reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja jak jestem w pozycji stojącej to mam bardzo napięty brzuch, a czasami w dole czuję jakbym miała wsadzonego ogromnego kamienia.
A siusiu to już w ogóle porażka, jeszcze jak skurcz złapie to już masakra.

Gratuluję końca remontu i przeprowadzki!!!!
emoji8.png
emoji512.png
emoji106.png
musisz być szczęśliwa
emoji5.png
Jestem, jestem. Jeszcze nie wszystko skonczone, ale juz moge zaczac mieszkac. Teraz zaczynam myslec o wyprawce, za dwa tyg kuzynka przywiezie mi lozeczko i wanienke. Moja siostra - ciuszki i zaczynam wielkie pranie i prasowanie,hehehehe Ale nabawilam sie jakies infekcji i jestem na antybiotykach.... kurcze a tak o siebie dbalam, nie jestem zadowolona ze musze Dziecko truc tabletkami a jeszcze dzisiaj (jak nigdy) tak mnie zgaga pali. No coz... zrobilam sobie herbatke imbirowa, moze pomoze,heheheh

Kobietki a jakie są Wasze brzuchy w pozycji stojącej? Całe takie twarde napięte czy raczej miekkie?

Szczerze to nigdy nie zwracałam uwagi... ogólnie jak nie mam tych twardnień- skurczy, to brzuch chyba bez względu na pozycje mam taki sam, raczej nie twardy, bo twardy jest przy skurczach, No ale tez nie jest mięciutki, bo tam mieszka bobas...
Powiedziałabym, że mam normalny gdy nie mam twardnień. A ty masz cały czas taki twardy? Z tym napięciem od skurczy? [emoji853]

Hej dziewczyny mam pytanie. Mam napiecie- kłucie w prawej polowie brzucha na odcinku 10-15 cm utrzymujace sie pól dnia- wiecej jak chodze
Czy to sa te skurcze czy dzidzius sie tak niewygodnie umiejscowił. Mam wrazenie ze to drugie ale nie wiem jak odróżnic?
Tez jestem listopadową mamusią
Hej, mnie się co prawda nigdy tak nie zrobiło, ale mój lekarz mnie kilka razy pytał czy odczuwam klucie lub ciagniecie po bokach, więc myślę że to raczej normalne:)
@maksimas fajnie że już po przeprowadzce, teraz tylko przyjemności :)
@Mama Zuzi i Antosia nie masuje i nie planuje:) jak stoję brzuch mam najczęściej twardy.

Szczerze to nigdy nie zwracałam uwagi... ogólnie jak nie mam tych twardnień- skurczy, to brzuch chyba bez względu na pozycje mam taki sam, raczej nie twardy, bo twardy jest przy skurczach, No ale tez nie jest mięciutki, bo tam mieszka bobas...
Powiedziałabym, że mam normalny gdy nie mam twardnień. A ty masz cały czas taki twardy? Z tym napięciem od skurczy? [emoji853]
Jest twardy dość często, ale to chyba tak ma byc. W sumie każda z nas inna.

Witam wszystkie mamusie w niedzielny poranek.
Mój mąż wczoraj chyba przecholował zbrobotą, bo dziś głowa go strasznie boli-u niego to rzadkość.

Miłej niedzieli, najlepiej w gronie najbliższych [emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
No wózek kozak, kolorowy i stylowy[emoji7] szczerze to nawet kolor mi się bardziej podoba niż mojego[emoji6] ale ja za to wolę większe kółka [emoji4]

Bo widzisz...zawsze jest coś z czym musimy iść na kompromis hehehe
jeszcze nie znalazłam wózka by mi się Wszystko co do joty podobało:)

Wybrałaś taki kolorowy wózek? [emoji173]️ zajebiaszcze kolory!! Jeszcze takiego nigdzie nie widziałam [emoji5]
A sweter ma kolor, który kocham, ale ciężko mi coś znaleźć, żeby taki miało [emoji848]

oj tez mnie urzekł! i Awsze chciałam coś tak kolorowego:) ale stanie chyba na innym wózku orb ..z deczka inny szary z

Kobietki a jakie są Wasze brzuchy w pozycji stojącej? Całe takie twarde napięte czy raczej miekkie?

jak stoje jest napięty ale nie ma takiego naprężenia by mi paluszki nie chciały sie zatopić w skórze heh
jak leżę się to rozkłada i jest miekszejszy ale uwaAm E to normalne ... w końcu inna pozycja

kiedy mam skurcz to brzuch dosłownie jak skała ... czuć naprężenie

kiedy dłużej chodzę i nie daj Boże siusiu to też brzuszek twardszy ale pozycja stojąca na dluSza metę ciągiem jest dla mnie bardzo meczaca
:hmm: i wtedy do toalety chodzę częściej niż w domu

i to wypychanie się małego.... brzuch mój nabiera dziwnych kształtów ale takich że wychodzą Nam oczy ze zdziwienia:shocked2: zapewne też tak masz? i macie dziewczyny?

Edytka wczoraj moje wciskanie jego części ciała nie pomogło bo dalej się wypychał hahaha

Jestem, jestem. Jeszcze nie wszystko skonczone, ale juz moge zaczac mieszkac. Teraz zaczynam myslec o wyprawce, za dwa tyg kuzynka przywiezie mi lozeczko i wanienke. Moja siostra - ciuszki i zaczynam wielkie pranie i prasowanie,hehehehe Ale nabawilam sie jakies infekcji i jestem na antybiotykach.... kurcze a tak o siebie dbalam, nie jestem zadowolona ze musze Dziecko truc tabletkami a jeszcze dzisiaj (jak nigdy) tak mnie zgaga pali. No coz... zrobilam sobie herbatke imbirowa, moze pomoze,heheheh
no I fajnie...wszystko idzie do przodu ..i będzie pięknie! a i infekcje wyleczyć musisz a z maleńka będzie ok bo to juZ duża dziewczynką:)

ty zgaga a ja muszę coś zjeść bo głodna ...za długo już leżę w wyrze:evil:

Do góry