reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Cześć Dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4] jak dzisiejsza nocka?
Dziś miał być dzień pomiarów bo zawsze w pt. Się mierzę i ważę, a zapomniałam zważyć się na czczo [emoji23] w brzuszku 93 więc 2 cm więcej niż miesiąc temu. Ale to chyba i tak mały przyrost [emoji16]
Dziś na obiad naleśniki faszerowane [emoji4]

reklama
Figura kartonu haha dobre.

Moja Diana lubi jak czytam starszej bajki przed snem ;) Wiki już się doczekać nie może, ciągle tuli brzuch i mówi że nas kocha :-D albo "jesteś słodka z brzuszkiem" moje dziecko kochane tak mnie tym rozczule że jeeej.

Dzisiaj miałyśmy zrobić sobie wolne od przedszkola ale kurier nas obudził i młoda nie odpuściła. Ona idzie i koniec.

A pepuszek poprzednio przemywalam woda z szarym mydłem i dobrze osuszalam a na koniec i tak kazali mi octeniseptem psikac. Taki szał był na to 5 lat temu

My naszej córce śpiewamy z mężem codziennie przed snem. Uwielbia to. Kiedy była w brzuchu to czytaliśmy i potem jak się urodziła i była większa, ale bardziej ją interesowało by książkę ruszać, więc spróbowaliśmy śpiewu.
A druga córka w brzuchu wykorzystała, że mama wczoraj mniej biegała za starszą siostrą i brzuch bombardowała. Dziś kończę prać ubranka, została tylko góra prasowania i parę zakupów kosmetyków. Potem spakować torbę i czekać, aż się zacznie.

@majacyr czyli synuś zmienił pozycję z poprzecznej na pośladkową? Jak Twój gin zapatruje się na poród SN przy położeniu pośladkowym?Wiem, że jeszcze może się obrócić, ale mnie to.ciekawi.
Od kilku dni też czuję synka bardzo delikatnie i tylko po prawej stronie, na dole czuję go po obu ale środek brzucha i góra tylko po prawej.
@Weronikarz nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Nikt nie jest w stanie przewidzieć porodu. Ale w razie W musiała Cię uświadomić. Ja też teraz muszę się oszczędzać i boję się żeby nie urodzić wcześniej, a znając życie urodze w terminie lub po. Wiele razy słyszałam o takich przypadkach. Także głowa do góry cycki do przodu [emoji16]

@majacyr czyli synuś zmienił pozycję z poprzecznej na pośladkową? Jak Twój gin zapatruje się na poród SN przy położeniu pośladkowym?Wiem, że jeszcze może się obrócić, ale mnie to.ciekawi.
Od kilku dni też czuję synka bardzo delikatnie i tylko po prawej stronie, na dole czuję go po obu ale środek brzucha i góra tylko po prawej.
@Weronikarz nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Nikt nie jest w stanie przewidzieć porodu. Ale w razie W musiała Cię uświadomić. Ja też teraz muszę się oszczędzać i boję się żeby nie urodzić wcześniej, a znając życie urodze w terminie lub po. Wiele razy słyszałam o takich przypadkach. Także głowa do góry cycki do przodu [emoji16]
No ja wiem tylko ze moj maz jest kierowca i boje sie ze moze niezdazyc i kto wtedy ze mna pojedzie mam 3 kolezanki w poblizu ale strach jest tymbardziej ze plamienia nie ustaja teraz wizyty co 2 tygodnie
A jeszcze szpital mam 18 km a jesli by sie cos dzialo do 32 tygodnia to do szpitala uniwersyteckiego 2 w calej europie z najlepszym sprzetem do ratowania bardzo skrajnych wczesniakow ostatnio uratowali 400g wczesniaka z 21 tygodnia

Tak młody zmienił pozycję na poprzeczną pośladkową. Z naciskiem na pośladkową.
Nie gadaliśmy o porodzie, bo to taka szybka wizyta, aby sprawdzić skąd to plamienie.
18ego mam III prenatalne to wtedy pewnie będę z nim o wszystkim gadać bo ma go nie być 2 mce, do kogo mam w razie czego chodzić jak go nie będzie? Itd.
Jedynie co mi powiedział to, że teraz da mi L4 do terminu porodu.
Mnie przy Darii na cc nakręcali, a ona w 37 tygodniu się przekręciła.
Nikt ze względu na wagę nie kierował mnie na cc.
Raz tylko z miesiąc temu gin wspomniał, że przez to moje leżenie to może być wskazanie do cc.
Potem nie poruszał tego tematu.
Najgorsze dla mnie jeżeli mnie całkiem bez opieki zostawi i będę musiała szukać jakiegoś gina.
Ale może nie będzie tak źle, bo nie wyobrażam sobie pod koniec w ogóle nie chodzić do gina.

Ja do pępka też planuję używać samej wody, chyba, że się zakazi, to wtedy trochę octeniseptu.

Nie liczę ruchów, bo lekarz nie kazał, też pytał tylko czy czuję dziecko. Słyszałam, że jak się poczuje, że dziecko się zaczęło ruszać to od tego momentu liczy się przez następną godzinę czy jest 10 ruchów.

Mój mąż to jednak potrafi mnie pocieszyć :-) :) Postanowiłam zmierzyć się dziś centymetrem. Nasza rozmowa:
- Wiesz, że w biuście mam już 90 cm?
- Łał, to prawie figura modelki!
- Ale w brzuchu też mam 90 cm...
- A nie, to jednak figura kartonu.
:-D:-D:-D:-D
(w biodrach też mam trochę ponad 90 cm, więc pewnie coś w tym jest :-D)

Wam też życzę tak udanego początku dnia;)

karton.... Padlam;) ja już gdzieś wcześniej pisałam, że do BB8 mi bliżej zdj poglądowe w zał.

Załączniki

• Screenshot_20180907-102732.png
    Screenshot_20180907-102732.png
    172,3 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Do góry