć szybko ale mam nadzieję tylko na kilka godzin w tygodniu- pewnego zakresu obowiązków nie mogę przekazać nikomu a i nie mogę sobie pozwolić na długa nieobecność więc będzie trzeba to pogodzić. Ale z perspektywa pracownika jest mi już dużo lżej :)

Dasz radę ;)
Ja w naszej firmie nie zamierzam w ogóle robić przerwy ;) Liczę, że uda mi się wszystko biurowo-księgowe ogarnąć, a że mogę to zrobić nawet w nocy... w domu czy w biurze ... to liczę, że dam radę ;) jedyne z czego się powoli wycofuję to z wożenia dokumentacji do wykonania i z odbierania gotowych części - jeszcze sporadycznie to robię, ale już musi radzić sobie z tym mój Mąż i pracownicy ;) No i zamówienia i oferty powoli robią inni, bo to często trzeba „na już”, a wiadomo że z noworodkiem nie zawsze dam radę ;p

@Dita_333 myśl mi uciekła w trakcie i nie dopisałam, że dla noworodków tylko paracetamol w czopkach lub syropie a dopiero dla starszych ibuprofen w syropkach ;)

Czy któraś z Was wynajmuje położną do porodu? Albo miała przy poprzednich ciążach? Jak wrażenia? Przydaje się?

Ja planuję... z racji, że nie mam lekarza w szpitalu, w którym będę rodzić. Mam kokeżankę, która jest tam położną, ale obecnie tylko na weekendowe dyżury... dała mi namiar na fajną położną i będę dzwonić po weekendzie ;)

reklama
Nie patrzyłam, zaraz popatrzę, właśnie ja tak mogę wydać do 4000zł na wózek ale nie mogę niczego konkretnego znaleźć.. jeszcze nad tym się zastanawiam z firmy Egg.. Ale sama nie wiem, jestem strasznie nie zdecydowana.. Pójdę we wtorek bo w poniedziałek zamknięte do sklepu i popatrzę może na miejscu.. [emoji17]Zobacz załącznik 895925

Priam, ten który pokazywałaś (taki niebieski w aniołki) w wersji 2w1 lux da się kupić za ok. 4350, tyle że nie w wersji specjalnego malowania, ale w standardowych kolorach...

Do góry